Стойнев видя Плевнелиев в нов политически проект

Работа на президента е да мисли за хората, настоя министърът
Обновена: 9 авг 2013 14:33 | 9 авг 2013 09:41,
65
Стойнев видя Плевнелиев в нов политически проект
Плевнелиев и Стойнев на раздумка. Снимка: Булфото

Икономическият министър Драгомир Стойнев смята, че актът на президента да наложи вето над актуализирания бюджет е политически и не изключи възможността Росен Плевнелиев да застане зад някой от политическите проекти, появили се в последните месеци.

"Проблемът е, че президентът вместо обединител на държавата, иска да задълбочи кризата. Плевнелиев иска да покаже, че национално представените партии в парламента не могат да се справят и е време за нова партия, зад която може би той ще застане. Това за мен е скандално", заяви Стойнев.

Министърът допълни, че така държавният глава ще изгуби ролята си на обединител на нацията, тъй като неговата работа е да "мисли за хората".

"Бавенето на актуализацията на бюджета обаче поставя под заплаха разплащанията с бизнеса", обяви той пред ТВ7.

Сметките на Стойнев сочат, че просроченото ДДС е 320 млн. лева, а като цяло дължимият данък е 780 млн. лева.

Либерализацията на пазара на електроенергия ще стане факт през 2015 година, каза още министърът на икономиката и енергетиката.

Още по темата
Според него производителите на електричество, които имат високи цени, трябва да се замислят и да преструктурират компаниите си, защото има опасност да затворят неконкурентоспособното си производство.

Работниците също трябва да бъдат подготвени за подобен сценарий, допълни още министърът.

Що се отнася до сектора на възобновяемите енергийни източници, енергийният министър обясни, че голяма част от инвеститорите са чужди компании. Той знае кои са българските фирми в сектора, но не и кой стои зад тях, и категорично отрече да е коментирал на среща със синдикатите, че 160 депутати имат преки интереси в този сектор.

"Има декларации за конфликт на интереси - работа на журналистите и обществото е да провери", допълни още Стойнев.

Енергийният министър коментира и проблемите във въгледобива у нас.

По думите му трагедията в мина "Ораново" се е случила в галерия, където работата е трябвало да почне през август, но това е станало много по-рано. През април е имало инспекция в мината, но заключенията са били, че всичко е наред, въпреки че е нямало одобрен годишен план за работата.

Според него вероятността "Ораново" да бъде затворена е огромна, ако концесионерът не изпълни своите ангажименти.

"Ако мината се спре, социалната цена ще бъде огромна, но аз няма да позволя в мината да влязат работници при условия, които застрашават техния живот", отсече той.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
1
 
! Отговори
весо преди 10 години
Като не разбираш добре своята роля в държавата по-добре си трай и не си бъркай гагата където не ти е работа. Орешарски тотално печели в този спор а Плевнелиев вече окончателно загуби своята подкрепа на голяма част от обществото и вече не може да изпълнява ролята си на обединител на нацията която му е наложена от конституцията. Вече не може да е представител на никой защото окончателно загуби своето лице.
57
3
 
1
 
! Отговори
коко преди 10 години
Всичко може да е но такъв срам и позор за герб и България не е имало дори и по времето на бай Тошо. Какво прави президента на турски празник и турски министър, барабар с Касим Дал, когото по времето на ГЕРБ му помагаха да прави потурска партия.
56
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До Стоянов .... А мен ме е срам , че все още има такива като ТЕБ , които пишат само глупости !!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
160 deputati imali преди 10 години
preki interesi v sektor energetika(25 red ot statijata). Imalo deklaracii za konflikt na interesi i rabotata na jurnalistite i ob6testvoto bila da proveri istinnostta na tova izjavlenie(26 i 27 red)......V takav slu4aj nastojavame palnijat tekst na tezi deklaracii da bade objaven publi4no(dori online). Drugata vajna informacija e,4e liberalizacijata na pazara na elektroenergija 6tjala da stane fakt prez 2015 godina. Njamam dumi....
54
4
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 10 години
Срам ме е, че такава *** е президент на България!
53
6
 
