БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"

Националистите подкрепяли социалните мерки на кабинета
14 авг 2013 14:15,
125
БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"
Снимка: архив, Булфото

Два дни преди извънредното заседание на депутатите вече се правят сметки за това дали ще се съберат необходимите гласове за преодоляването на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета за тази година. 

"Атака" ще подкрепи мерките на правителството, които имат социален характер, каза депутатът от "Атака“ проф. Станислав Станилов пред БНР.

Самото ръководство на ГЕРБ призна, че през целия мандат са пропускали социалните мерки и това е тяхната грешка. Мисля, че ще гласувам "за" актуализацията.  Не мога да гласувам срещу майките, които си чакат парите, срещу актуализацията на пенсиите, мотивира се той. Според него обаче това са козметични мерки.  Ако трябва да се вземат решителни мерки, трябва да се погледне в програмата на "Атака", каза проф. Станилов.

Още по темата
„Най-тежкото престъпление в нашата държава трябва да бъде неплащането на данъци. Тогава от джобовете на много богатите хора, на монополистите, трябва да бъдат взети пари, за да могат да живеят онези хора, които създават тяхното богатство – тоест хората на наемния труд, дребния и среден бизнес“, изтъкна той. 

„Мен никой не ме ухажва, с никого не съм говорил, никой не е искал от мен да гласувам „за“ или както и да е - нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от БСП“, подчерта Станилов. 

Президентът ако иска да идва в петък в пленарната зала, ако иска да не идва. Аз за този президент имам точно същото мнение, както за Георги Първанов - така депутатът от "Атака" отговори на въпроса дали държавният глава трябва да присъства в петък на заседанието в НС, след като беше поканен от председателя на парламента Михаил Миков. 

Депутатът от левицата Янаки Стоилов е сигурен, че ще има кворум в парламента. По-интересният въпрос е дали ще има достатъчно гласове, за да се гласува законът. Тогава са необходими поне 121 гласа. Очаквам групата на БСП да бъде в почти пълен състав. Въпреки че ГЕРБ бяха против промени в този бюджет, те поискаха той отново да бъде обсъден. Преговори с "Атака" не водим или поне аз не съм участвал в такива. Ние ще подкрепим закона, както сме го направили на първото и второто четене. Очаквам да има и допълнително гласове, обясни Стоилов.

Ако не се преодолее ветото, следва, че няма да могат да се осигурят заявените средства по някои от социалните плащания. Ще се затрудни твърде много и плащането на дълга, оставен от ГЕРБ. Отговорността не може да се иска само от нас. Тя трябва да се сподели от президента, от ПГ на ГЕРБ, защото те са причината да не бъдат направени корекциите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
do 46 преди 10 години
uvajavam chuvstvoto ti za humor, ama ne te rabirat horata , kato gledam minusite :)))
50
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидероглу с антуража му от модмазвачи ,духачи и онази отзад русата каква беше нещо прес ..? ама горката е толкова куха лейка че и за портиерка на клозет не става ,но явно има други заложби които Сидера е оценил по достойнство ,впрочем както и тези на Гаджева бившата любовница на бившия му доведен син -та я направил депутатка ..цялата работа ми прилича на онази *** между Софи Маринова и доведения и син Дачо ,който пък се залюби с някаква доведена племенница ...хаха и тоя бил националист
49
16
 
10
 
! Отговори
З.З. преди 10 години
ЗАЩО СЕ ПИШАТ САМО ГЛУПОСТИ ЗАТОВА СМЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ БЕДНИ,ЗЛОБНИ,НЕУКИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КАКВО ИМА АКО АТАКА ПОДКРЕПИ БЮДЖЕТА ЗНАЧИ МИСЛИ ЗА БЕДНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ - АЗ МИСЛЯ ЧЕ САМО ПО ТОЗИ НАЧИН АТАКА ЩЕ БЪДЕ ХАРЕСВАНА АЗ НЕ ГЛАСУВАХ ЗБСП НИТО ЗА ДПС НО УДОБРЯВАМ ОРЕШАРСКИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОВА КОЕТО СА ЗАМИСЛИЛИ ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА БЕДНИЯ НАРОД ОСТАВЕТЕ ГИ ДА РАБОТЯТ И ДАНО АТАКА ПОМОГНЕ ЗА ТОВА
48
6
 
21
 
! Отговори
CNN преди 10 години
- Не човек, а желязо!- просъскал Волен фашист.Тихо Сергей казал: - Не, комунист!...
47
12
 
30
 
! Отговори
иво преди 10 години
БСП- АТАКА ,ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ !!! КРАДЦИ- МОШЕНИЦИ . ЛИЖАТ *** НА ДПС ЗА ДА СА ВЪВ ВЛАСТА , КОЕТО ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА КРАДЪТ НАРОДНИТЕ ПАРИ. ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НАЛОЖИТЕЛНО.
46
6
 
