Оправданията на Панчев: За хипермаркетите бе просто идея!

Като столичанин бил доволен, че в квартала си имал четири вериги
Обновена: 28 авг 2013 15:09 | 28 авг 2013 09:12,
184
Оправданията на Панчев: За хипермаркетите бе просто идея!
Спас Панчев. Снимка: Булфото

Идеята хипермаркетите да не работят в събота и неделя бе само подхвърлена, не сме имали намерение да я вкарваме в закон, оправда се днес левият депутат Спас Панчев, който вчера взриви обществото и медиите у нас с идеята си големите вериги да не работят през уикенда, за да бъдат подпомогнати малките квартални магазинчета.

Пенчев настоя пред БНТ темата да не се измества и отново повтори, че това е просто идея, която не е залегнала в закона, по-важната тема била "производители, посредници, потребители".

Още по темата
"Ние държим да бъдат регламентирани отношенията "български производители - големи търговски вериги" и да защитим българските интереси", настоя той.

Панчев все пак допълни, в другите европейски държави големите хипермаркети не работят почивните дни и дават възможност на малките магазини да имат бизнес, да продължат да работят.

"В България се случи нещо по-различно, обикновено в центъра на големите градове е натрупано с търговски вериги, в моя квартал например има четири такива", продължи той и допълни, че това влияе на малкия бизнес.

"Аз обаче съм доволен като български гражданин и софиянец, че около мен има четири търговски вериги, откъдето винаги мога да купя каквото си искам", оправда се той.

"Едно такова предложение за изместване на хипермаркетите от центровете на големите градове означава хората, които живеят там да пазаруват на по-високи цени, а нека да не забравяме, че българският потребител е най-бедният в ЕС", каза на свой ред председателят на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

Той защити тезата, че малките магазини не могат да предоставят добри цени на потребителите, така както правят големите хипермаркети.

По думите му всеки може да сравни цената на олиото в квартален магазин и голяма верига и да види колко голяма разлика се получава.

Според него с евентуална подобна промяна ще пострадат най-бедните, защото богатите ще си запалят колите, ще отидат до покрайнините и ще си напазаруват, докато бедните няма да имат пари за бензин и ще са принудени да пазаруват по-скъпо от кварталните бакалии.

"ЕК излезе със Зелена книга, която се казва, че има проблем с нелоялни практики в отношенията между търговци и производители, но той не е в търговските вериги. Проблемът е във всички части на веригата, включително и в производителите", подчерта Матеев и добави: "ЕК ще излезе с решение по този въпрос до края на годината”, завърши председателят на Сдружението за модерна търговия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък например в кварталния магазин с бебешка количка не мога да вляза. Твърде тясно и със стълби. Пък и честно казано не искам, дори киселото им мляко е с по 5-6 ст. по скъпо. Защо?? Щото са там за да продават семки и бира на кварталните кибици.
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не говорим че да си купя всичко което искам, трябва да обиколя поне 2-3 магазинчета и няколко сергии на импровизираното пазарче, което ми губи повече време. И немалко сериозни изпитания за провиране между коли, бусове на доставчици спрели пред главния(и единствен) вход на въпросното магазинче и грабване на неподходящи стоки от возещия се в количката, който неистово ги иска
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам ди си избирам стоките сама в хипермаркета. Не желая продавачката от магазинчето под блока да коментира колко пъти седмично съм купила кайма и как ще я готвя. Не желая тя да ми подава стоки зад щанда, а сама да ги огледам и реша. Не желая кварталните пияници пред магазинчето да ме оглеждат докато ти заобикалям. И най-важното искам си неделното ходене "да се кауфландя" след като не мога да ваканцувам.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо тарабатаНе забравяй народопсихологията на ***. На него всички са му длъжни! Иска да му е асфалтиран пътя. Детето да е в безплатна детска градина, да учи безплатно, да го лекуват безплатно, а той да плющи кренвирши с бира и да псува държавата. Ама това става с пари и като няма приходи....? В една държава разчитаща на търговия и внос, убито земеделие, купона рано или късно свършва. Много хора са забравили 1997г.
109
3
 
3
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
До ЛавроМислете бе хора! Мислете и след това пишете! Как ще съкращават персон, като и без това всичко е докарано на минимум покрая тая криза, като всеки служител съчетава по 2-3-4 длъжности. Поинтересувайте се малко и не забравяйте, че хората в тези магазини носят душа като вас, те имат същите проблеми като вас, но нямат "щастието" да работят по 8ч на ден 5 дни в седмицата(от понеделник до петък), те също имат деца, за които заради сбърк раб време вечно нямат възможност да им обърнат внимание
108
0
 
12
 
! Отговори
до 109 преди 10 години
Много квартални магазини зареждат от хипермаркетите лично нашия зарежда от Метро знам защото съм работил в нашия а не сте ли виждали пазаруващи в хипермаркери да пълнят количката за зареждане на квартално кафе то си личи
107
2
 
