Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета

"Защитата на позицията ви ще е от безспорна полза за българите"
Обновена: 14 авг 2013 14:02 | 14 авг 2013 11:30,
116
Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета
Председателят на НС Михаил Миков. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани днес президентът Росен Плевнелиев да присъства на заседанието на парламента на 16 август, на което ще бъде обсъдена отново актуализацията на бюджета, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Вашето участие, представянето на мотивите и защитата на Вашата позиция ще са от безспорна полза за народните представители, а и за българската общественост като цяло", посочва в писмото си председателят на парламента.

Народните представители приеха актуализацията на бюджета на 1 август и след това излязоха във ваканция до 4 септември.

Президентът Росен Плевнелиев обаче наложи частично вето върху актуализацията на държавния бюджет миналата седмица.

Още по темата
Председателят на парламента Михаил Миков свика първоначално извънредно заседание на НС на 30 август, но миналия петък 77 народни представители от ГЕРБ поискаха спешно депутатите да се съберат  още през тази седмица, за да гледат ветото на Плевнелиев. 

Държавният глава мотивира ветото с липсата на яснота за какво ще бъдат похарчени допълнителните средства от планираното увеличаване на дефицита и взимането на нов дълг до 1 млрд. лева, както и с отсъствието на политики и реформи в подкрепа на заетостта, конкурентоспособността и растежа на икономиката.

Ветото на президента бе очаквано и предварително определено от БСП и ДПС като политическа атака, целяща да саботира правителството и да ощети най-нуждаещите се социални групи.

Двете партии отново ще гласуват "за" актуализацията, но от ГЕРБ са "против". Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че народните представители от неговата партия ще гласуват по съвест.

Необходимите гласове, за да бъде преодоляно ветото на президента, са 121 гласа. БСП и ДПС имат общо 119 депутати заради отсъствието на Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Анонимен-108,сигурно тиквата ги е написал,затова др.плевнелиев няма да ходи в парламента.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой е написал доводите и Плевнелиев просто не може да ги научи иначе ще отиде в парламента и ще се излага като кифладжия
95
0
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До ИлиянаНека да видим, какви ОБОСНОВАНИ доводи има за това вето наистина! ----------- Ами виж. Те са изложени на много места в писмен вид.
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страшно е да нямаш собствено мнение и да изпълняваш заповедите на проста мутра Това е слаба личност Такъв президент не ни трябва.А знаем и как с фалшиви бюлетини бе избран
93
4
 
6
 
! Отговори
teo преди 10 години
МИХАЛЕ МАСТИКОВ-ВИНКЕЛОВ, НЯМАШ ПРАВО ДА ДЪРЖИШ СМЕТКА НА ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНАЛИЕВ, ОК??? ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА ИМАМЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ДА НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ПАРТИЙНИТЕ ПРИСТРАСТИЯ И КРАЖБИ?!?! ОБЪРКАЛ СИ ТРАМВАЯ МИХАЛЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИНКЕЛ!!!
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевенлиев е президент от ГЕРБ и на ГЕРБ.Не искам Герб, не искам БСП!Но, той се меси сега, а къде беше при миналия бюджет? Явно всичко е една постановка за медиите и подготовка на нови избори.
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доводи има и ЗА и за ПРОТИВ винаги. Но правителството готви и изпълнява бюджет, който е одобрен от НС.Явно политиците в БГ са свикнали само си делят парите - едно за теб, три за мене! И гейберастие и БСПарите са еднакви!!!А президента е просто непотребна политическа фигура, която струва повече, отколкото е ползата.
90
3
 
7
 
! Отговори
Атлет преди 10 години
Ако Плевнелиев е истински президент, то ще отиде в петък на дебатите и ще се изправи гордо и заяви своята позиция и изслуша внимателно тази на останалите. Длъжен е просто да го направи, защото в много важни моменти той не зае никаква позиция и остана безмълвен.
89
1
 
5
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Дали е политическа поръчка или негова приумица не е много сигурно, но е факт, че Преиздента съботира всички правителства, особено това, съвсем целенасочено. Няма как да се прави политика, ако няма диалог, а той такъв не търси нито от управляващите, каквито и да са те, нито от народа! Действа самосиндикално, подмолно и послушно на някого! Нека да видим, какви ОБОСНОВАНИ доводи има за това вето наистина!
88
4
 
12
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До ПЛЕВНЕЛОГЛУНе знам дли Плевналиев обича турците,но вие управлявате с тях и ги обслужвате
87
1
 
10
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Миков: Вие мене уважавате ли ме?
86
11
 
8
 
! Отговори
laura преди 10 години
Да видим дали г-н президента ще се отзове на поканата и ако да - какви мотиви ще изложи. Чудя се когато висшата власт си избира кой да стане президент на предните избори, не можаха ли да изберат някой по-респектиращ. Плевнелиев има вид на човек, който не живее н тази планета.
85
1
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 10 години
А, забравих да кажа - БСП са "народна" партия и затова дори когато крадат, крадат в "ИМЕТО НА НАРОДА" . И понеже всичко пак "отива" при народа, те нямат проблем със съвестта си нямат. Крадат, без да мигат и без да се оглеждат. Сега и милиардчето така ще гушнат - "в името на народа", - а будалите нека да протестират, като им е толкова акъла.
84
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента трябва да излезе и да се аргументира за глупостите,които направи последните дни.
83
7
 
16
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Президентът си защити позицията. Вие трябва да защитите вашата.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долна фъфляща пияница!
81
6
 
11
 
! Отговори
gogo2113 преди 10 години
Миков -президент.Кутев-вице.Мая-секретарка.НАЗДРАВЕ:)
80
6
 
12
 
! Отговори
CNN преди 10 години
Мишо, Мишо, един дол дренки сте с другия Мишо! И двамата получавате само Шамари от будните български граждани! В петък следва продължение на сагата... И ако Мишо си остане Шамара, то гледай ти да не се окажеш Мишо Ритника! :)
79
6
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 10 години
Който и да дойде на власт, все побарва по нещичко, но никой не може да бара здраво като БСП/ДПС. Защо ли? - ще кажете. - Че то има ли мярка в краденето? Който си краде, краде. Ама не е точно така. Другите (непреките комунисти - СДС-та, БЗНС-та, ВМРО-та, ГЕРБ и др.) първо се огледат наляво, па надясно, па подръпнат нещичко. А комеунистите крадат нагло - със замах и самочувствие, защото смятат, че им се полага по право.
78
6
 
13
 
! Отговори
Вера Донева преди 10 години
Миков, в петък ти нося едно стъклено шише.