23
 
! Отговори
ГЮРО преди 10 години
как да не е осигурен кворума милиционерчето от враца си взе хонорара и сега лайф франция монако италия пури и ония леваците пак да гласуват за пртурската удурма злодея
45
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи, само Сидеров с неговият план ще подобри нещата!
44
9
 
32
 
! Отговори
Todorova преди 10 години
Че защо да ги ухажват? Кой ухажва ***? Просто си плащаш и всичко е ОК!
43
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че се чу*ат без ухажване! Та това е платена любов!
42
6
 
29
 
! Отговори
До станилов преди 10 години
Станилов къде се е чуло и видело *** да се ухажват.Пита се колко взимат на час плаща се и се таковат отзат отпред в устата и къде сакаш.
41
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия са като вафли на промоция - винаги в комплект!
40
29
 
9
 
! Отговори
4arli7 преди 10 години
Смятам, че е редно ветото на псевдо президента да се отхвърли като несъстоятелно, това беше безпрецедентна постъпка от негова страна, по този начин Плевнелиев си навлече народното недоволство.
39
7
 
18
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Във всяка държава има такъв тип луди "политици", като тези на тази снимка. Явно е нормално в съвременния политически живот и ме е срам толкова от тях колкото ме е срам от *** в България.Най-много ме срам от продажниците във форумите и платените правокатори на протестите - те нямат извинение. Това не е като да откраднеш хляб..., с действията си предават цяла една държава,семействата си и бъдещето на нашите деца!!!
38
5
 
25
 
! Отговори
Мда.. преди 10 години
Няма любов между депутатите от Атака и БСП. Те само правят секс. Всеки си е свободен да прави каквото си иска. А за дългът е виновен ББ разбира се. Всички правителства от 89 година насам са чиста вода ненапита. Особено това на оригиналната тройна коалиция.
37
19
 
10
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
В България е пълно с ултра-милионери и богаташи-ултраси.Да направим като в Унгария - данък лукс от 35% върху скъпи коли,бижута, жени и други играчки.Д направим като в Египет - 10% от обявени активи на ултра-златарите директно в държавата.Да направим като в Албания да изгоним убийците на деца от ЧЕЗ, които инвестираха по-малко от дете на плажа.Сидеровата политика е анти-Зионистка и винаги ще се плюе от Соросови мишки и заблудени граждани !!
36
7
 
32
 
! Отговори
:/ преди 10 години
ВЕТОТО ОТ ПРЕЗИДЕНТА Е НАЛОЖЕНО НЕ ДА СЕ СПРАТ ТЕЗИ 40 МИЛИОНА ЗА СОЦИАЛИ РАЗХОДИ, А ДА СЕ КАЖЕ ЯСНО И ТОЧНО КАК И ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ПОХАРЧАТ ОСТАНАЛИТЕ 960 МИЛИОНА,ОТНОВО ЗАБЛУЖДАВАТ ХОРАТА С ПОПУЛИСТКИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА МАЙКИТЕ,БЕДНИТЕ, ПЕНСИОНЕРИТЕ.КОМИСИОНИТЕ СА ВЗЕТИ ОТ СИДЕРОВ А ТОВА СА ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ НА СТАНИЛОВ
35
3
 
31
 
! Отговори
Крас преди 10 години
На чужд/ разбирайте нашия / гръб и сто тояги са малко.Бръшнян чувал е българския народ .Срущу 40 милиона ще връщаме 960 милиона.Честито. Ще има и за всички партии.
34
2
 
15
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Константин Тренчев на Мафиотската КТ ПОДКРЕПА кога ще бъде разследван за трафик на ефтина работна ръка от България за Словакия Братислава през 2007 с съдействито на фирма Тренквалдер и MS Атлас
33
1
 
10
 
! Отговори
evropeec преди 10 години
EDNA GARCIQ GIVEE SAMO NA KREDT< I TOZI KREDIT BESHE OT4ASTI OPROSTEN OT EU>VAPROSA NE E <4E GO VZEMASH<VAPROSA E<4E HITRITE GARCI ZNAQT KAK DA GO OPOROSTQT!!!!!!!!!! ZA KOLEDA-VSI4KI VZEMAT DOPALNITELNO 1 PENSIQ I ZAPLATA<SAGTO ZA VELIKDEN-TOVA E DARGAVA NA KREDIT!!!!! NIKOI NE SMEE DA POSEGNE NA TEZI PODARACI,NQMA NEDOVOLNI HORA
32
4
 
18
 
! Отговори
Ненчо преди 10 години
Ех, как ми се ще некролози да завалят.....майко няма оправия иначе.