ВСС образува дисциплинарка срещу Камен Ситнилски

Етичната магистратска комисия засега му спести уволнението
Обновена: 26 юли 2013 15:12 | 26 юли 2013 15:01,
2
ВСС образува дисциплинарка срещу Камен Ситнилски
Камен Ситнилски. Снимка: архив, Булфото

ВСС образува дисциплинарно производство срещу колегата си Камен Ситнилски. Само четирима от членовете на съвета гласуваха "въздържал се". Всички останали дадоха положителен глас.

До решението се стигна, след като Етичната комисия на магистратите предложи това, макар очакванията да бяха за дисциплинарно уволнение от ВСС.

Още по темата
Скандалът около Камен Ситнилски започна след публикувани разговори от СРС-та, в които се съдържаше текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев.

В стенограмата към тях се обсъжда подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на Съвета, а в бележките към тях се казва, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях.

Днес рано сутринта главният прокурор Сотир Цацаров се възмути от разлепени край сградата на Висшия съдебен съвет некролози на Камен Ситнилски.

"Това е пълна идиотия. Каквото и да се случва по отношение на Камен Ситнилски, както и каквото и да се случва във Висшия съдебен съвет, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някаква, не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете", коментира той.

И днес сградата на ВСС от 8 до 10 часа беше обградена от протестиращи, които искаха оставката на Ситнилски, която така и не получиха след днешното решение на магистратите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари