БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"

Националистите подкрепяли социалните мерки на кабинета
14 авг 2013 14:15,
125
БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"
Снимка: архив, Булфото

Два дни преди извънредното заседание на депутатите вече се правят сметки за това дали ще се съберат необходимите гласове за преодоляването на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета за тази година. 

"Атака" ще подкрепи мерките на правителството, които имат социален характер, каза депутатът от "Атака“ проф. Станислав Станилов пред БНР.

Самото ръководство на ГЕРБ призна, че през целия мандат са пропускали социалните мерки и това е тяхната грешка. Мисля, че ще гласувам "за" актуализацията.  Не мога да гласувам срещу майките, които си чакат парите, срещу актуализацията на пенсиите, мотивира се той. Според него обаче това са козметични мерки.  Ако трябва да се вземат решителни мерки, трябва да се погледне в програмата на "Атака", каза проф. Станилов.

Още по темата
„Най-тежкото престъпление в нашата държава трябва да бъде неплащането на данъци. Тогава от джобовете на много богатите хора, на монополистите, трябва да бъдат взети пари, за да могат да живеят онези хора, които създават тяхното богатство – тоест хората на наемния труд, дребния и среден бизнес“, изтъкна той. 

„Мен никой не ме ухажва, с никого не съм говорил, никой не е искал от мен да гласувам „за“ или както и да е - нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от БСП“, подчерта Станилов. 

Президентът ако иска да идва в петък в пленарната зала, ако иска да не идва. Аз за този президент имам точно същото мнение, както за Георги Първанов - така депутатът от "Атака" отговори на въпроса дали държавният глава трябва да присъства в петък на заседанието в НС, след като беше поканен от председателя на парламента Михаил Миков. 

Депутатът от левицата Янаки Стоилов е сигурен, че ще има кворум в парламента. По-интересният въпрос е дали ще има достатъчно гласове, за да се гласува законът. Тогава са необходими поне 121 гласа. Очаквам групата на БСП да бъде в почти пълен състав. Въпреки че ГЕРБ бяха против промени в този бюджет, те поискаха той отново да бъде обсъден. Преговори с "Атака" не водим или поне аз не съм участвал в такива. Ние ще подкрепим закона, както сме го направили на първото и второто четене. Очаквам да има и допълнително гласове, обясни Стоилов.

Ако не се преодолее ветото, следва, че няма да могат да се осигурят заявените средства по някои от социалните плащания. Ще се затрудни твърде много и плащането на дълга, оставен от ГЕРБ. Отговорността не може да се иска само от нас. Тя трябва да се сподели от президента, от ПГ на ГЕРБ, защото те са причината да не бъдат направени корекциите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
21
 
! Отговори
юруш преди 10 години
-доландъръджанлък сайдъроглу - страхува ли те България страхува ли те? -хахаха чалмата май взе да те стяга а, я завърти патриотично броеницата -хахаха, ешольешек. -саакин олмак я, ярак сезин ечин ешольешек.-сен чок сапък гиби уруспу. -сен ешкинсел гиби!
30
2
 
19
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Управляват ни политически картели)***, СИК, ВИС) Тия на снимката към Мултигруп ли бяха?
29
6
 
16
 
! Отговори
серго преди 10 години
Снимката към статията дали е правена в цирка? Само клоуни на нея :)
28
3
 
15
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
До mitovaМитова, докато не свършат простите *** като теб,няма да се оправим.
27
3
 
10
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Абе какви кворуми, какви Глупости?! - Всъщност изобщо не са нужни 121 човека за кворум, защото нито 121, нито 240 Депутата решават нещо. Реално, нещата се решават от 4-мата Вожда на 4-те Партии в ПарлаМента. Те казват кога да се ходи на работа, кога да Не се ходи на работа, Как да се гласува!??.. И защо са ви Нови Избори?! Искате пак да избирате 236 Послушници + 4 Вожда ли?!... Защо трябва да се плаща на 240? Ами да се съберат 4-мата Вожда и да решават, другите само за Свидетели ли ги викат?!...
26
0
 
5
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Man in black.
25
5
 
21
 
! Отговори
Цитат преди 10 години
"АТАКА категорично няма да търси и прави коалиции, нито ще дава подкрепа на партии, фракции и групи, участвали в управлението на България! "в. Атака 26.03.13г Само след няколко месеца подкрепя с полицейски палки и въоръжен с пистолет даже.....***.
24
5
 
21
 
! Отговори
80179 преди 10 години
Е КАК НЯМА ДА ИМА КВОРУМ, КОМИСИОНИТЕ СА ВЕЧЕ РАЗДАДЕНИ.....*** ВОЛЕН,КОЙТА СЕ СКРИ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ,ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ МИШАТА СИ ДУПКА ,ЗА ДА СЕ ... НА МЕТЕНОТО ....
23
33
 
7
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Като чета простотиите на тези, които се опитват да очернят АТАКА, се убеждавам още веднъж, че Сидеров е на правилна позиция!
22
2
 
16
 
! Отговори
Пич преди 10 години
До КоментарВ общи линии точно това се случва. НО това няма значение за "електората", те си искат 20-те лева надбавки, другото не ги и нтересува. Така се управлява 1000 години. За справка ПАСОК в Гърция. 30 години теглят заеми и ги раздават на държаваните служители, онези си гласуват за тях и така. Само дето при нас няма кой да даде толкова много пари, и после няма кой да ни нулира едни 150 милиарда.
21
2
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Търг с тайно натдаване ли организират?
20
7
 
35
 
! Отговори
Горчиво преди 10 години
Аз не виждам нищо лошо в любовната връзкамежду волен и лютви, все пак сме в 21 век. Да си се праскат какво лошо има, да се обичат влюбенитесамо дпс и атака вечна мъжка нежна изпепеляваща любов.Ще се радвам ако се вземат. Във Франция браковете между еднополови са разрешени. Горчиво.
19
7
 
46
 
! Отговори
Коментар преди 10 години
Един нагледен пример как се краде един милиард:1. Обещаваш едни 40млн. за социални плащания2. Взимаш едни 960млн. за джобниКогато някой се противопостави на кражбата на 960млн., ти го обвиняваш че е против майкита, пенсионерите, инвалидите и т.н.т.А ти си светец..... и милиардер.......Честито на гласувалите за тройната коалиция.....
18
5
 
12
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До azТо Атака е само за клон,с едно У ...КЛОУН
17
3
 
18
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До CNNТо съвестта цена няма,но кои от тези има съвест,нали са подледци от висока класа.Мънички и смачкани човечета без срам и морал.
16
18
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Комунистите идват..Няма Бисипеие, няма Сидиесие, няма Гербаджии изедници...Беляне и Сравена ви чакат *** капиталистически...
15
32
 
10
 
! Отговори
az преди 10 години
само АТАКА , жалките герберски опити да се очерни и опетни името на АТАКА са нищожни . герП , пътници сте , вече не сте на клона
14
7
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Подкрепят мерките ами като и за тях ще има от милиардчета .И въобще не се заблуждавайте,че ги боли нещо за майките или пенсионерите. За дребния и среден бизнес или за наемните работници някоя и друга троха може и да остане.Плащането на неясния кредит ни е сигурен.Но лесни пари бързо се харчат,а след това.Идва зима...
13
24
 
9
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Ей тез крайно леви много ви бъркат герберската работа !!! @Big Bad WolfГовори с русото за двама :)))
12
12
 
32
 
! Отговори
CNN преди 10 години
Волене, последно не се разбра, колко ти струва съвестта? Твоята и на другите атакисти, които щели да гласуват "по съвест"?!...