БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"

Националистите подкрепяли социалните мерки на кабинета
14 авг 2013 14:15,
125
БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака"
Снимка: архив, Булфото

Два дни преди извънредното заседание на депутатите вече се правят сметки за това дали ще се съберат необходимите гласове за преодоляването на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета за тази година. 

"Атака" ще подкрепи мерките на правителството, които имат социален характер, каза депутатът от "Атака“ проф. Станислав Станилов пред БНР.

Самото ръководство на ГЕРБ призна, че през целия мандат са пропускали социалните мерки и това е тяхната грешка. Мисля, че ще гласувам "за" актуализацията.  Не мога да гласувам срещу майките, които си чакат парите, срещу актуализацията на пенсиите, мотивира се той. Според него обаче това са козметични мерки.  Ако трябва да се вземат решителни мерки, трябва да се погледне в програмата на "Атака", каза проф. Станилов.

Още по темата
„Най-тежкото престъпление в нашата държава трябва да бъде неплащането на данъци. Тогава от джобовете на много богатите хора, на монополистите, трябва да бъдат взети пари, за да могат да живеят онези хора, които създават тяхното богатство – тоест хората на наемния труд, дребния и среден бизнес“, изтъкна той. 

„Мен никой не ме ухажва, с никого не съм говорил, никой не е искал от мен да гласувам „за“ или както и да е - нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от БСП“, подчерта Станилов. 

Президентът ако иска да идва в петък в пленарната зала, ако иска да не идва. Аз за този президент имам точно същото мнение, както за Георги Първанов - така депутатът от "Атака" отговори на въпроса дали държавният глава трябва да присъства в петък на заседанието в НС, след като беше поканен от председателя на парламента Михаил Миков. 

Депутатът от левицата Янаки Стоилов е сигурен, че ще има кворум в парламента. По-интересният въпрос е дали ще има достатъчно гласове, за да се гласува законът. Тогава са необходими поне 121 гласа. Очаквам групата на БСП да бъде в почти пълен състав. Въпреки че ГЕРБ бяха против промени в този бюджет, те поискаха той отново да бъде обсъден. Преговори с "Атака" не водим или поне аз не съм участвал в такива. Ние ще подкрепим закона, както сме го направили на първото и второто четене. Очаквам да има и допълнително гласове, обясни Стоилов.

Ако не се преодолее ветото, следва, че няма да могат да се осигурят заявените средства по някои от социалните плащания. Ще се затрудни твърде много и плащането на дълга, оставен от ГЕРБ. Отговорността не може да се иска само от нас. Тя трябва да се сподели от президента, от ПГ на ГЕРБ, защото те са причината да не бъдат направени корекциите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
29
 
! Отговори
долу хунтата! преди 10 години
Колкото и комунистите да са по презумпция ниско интелигентни, допускам, че са чували израза пирова победа. С него се означава случай, когато победата има толкова вредни последици, че в същност е поражение. Така ще е е и в петък, когато закрепването на хунтата с гласовете на безпринципни същества всъщност ще я направи още по-нелегитимна, гротескна и вредна, ще катализира гнева на тези, честни хора, които се отвращават от ситуацията у нас,ще разклати още повече глинените крака на мафиотския кабинет, и той скоро ще се срине и ще прочисти въздуха от мириса на нещо гнило и гадно.
10
46
 
16
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Възхищавам се на Сидеров! Колко помия изсипаха нещастните гербери по негов адрес, НЕ МУ ПУКА! От самото начало той и партията проявяват национално отговорно поведение. Естествено е да подкрепят бюджета, защото той защитава интересите на техните избиратели.
9
32
 
14
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Възхищавам се на Сидеров! Колко помия изсипаха нещастните гербери по негов адрес, НЕ МУ ПУКА! От самото начало той и партията проявяват национално отговорно поведение. Естествено е да подкрепят бюджета, защото той защитава интересите на техните избиратели.
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много често правителството се нарича хунта.Да обясним защо -първо, лишено е от обществено доверие, напълно го подкрепят едва 38 процента от избирателите второ, настроило е срещу себе си президент, интелигенция, медии, синдикати и се радва на подкрепата само на Мишо Шамара, трето, защитава интересите на крупни мафиоти, четвърто - дезинформира и промива мозъци, пето - крепи се на тънък косъм от брадата на др. Сидеров,шесто - готово е на всичко, за да остане на власт
7
5
 
21
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Това русото на снимката отзад бих го поухажвал, ама другите за нищо не стават.
6
8
 
35
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Не разбирам защо Атака именуват себе си - "националисти" ...Атака е крайно - ЛЯВА формация бореща се за национализация, изгонване западните инвеститори, западните посланици ... и за топли връзки с СССР (някои му казват Русия)
5
7
 
29
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Няма да ги ухажват,ще ги уважат директно,нали са си заедно и ходят сериозно.Зажадняли са едни за други нали се сапунисват редовно.
4
8
 
42
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Вижте го бе, вижте го комплексираното гейче с к*рвите на заден план, и платените *** около него. Вижте го този ***!
3
7
 
30
 
! Отговори
eeha преди 10 години
е явно да ги ухажвали от рано с достатъчно пари!
2
8
 
38
 
! Отговори
Х преди 10 години
НЕ САМО ГИ УХАЖВАТЕ НО И ДРУГО ИМ ПРАВИТЕ ,ЧРЕЗ ДПС.ВОЛЕН Е ЗАЖЕДНЯЛ ЗА ТУРСКИ ЛАСКИ.
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе да :) То и предният път така беше ама Болен гушна 10 милиона за гласа си!!!