На съвестта на Терзиева лежат човешки животи, ядоса се Борисов

Лидерът на ГЕРБ повторно поиска оставката на министъра
19 авг 2013 19:13,
589
На съвестта на Терзиева лежат човешки животи, ядоса се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя за оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева заради катастрофата при гара Яна
 
„Тази госпожа трябва незабавно да си отива. На нейната съвест вече лежат и човешки животи”, заяви Борисов пред ”Фокус”.
 
Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при зверска катастрофа при гара Яна. Движението по новия пътен възел беше пуснато около час след инцидента. Борисов вече веднъж поиска оставката на Терзиева. Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. От миналата седмица лидерът на ГЕРБ обяснява, че движението на пътния възел трябва да бъде пуснато, защото отсечката е готова.
 
Така ги чакахме да се намотаят за магистрала „Тракия”, за радост – тогава нямаше жертви. Сега от петък, събота, неделя, хиляди, хиляди граждани на България с часове чакаха в това задръстване, изнервяха се до полуда, след това шофират изнервени, и беше въпрос на часове да се случи нещо подобно, посочи Бойко Борисов. 
Той отрече да се опитва да извлече политически дивиденти от ситуацията.
 
Ние сме хора, които сме били в управлението. Много добре ни е ясно, че инцидент винаги може да стане и не бихме се възползвали политически от това. Но, когато аз, дни наред говоря, кметът на София Йорданка Фандъкова настоява, половината медии направиха репортажи, че магистралата е готова, че има задръствания, те не пожелаха дни наред да си размърдат – да не казвам какво. Това вече не е шега - загинаха хора. Тя, ако има малко доблест, няма да шикаклакви, а веднага трябва да се маха”, заяви Борисов.
 
Той обясни, че вчера е проявил разбиране при инцидента в взрива в китайския ресторант срещу Руската църква в София. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се обадил на вътрешния министър Цветлин Йовчев да му каже, че неговата партия няма да прави политически атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
2
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
"Той обясни, че вчера е проявил разбиране при инцидента в взрива в китайския ресторант срещу Руската църква в София. "Не разбирам, какво "разбиране" е проявил? Защо не се обади на Фандъкова да я попита защо нейните общински служители са проявили немарливост и не са проверили ресторанта на време?Защо не иска нейната оставка?
384
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чети ***, ,чети. Разбери най-после, че те мразим и, че искаме да те видим в ЗАТВОРА. Огледай се ***, огледай се в огледалото. Разбери, че си станал дебел като *** с тлъст бичи врат и малки миши хитри очички. ПРОТИВЕН си. Огледай се Тикво и ЧЕТИ за любовта народна.
383
2
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
А на съвеста на кого трябва да лежат хората които се заливаха с бензин и се подпалваха.Това е най бруталния начин да се самоубиеш.Да управлявам 4 години и накрая на моето управление народа ми да се сомоубива подпалвайки се не знам колко трябва да си безочен и да не ти пука,и от такива трагедии да гледаш да трупаш рейтинг брутално е.
382
1
 
9
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Шoп.О ***, страшно ми става, като си помисля, какво ферментира в главицата ти. Не вървиш на добре. Попитай някой доктор. Даже може да няма диплома за психиатър. Ако не вземеш спешни мерки, ще дойдат едни батковци с бели престилки, ще ти облекат бяла риза с дълги ръкави и ще те въдворят на едно място. ***, там ще имаш време да оцениш нюансите на кафявото...
381
1
 
23
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Вчера бях написал, че е трудно да се събере толкова простотия и наглост в главата на бивша мутра и бандит ,по-известен като бивш кмет на София и бивш мин. председател и още по по -най като център нападател на Бистришките тигри.Е, вземам се думите назад.След днешния му коментар за ситуацията в Републиката се отказвам да коментирам състоянието на един нарцис.Моля ,колегите от форума с медицинско образование да изследват диагнозата му и я регистират в народното събрание и в медицинска академия.
380
0
 
9
 
! Отговори
съвест преди 10 години
А на съвестта на вашия кмет въжв Варна какво лежи
379
1
 