3
 
! Отговори
void преди 10 години
Не мога да разбера Стойнев защо изобщо го вземат на сериозно. Това е министър, за когото в Уикипедия пише точно 2 реда - че е роден в Триполи, че е завършил Сорбоната и че е бил личен икономически съветник на Станишев по време на неговото управление, след което дори заклетите социалисти гласуваха за ГЕРБ. Това е човек без реален опит в бизнеса (както и Станишев), а от такива хора България няма нужда в управлението. Фактите са си факти.
52
5
 
6
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Мотивите на Плевнелиев за връщането на Закона за актуализацията на бюджета са недомислени и непрофесионални. Действията му откровено обслужват интересите на ГЕРБ, на Бойко Борисов, както и на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и всички останали т.нар. топ интелигенти", протестиращи. Целта е една-единствена - веднага, сега, моментално да се свали правителството, защото това обслужва интересите на ГЕРБ и на тези, които съставиха този бюджет. А тази финансова рамка окраде, опоска и буквално съсипа икономически страната в лицето на бившия министър Симеон Дянков.
51
6
 
5
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Така е! Плевнелиев ще се опита да направи партия, която ще е финансирана от Прокопиев и неговия кръг, както и от Сорос.
50
7
 
5
 
! Отговори
ДДТ преди 10 години
Стойнев всяка нощ сънува как БСП се срутва като мината в ОРАНОВО и се превръща в *** ТИНЯ! За това говори тези глупости по телевизията! За два месеца в неговия ресор загинаха вече шест миньора! Какво чака? ОС - ТАВ - КА!
49
3
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 10 години
До thegbcПриятел,не зная на каква вьзраст си,но си абсолютно прав,от личен и родови опит напьлно споделям мнението ти.За сведение-внук съм на близьк сзратник на Н.Петков и не мога да намеря поне една причина,поради която да не ги мразя.Не ме е страх от тях,името си над половин век с гордост нося
48
4
 
6
 
! Отговори
laura преди 10 години
Плевнелиев е само една марионетка, която всеки си мести както намери за удобно. Той бе избран за поста не за да прави нещо за обикновените хора, а да прокарва интересите на корпорациите и олигархията.
47
6
 
8
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
еййй убийци на деца от БКП! не разбрахте ли , че няма да ви позволим да крадете повече ?! разбирам , че сте в шаш и паника ама това е норално все пак.. не може вечно да убивате и мародерствате и вечно да сте номер едно! Вие вече сте нощо и това е последното ви голямо участие в политиката. България тудно ще се излекува от този РАК който я мъчи но нали за това ние с ме тук за да помогнем и да се отървем от гадната мафио-комунистическа номенклатура оправляваща България. Збогом теорирсти мръсни!
46
8
 
5
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Плевнята има волева брадичка, а Стойнев е прос лаладжия.
45
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо Плевневлиев да не е обединител на нацията!? На тези не им омръзна да манипулират. Всеки които не мисли като тях е враг. Това да не е старото комунистическо време да пласкаме с ръце за всяка глупост която изричат. Не им харесва опозиция!!!Да живее Плевневлие защитника на националните интереси и обединителя на нацията. !!!!!!! Червени ***!!!
44
4
 
11
 
! Отговори
ahilesov преди 10 години
Стойнев пък ще открие топлата вода! Плевнелиев не знам дали ще лансира нов политически проект, какъвто се задава от страна на неговата аверка Безуханова или просто работи в интерес на ГЕРБ и в двата случая целта е ясна - сваляне на сегашното правителство и нови избори час по-скоро.
43
0
 
0
 
! Отговори
ahilesov преди 10 години
До MaртинНа почивка е, гледа си човека кефа, няма да се занимава с глупости.
42
0
 
2
 
! Отговори
РАЗУМ преди 10 години
Виж: Plevneliev'in iftardaki konuşması; youtube/watch?v=wwK5iCBa3sg;
41
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 10 години
Др.Стойнев да не забравя ,че и др.Йовчев имаше личен проект като напусна президенството.Да не се мисли ,че хората сме с толкова къса памет.Проектът явно беше БСП/ДПС.
40
5
 
10
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Стойнев защо се излагаш ? *** ,глупав или изпълнителен си ?Значи ако е Гоце може, но друг не може ....не че е вярно за Пленалиев...но атаките на ОЛИГАРХИЯТА са и брутални лъжи школата на ДС !"Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ -"Алтернатива за българско Възраждане"
39
1
 
18
 
! Отговори
Maртин преди 10 години
Воленчо, ми се губи напоследък от новините.. Да не са го прибрали на лечение..