Оправданията на Панчев: За хипермаркетите бе просто идея!

Като столичанин бил доволен, че в квартала си имал четири вериги
Обновена: 28 авг 2013 15:09 | 28 авг 2013 09:12,
184
Оправданията на Панчев: За хипермаркетите бе просто идея!
Спас Панчев. Снимка: Булфото

Идеята хипермаркетите да не работят в събота и неделя бе само подхвърлена, не сме имали намерение да я вкарваме в закон, оправда се днес левият депутат Спас Панчев, който вчера взриви обществото и медиите у нас с идеята си големите вериги да не работят през уикенда, за да бъдат подпомогнати малките квартални магазинчета.

Пенчев настоя пред БНТ темата да не се измества и отново повтори, че това е просто идея, която не е залегнала в закона, по-важната тема била "производители, посредници, потребители".

Още по темата
"Ние държим да бъдат регламентирани отношенията "български производители - големи търговски вериги" и да защитим българските интереси", настоя той.

Панчев все пак допълни, в другите европейски държави големите хипермаркети не работят почивните дни и дават възможност на малките магазини да имат бизнес, да продължат да работят.

"В България се случи нещо по-различно, обикновено в центъра на големите градове е натрупано с търговски вериги, в моя квартал например има четири такива", продължи той и допълни, че това влияе на малкия бизнес.

"Аз обаче съм доволен като български гражданин и софиянец, че около мен има четири търговски вериги, откъдето винаги мога да купя каквото си искам", оправда се той.

"Едно такова предложение за изместване на хипермаркетите от центровете на големите градове означава хората, които живеят там да пазаруват на по-високи цени, а нека да не забравяме, че българският потребител е най-бедният в ЕС", каза на свой ред председателят на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

Той защити тезата, че малките магазини не могат да предоставят добри цени на потребителите, така както правят големите хипермаркети.

По думите му всеки може да сравни цената на олиото в квартален магазин и голяма верига и да види колко голяма разлика се получава.

Според него с евентуална подобна промяна ще пострадат най-бедните, защото богатите ще си запалят колите, ще отидат до покрайнините и ще си напазаруват, докато бедните няма да имат пари за бензин и ще са принудени да пазаруват по-скъпо от кварталните бакалии.

"ЕК излезе със Зелена книга, която се казва, че има проблем с нелоялни практики в отношенията между търговци и производители, но той не е в търговските вериги. Проблемът е във всички части на веригата, включително и в производителите", подчерта Матеев и добави: "ЕК ще излезе с решение по този въпрос до края на годината”, завърши председателят на Сдружението за модерна търговия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
5
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Панчев.Голям срам си "като български гражданин и софиянец"........."Ние държим да бъдат регламентирани отношенията "български производители - големи търговски вериги" и да защитим българските интереси"---Кои сте ВИЕ и за какво точно се борите?С алчността или с бедността на българина?--Борете се и с двете! А,ако преборите и глупостта................
152
0
 
0
 
! Отговори
до 165 преди 10 години
да добавя нещо. В Берлин няма нито един магазин от веригите в централната част на града! В София Имаме Билла на Лъвов мост, там имаме и Карфур, имаме Лидъл в дома на киното и Пикадили в ЦУМ и още една Билла на женския пазар. започнаха да отварят вече магазини и в дупки.
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Германия не работи нито един хипрмаркет в неделя.В събота затварят в 5п.м.Моловете в 8.вечерта затварят.Хората работят ,а не кръжат по магазините да дебнат примоции.И не са скъсани *** детобаба им ги е научила:учи баби да не работиш.И наистина са необходими мерки за ограничаване експанзията на веригите.Човекът е прав.
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В кои европейски държави не работели големите вериги магазини? Че не разбрах нито съм видял някъде да не работят. :) а и то дори и да не работят в събота и неделя - това означава че аз ще ходя в сряда след работа да пазарувам в големите магазини, а не в неделя. Не виждам как това ще помогне на някой гараж да не фалира??
149
3
 
13
 
! Отговори
мм преди 10 години
Ето как един патлангоч е станал депутат. Кух , кух като кратуна.
148
3
 
