БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"

Националистите подкрепяли социалните мерки на кабинета
14 авг 2013 14:15,
125
БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"
Снимка: архив, Булфото

Два дни преди извънредното заседание на депутатите вече се правят сметки за това дали ще се съберат необходимите гласове за преодоляването на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета за тази година. 

"Атака" ще подкрепи мерките на правителството, които имат социален характер, каза депутатът от "Атака“ проф. Станислав Станилов пред БНР.

Самото ръководство на ГЕРБ призна, че през целия мандат са пропускали социалните мерки и това е тяхната грешка. Мисля, че ще гласувам "за" актуализацията.  Не мога да гласувам срещу майките, които си чакат парите, срещу актуализацията на пенсиите, мотивира се той. Според него обаче това са козметични мерки.  Ако трябва да се вземат решителни мерки, трябва да се погледне в програмата на "Атака", каза проф. Станилов.

Още по темата
„Най-тежкото престъпление в нашата държава трябва да бъде неплащането на данъци. Тогава от джобовете на много богатите хора, на монополистите, трябва да бъдат взети пари, за да могат да живеят онези хора, които създават тяхното богатство – тоест хората на наемния труд, дребния и среден бизнес“, изтъкна той. 

„Мен никой не ме ухажва, с никого не съм говорил, никой не е искал от мен да гласувам „за“ или както и да е - нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от БСП“, подчерта Станилов. 

Президентът ако иска да идва в петък в пленарната зала, ако иска да не идва. Аз за този президент имам точно същото мнение, както за Георги Първанов - така депутатът от "Атака" отговори на въпроса дали държавният глава трябва да присъства в петък на заседанието в НС, след като беше поканен от председателя на парламента Михаил Миков. 

Депутатът от левицата Янаки Стоилов е сигурен, че ще има кворум в парламента. По-интересният въпрос е дали ще има достатъчно гласове, за да се гласува законът. Тогава са необходими поне 121 гласа. Очаквам групата на БСП да бъде в почти пълен състав. Въпреки че ГЕРБ бяха против промени в този бюджет, те поискаха той отново да бъде обсъден. Преговори с "Атака" не водим или поне аз не съм участвал в такива. Ние ще подкрепим закона, както сме го направили на първото и второто четене. Очаквам да има и допълнително гласове, обясни Стоилов.

Ако не се преодолее ветото, следва, че няма да могат да се осигурят заявените средства по някои от социалните плащания. Ще се затрудни твърде много и плащането на дълга, оставен от ГЕРБ. Отговорността не може да се иска само от нас. Тя трябва да се сподели от президента, от ПГ на ГЕРБ, защото те са причината да не бъдат направени корекциите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака" СИДЕРОВ ВЕЧЕ Е НАДУПЕН, КАКВО ДА ГО УХАЖВАТ, Я ИМ СЕ НАПРАВИ ПАК НА МЪЖ Я ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И ПАДА ЗАД БОРДА. СИДЕРОВ МИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ЕДИН *** , САМО ИМ ТРЯБВА ДА ЗАБЪРШАТ ПОДА И ПАК В ЪГЪЛА.
110
8
 
3
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Shop Едните ги командват руснаците,другите американците,третите европейците.Кажи кои не са мекерета .Знам обаче,че АТАКА не е виновна за обраната България.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Относно един коментар който прочетох тук за *** и чалганицазията на обществото,искам да кажа,че този процес е заченат още преди 1989 година! Още тогава БКП дейно участват в тази трансформация! Интернационалът,комунизмът,както и демокрацията,плурализмът,капитализмът и "евроатлнтическите ценности" са двете страни на едно монета! Те заедно участват в унищожаването на европейските култури и народи,част от които сме ние,българите! Така,че в този процес не участват само БСП,а всички либерали
108
1
 
10
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Каквото им поръчат от руското посолство, това ще гласуват. Това не са никакви националисти, а мекерета.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Moje li da mu otreje glavata na toq predatel
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее *** на нацията :)Чалга си пусни ,кумониста избери ,кючека научи ,работата *** с пенсията свещи си купи и за туй що нивга няма да се върне помечтай си ти .Изпростяваща нация ,пълна деградация регрес е най новият процес за младите за бъдещето на България
105
2
 
10
 
! Отговори
коал.БСП-ДПС-Юруш преди 10 години
Много ясно, че БСП не ухажва "Юруш", къде се е чуло и видяло някой да ухажва *** (пък била тя и политическа), просто си плаща таксата и действа!
104
1
 
16
 
! Отговори
...това е края... преди 10 години
Айде де,готови сте не само да ги ухажвате,ами сте готови и краката им да миете-водата да пиете...***...
103
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До JAMIROБих те апострофирал остро, но си абсолютно прав, за съжаление! Защото "Левски 2.0" или "българският Мандела" дотам омърси националистическата кауза, че човек като мен изпитва отвращение към самия себе си, че го е подкрепял, макар и преди години.
102
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До атакист (68)Имам усещането, че се опитваш сам да се навиеш и да си повярваш.
101
2
 
17
 
! Отговори
UK преди 10 години
VOLEN SMESHNIKA PHAAAAAAA IZRUD
100
1
 
8
 
! Отговори
VOLEN aga преди 10 години
Offfff kak mi se qde pizzaaaa !!!!!
99
12
 
4
 
! Отговори
диан преди 10 години
В момента цялото българско общество е разделено на две-за Герб и против Герб-това е .Всички останали партии са бутафорни.Който е бил добре при Герб са за ,а който е бил мачкан при тяхното управление е против.Това че се борят ологарси е бошлав/понеже и при БСП и при ГЕРБ има олигарси/.
98
3
 
3
 
! Отговори
Додо преди 10 години
Май, че има някакво неразбиране. За утрешното заседани не е проблем кворума, той се осигурява от ГЕРБ. Би било доста странно, ако ГЕРБ не се регистрира при положение, че те предизвикаха това заседание с подписка. АТАКА е необходима, за да има не по малко от 121 гласа против ветото. Може някой от ГЕРБ да гласуват против ветото. Знае ли човек!?
97
3
 
11
 
! Отговори
JAMIRO преди 10 години
VOLENE nali beshe sreshtu turcizaciqta na BG,BSP dadoha polovin BG na DPS i turcite zashto mulchish i glasuvash za tova prodajni dolen
96
1
 
12
 
! Отговори
JAMIRO преди 10 години
Pochvam da se zamislqm dali drugite uj nacionalisti,kato NFSB,VMRO,dali i tezi nesa prosto edni prodajnici
95
4
 
15
 
! Отговори
До 95 преди 10 години
Не знам дали воленчо ше бръкне некаде, ама съм 100% сигурен, че на воленчо вече са му бръкнали ... некаде! :))))))
94
2
 
12
 
! Отговори
от моренцето преди 10 години
ДАЛИ ВСИЧКИ СА СЕ ПРИБРАЛИ ? КОЙ ОТ КАРИБИТЕ, КОЙ ОТ ПУКЕТ И ТАК ДАЛИ!
93
1
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 10 години
Епа по света винаги е имало гейове! Пък и те си го и търсят и къде къде да го намерят ми ясно, че при ***, казват, че им били най големите! Така, че да ти е приятно! :)
92
24
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Волене, продължавай да им го подаваш отзад на тъпите герберасти!!!