Как ще привличаме туристи през зимата, сподели вицепремиерът

Предварителните данни за летния сезон са обнадеждаващи, каза Бобева
Обновена: 1 сеп 2013 20:25 | 1 сеп 2013 20:16, Петя Славова
20
Как ще привличаме туристи през зимата, сподели вицепремиерът
Даниела Бобева. Снимка: БТА

Планира се инициатива за привличане на туристи за ски курортите като ангажимент на държавата, заяви на пресконференция в Смолян вицепремиерът Даниела Бобева. Според нея Пампорово като курортняма да оцелее без активна кампания за привличане на туристи.

Най-реалистично е ски курортите в региона да привлекат турски туристи, смята вицепремиерът. Заместник-министър председателят Даниела Бобева и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев посетиха днес Пампорово, Смолян и дестинации за селски туризъм в областта, където проведоха срещи с представители на хотелиерския и туристически бизнес. За една година има 60 процента ръст на турски туристи в българските зимни курорти, посочи Бранимир Ботев.

Ще помогнем на местния бизнес в Чепеларе, Пампорово, Смолян да привлече туристи, заяви Даниела Бобева след среща с хотелиери и бизнесмени от региона. Тя допълни, че предвидената вероятно за октомври инициатива, включително и в Истанбул, цели да привлече най-вече туристи от съседни държави за зимните ни курорти, пише БТА.

Гърция и Турция са потенциални пазари за ски курортите, разположени в южната част на България, там отиваме, таргетираме, каним да заповядат туристите, посочи Даниела Бобева.

Според заместник-министър Ботев тази инициатива залага на директно посещение. Едно посещение на делегация, водена от вицепремиера, ще допринесе много повече, допълни заместник-министърът, отговарящ за туризма.

По негова оценка Пампорово от всички зимни курорти в България има най-голям ръст на български туристи, както и много голям ръст на турски клиенти. Позовавайки се на данни към 20 юли, Бранимир Ботев посочи, че ръстът на туристи е около 6.1 процента, при руските туристи увеличението е 13.8 на сто, а при турските- 32.5.

За летовниците от Беларус увеличението е 65 на сто. Предварителните данни за летния сезон са доста обнадеждаващи, смята Даниела Бобева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Зимата е много скъпа почивката.Само пътя от Варна до Памапорово е 150 лева.Лифта 50 лв,ските 30 лв,нощувките,храната и накрая ти идва над 150 лв на човек на ден.Затова зимата има евтини wizz air и за тези пари разходки в чужбина.
18
9
 
1
 
! Отговори
zaw12929 преди 10 години
До 4321 На протести ли бееше до сега и не видя, какво прави Правителството. Да се оривличат туристи- и то е част от Програмата да расте националния доход. Да излича България от батото в което я оставиха ГЕРБ и Реформаторите, лишени от срам и морал- техния морал- нарушаване законите. Вашия морал- да дрънкате простотии.
17
0
 
15
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ПОВЕЧЕТО ТУРИСТИ ИДВАТ ЗАРАДИ....БАНАНИТЕ.......
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоооо, и овцевъдството не е евтин спорт.
15
2
 
13
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До ОбективенАко ги нямаше крадците, щяхме да имаме курорти без презастрояване.Нямаше да се налага да пътуваме по 14 часа, за да почиваме в чужбина. И тук беше хубаво преди мутрите и *** (креатури на политици и кметове)Затова чакам кога ще стане и тук добре, че да почна да почивам тук.Засега да си посрещат алкохолните петна от Англия - простаците
14
4
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Стига сте плямпали глупости бе.Без Пампорово, Смолян, Чепеларе и половината област на нищо няма да прилича.За Банско и Разлог важи същото.Ако ги няма Цветелини и Миневци, кой ше ви стопаниства куроррта, държавата ли или ше намерите морални инвеститори от Норвегия.Много е лесно на приказки.Ските не са евтин спорт за жалост, никъде по света не са.Тва че бългъринът е беден е друг въпрос.
13
8
 
11
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Нормалния българин се чуди как с 400-500 лева месечна заплата да изхрани семейството си, да плати ученето на децата си, да си плати сметките за ток, парно и вода, а вие управляващите си разтягате някакви лукумчета за зимен туризъм.
12
4
 