15
 
! Отговори
phill преди 10 години
Докога бееееееееее, от къде никнете бе гадини.На тая гад кой му даде дума беееее
147
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам две предложения:1. Другарят Спас Панчев да се самозапали. Бензина от мен.2. В работното време на всеки хипермаркет да има по един ден от седмицата с името "Спасов ден".Сетих се и трето: Всички *** в Сибир. Там няма хипермаркети.
146
2
 
14
 
! Отговори
До Станишев преди 10 години
Другарю Станишев, направо ме стряскате с този *** Спас Панчев- Лакомото. Как го държахте и за зам. военен министър?????? 1000 градят имиджа на БСП а този *** с маймунски идеи ги посира от раз! Изхвърлете го тоя *** от политиката - ама много много много е ***!
145
2
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
В нормалните държави за такава идея ще ви назначат специализирана помощ.По лошото е че сте прекалено много.
144
1
 
13
 
! Отговори
UK преди 10 години
To ot takiva idei sme na tova deredje !
143
2
 
25
 
! Отговори
ВГЗ преди 10 години
*** ,че чак дрънка.
142
2
 
28
 
! Отговори
Гешев преди 10 години
Направо ги национализирайте,нали сте комунисти!
141
2
 
23
 
! Отговори
ТТ преди 10 години
Толкова е ляв,че е от другия бряг.
140
2
 
25
 
! Отговори
Emo USA преди 10 години
Какво чакате "умно" да измислят тези управляващи *** !
139
1
 
19
 
! Отговори
SRAM преди 10 години
SRAM, SRAM, SRAM E TOLKOVA PROST 4OVEK DA BYDE V PARLAMENTA !??????
138
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-н Панчев моля да обясните,защо ни пращате да купуваме от кварталните магазини стоки купени от големите хипермаркети и продавани на много по високи цени от същите тези магазинчета? Кого толерирате по този начин?Знаете ли колко от стоките на тези квартални магазини са с изтекъл срок на годност и дори опасни за консумация? Първо мислете и тогава говорете още по вече пред такава голяма аудитория каквато е народа!Грешка след грешка,глупост след глупост наглост след наглост,лъжа след лъжа!Писна ни!
137
1
 
18
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Добре,че хората скочиха срещу тази дивотия!Ако си бяха замълчали идеята щеше да е реалност!Пък сега се обръщат като фурнаджииски лопати!
136
2
 
23
 
! Отговори
Избирател 1 преди 10 години
Поредната комунистическа ***, която се опитва да ни побрати със Северна Корея!Да не лъже - вчера друго говореше, но явно както доста често става в последните месеци след като се опитат да пробутат на обществото някое поредно недомислие (за тях лобизъм и далавера) и то ги хване - на другия ден започват да се обясняват, а някои дори и да се извиняват.Лъжлива и крадлива комунистическа пасмина!Да ви берат срама всички наивници които гласуваха за вас!Бог да пази България от такива като вас!
135
1
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
само за *** си предложение тоя трябва да е 'аут" от всякъде.Най-бедни в Европа, но ще копуваме по-скъпа стока от махаленските гаражи на завишени цени?И за едно "мляко" ще пътуваме извън града?и колко хора няма да работят ако събота и неделя ще трябва да почиват(за да работят няколко дупки)Доволен е обаче, че ръфаницата е на една крачка от мазния му дирник.И по голяма глупост, че големите хранителни вериги почивали събота и неделя, не бях чувал, ТЕСКО на повечето места са денонощтни
134
0
 
11
 
! Отговори
оргия преди 10 години
То че трябв ада се мисли трябва ама на някой хора на който не им се отдава какво да ги правим пращаме ги в парламента .След като държат да защитават Българският производител да следят регуларно 30% от стоките да са български да следят и за това големите вериги да не купуват българската лютеница на цена под себестойноста и или близака до нея .На това му се казва кьор фишек с търговия ще вдигаме икономиката на крака .Цял свят ще ни се смее с тази ниска покупателна способност на Българите