18
 
! Отговори
грб преди 10 години
Само проссс..., елементарен, нагъл и безочлив индивид- т.е. Б.Борисов, може да се опитва да извлича ползи от подобен случай. Скрийте го някъде!
378
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОРИЗОВ, МААНИ СА БА ЧИЛЯК НЕОБРАЗУВАААААН !!!
377
1
 
10
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До шоп:Шоп и гъзолизец ВОНЯ!!!
376
5
 
25
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 10 години
бойко борисов е НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** В СЪВРЕМЕНАТА НИ ИСТОРИЯ! Оставка на правителството след като този рядък *** влезе в затвора . Само тогава. можем да изметем червения ***.
375
2
 
17
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
До Shop-477постShop, той е учил в Симеоново за милиционер/пожарникар/, а не за държавник.От бивша мутра и бандит до кмет на София и мин.председател.Е, в това е комедиятаОпитай се да проследиш развитието на западните демокрации и ми напиши кой е имал връскас каквато и да е престъпна групировка и е станал дори и зам. министърЕ, в България можеЗащото вместо да излезнем всички заедно на протест, си пием бирата на климатик или ракийката със салатка ни е по-вкуснаТова е разликата в мандалитета
374
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като професионален футболист ли се изказва ?
373
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тпя жив ли е още ?
372
11
 
5
 
! Отговори
Вутов преди 10 години
До MaTPocaЗадръстването, заради блокирания възел е толкова дълго бе умници. Аз съм висял два пъти в него заради това очевадно чиновническо малоумие Сега ви промиват мозъците с това че няма нищо общо. Катастрафата е пряко следствие на това забавяне на готово инженерно съоръжение заради ПР и рязане на лентички, този път не от Бойко. Заради тази трибуна и балони поне сто хиляди човека се измъчика уикенда и накрая поляха новата отсечка с кръв!
371
4
 
17
 
! Отговори
13 преди 10 години
Тоя па ***, чуди се какво да каже. А за удавените на морето кой е виновен? А за умрелите миньори? А за ежедневните убийства? Шофират като че ли са безсмъртни, пък друг им е виновен. Тоя скапан народ е крайно време да се научи да спазва правилата и законите, а най-напред да се научат крадливите управници, които ни дават пример, че няма закони.
370
2
 
12
 
! Отговори
будаЛА преди 10 години
тройната коалиция е виновна .....!!! за катастрофата и двата човешки живота , а тиквата е виновна за това ,че сме натоя хал а НАРОДА Е ВИНОВЕН ,ЧЕ ГИ ТЪРПИ !!!друго освен комунисти тука нЕма всичко т'ва дето се бута във власта и от лЕво и от дЕсно е от едно котило
369
2
 
7
 
! Отговори
info. преди 10 години
Целта на борисов е бсп да е на власт(тоест да се запази всичко статукво до момента)С тези изказвания на борисов някой хора започват да предпочитат бсп пред него което 100% заблуда!НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИИ!Всички в този парлаламент както и тези който го напуснаха са 100% ИЗМАМНИЦИ - тип далавераджии.
368
8
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До минаващСмятам, че Боко търси под вола теле ...--------------- Аз пък смятам, че се опитвате да заметете сгазеното теле под килима, но не се получава...
367
3
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Правителството на Пламен Орешарски обърка част от геопилитическите сметки на юдомасонската върхушка, и затова е атакувано от целия Запад. Оттам идва и щедрото финансиране на т. нар. протести. Това, че сред протестиращите има и заблудени елементи, които си мислят, че сужат на право дело, не променя характера на събитията -- налице е износ на "цветно-революционна" обстановка у нас извършвано от страна на аллианса Вашингтон-Брюксел-Тел Авив. Знам, че написаното e "висока топка" за интеллекта на мнозинството от вас, но иститата трябва да се казва.
366
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми Господин Буда, много е гнусно и аморално на гърба на тази трагедия да се опитвате да извличате политически дивиденти. Ами ако това се бе случило при пусната магистрала, но без разрешение за ползване, тогава щяхте да искате пак оставка, само, че тогава щяха да отидат в затвора и хора които са се подали на натиска Ви да се пусне магистралата. Жал ми е за Вас Г-н Буда. Връщайте се в дупката от която сте изпълзяли и мирувайте. България може и без Вас. И без "петел се съмва".