12
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Зимата се хвалеха колко много туристи имало и трябва да се построят още лифтове а сега искат помощ от държавата. Държавата вместо да помага на разни *** да дебелеят да си събере данъците за многобройните туристи които казваха, че чакали на опашки за лифтовете. Уж частен бизнес а все държавата им помага. Когато си наемат обучен персонал и им заплащат нормално, тогава ще им тръгне бизнеса. Има достатъчно обучени хора но те не искат да работят за жълти стотинки.
11
3
 
9
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
За сравнение - за 500 лева на човек почиваш като за 50 лева на ден ол инклузив, без да похарчиш и 1 лев отгоре, в 3+ хотел, всеки ден ти сменят чаршафите и морето е на 12 метра. Да не говорим за канализация, която се излива край плажа. Щ гледаш щастливи фекалии да плуват край теб - като на Обзор - между двете тръби...За мутри и всякакви други *** се грижи жандармерията.Е - като стане и в БГ така - ще почивам тук.
10
4
 
11
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Няма да гипривлечем. Такива като мен отдавна почиват извън БГ по следните причини:1. Там е по-евтино, като теглиш чертата.2. Няма мутраци да те притесняват за пари за чадър, шезлонг и пари за плаж - там такива идиотии изглеждат престъпно..3. Олинкл;узива е нещо нормално и на теб не гледат като на бедняк, както тук, където за същите пари си в мизерна квартирка с тоалетна на площада на селото... Къпането - в морето...
9
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Абе не си много привлекателна, но ако си дадеш тел. номер и като пия 2-3 ракии може и да ме привлечеш.
8
1
 
5
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Сега привличаме туристи с алкохол, ***@@во***тор и балконинг. Чат - пат се трепят, ама нали плащат. Днес някакви мишоци се оплакаха, че идвали тук бедня
7
4
 
10
 
! Отговори
Стенмарк преди 10 години
Всъщност въпроса е : Как да напълним гушките на Цеко Минев и на Цветелинка.....?
6
4
 
18
 
! Отговори
СКИОР преди 10 години
АЛООО.. БОБЧЕВА , ПРЕДИ КАТО БЕШЕ В ПОЛИТИКАТА С НИЩО НЕ ТЕ ЗАПОМНИХМЕ . СЕГА НЕ МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ АМИ ВДИГАЙТЕ КОКОШАРНИКА И СЕ МАХАЙТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА. ТИ ВДИГНИ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА , ПЪК ЩЕ ВИДИШ КАК САМИ ЩЕ ОТИДЕМ НА ПАМПОРОВО ,БАНСКО И БОРОВЕЦ. НЕ НИ ТРЯБВАТ ПРОГРАМИ . ТРЯБВАТ НИ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Трябва да има стандарти за работа и обучение на персонала, защото нивото е прекалено ниско. Хора без нужната квалификация и интелектуално ниво, работят в тези хотели и няма как да очакваме туристите да останат доволни от обслужването на тези хора. Един служител съвместява няколко длъжности.
4
4
 
32
 
! Отговори
boiko1 преди 10 години
За да карам ски със семейството, за един ден на Пампорово трябва да платя:(лифт 50лв. възрастен, детски лифт 25лв.) общо 150 лв. само за лифта. 80 лв. за спане за четирима в някой евтин хотел и ако ядене си нося една минимална работна заплата трудно ще ми стигне за един ден. Така, че чакам министърката да ми каже как ще привлича българските туристи.
3
2
 
16
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
През южната граница ще идват все повече олинклузивни(предимно сирийски)туристи.Те ще останат така по-дълго!Летния и зимния сезон се съединяват!Чакаме статистиката.
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ми обяснят как правят местния "специалитет" - баница с ориз /клин/. Де в смолян сеят жито и гледат ориз. Все едно специалите на ескимосите да е шопска салата. Такъв им е целият туризъм - фалшив. Гледайте си овцете и картофите и не се занимавайте с неща които не можете. Още повече, че да искате и държавата да ви подпомага.
1
4
 
15
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
С ефтин алкохол, жени и каране на ски. Ако някой всеме да се усети може и културен туризъм да развием има с какво но ............................. кой политик мисли за това