10
 
! Отговори
батман преди 10 години
какъв столичанин е този цървулка?*** от пограничните кюстендилски села - нещо като Долно/Горно но !Доносник на ДС,Заслужил при товаНа всичка отгоре се пише и Шеф на филателния съюз.*** на квадратГнус ме е !!!
106
1
 
7
 
! Отговори
Лавро преди 10 години
До Гошо Тарабата: А на теб не ти ли идва наум, че веригите просто ще съкратят част от персонала? И че тази продавачка, която толкова съжаляваш, ще стои в къщи безработна? Ако това я устройва, тя може да напусне и сега, но не го прави. Ето защо никой освен теб "не се е замислил"...
105
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
За вкарването на този закон, и за още един, 50% от стоката в хипермаркетите да е Българска!
104
12
 
3
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Та питам аз- какво е толкова наложително та тези магазини да работят и в събота та и в неделя до 19-20ч. И за какво за да може поредния ***, чакащ последния момент като му свърши хляба да тичка да си го вземе, щото е дремал в някое кафене в петък вечерта или събота сутринта?А какво му е тколкова спешното да си купиш телевизор в неделя следобед примерно, при положение, че цялата останала седмица техномаркета е работел до 20ч. вечерта?Не забравяйте, хората в тези магазини са роби на работдател
103
1
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 10 години
Tikvenik, Tova e neudobstvo.. mnogo hora ne otivat v tezi durjavi zaradi takiva neudobstva !!!
102
10
 
6
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
В цялата тая какафония, не виждам никой, ама абсолютно никой да се замисля, че в тези магазини също работят хора, за които няма събота, няма неделя, няма празници, те винаги трябва да са на работа, докато всички останали почиват. Та тези работещи в хипер маркетите, семейства, близки приятели нямат ли, те право да почиват когато и другие почиват нямат ли? Знаете ли какво е жена ви да работи в такъв магазин, да се прибира вечер в 21ч след като вие като мъж сте се прибрали в 17:30-18:00ч. Та така
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе що тази заспала инспекция по труда не направи едни масови проверки на жалните и мили квартални магазинчета.Да проверят колко данъци плащат,дали служителите им имат трудови договори въобще,дали не са осигурени на 4 часа и работят по 12,дали са минали задължителен преглед за работа с хранителни продукти,дали се спазват елементарни хигиенни нужди!И чак тогава мислете кой и как да подпомагате,тва правителство е съставено от пълни ***!
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кк Ти си *** бе човече! Кой квартален магазин пазарува от хипермаркет. *** се прегледай и не пиши глупости.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазаруването на ПРИМОЦИЯ на сурогатни храни и гледането на реклами така е промило мозъците на повечето Българи, че мисленото е непосилно занимание за повечето. Не ви ли е ясно, че хипермаркетите като монополни и картелни организации, почти не плащат данъци и най нахалното е, че не се отчитат на партията по никакъв начин. Сега лобисти като Каролев ще направят съответното за да се компенсира тази несправедливост спрямо партията, а за вас ще останат по високите данъци осигуровки и други ПРИМОЦИИ!
98
11
 
4
 
! Отговори
кк преди 10 години
Хипермаркетите няма да загубят нищо, ако не работят през уикенда. Които имат възможност, ще си напазарят предния ден. А кварталните магазини, които и сега вземат стока от тях, ще заредят двойно повече стоки в четвъртък и петък, за да могат да я продадат на по-високи цени през събота и неделя. Ще се направят на интересни, разбира се, и ще освободят част от персонала си. Така че ще бъде ударен най-незащитения гражданин - ще купи по-скъпа стока и ще остане без работа. Моля, не правете глупости!
97
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
*** на снимката, но и той взел акъл да дава. В България всеки е експерт! Що не си гледа пенсията този кукундрел? Впрочем крайно време е пенсионерите да бъдат изхвърлени от всички политически и обществени постове и да не могат да заемат никакви длъжности след пенсиониране!
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че народа се събуди иначе щяха да си го прекарат като закон тази глупост надигнахме се и сега не смеят .Тези от контрапротеста и те на наш гръб .
95
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спас Панчев - Лакомото, агент на Държавна сигурност, човек с доста съмнителна "слава", за когото повечето хора смятат, че е голям ***, е човекът зад "идеята" за затваряне на суперите в неделя. Човек е на Гоце и от малкото бесепари които не крият, че са приятели с Боко. Общо-взето, където и да се заровиш около тоя, почва да смърди! Според много хора Лакомото отдавна трябвало да бъде в затвора, ама не би...
94
1
 
16
 
! Отговори
той преди 10 години
Бузи,корем и едно голямо НИЩО.И аз се питам,що ли ми трябва да чета неща,ясни от 69 .... години.