ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков

Призова протестиращите да "проявят здрав разум" в сряда
2 сеп 2013 14:45,
178
ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА

Поведението на ГЕРБ е изцяло насочено към създаване на напрежение, ескалация на напрежението и деструкция. Това е продължение на линията, с която ГЕРБ се отнасяше към парламента и в предишния мандат, когато имаше мнозинство.

Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНР в коментар на направената заявка от бившите управляващи за включване в дейността на комисиите в НС.

Още по темата

По думите му "миналата седмица искаха, тази седмица не искат да са в ръководството на парламента".

Той призова протестиращите в сряда - първия работен ден на народните представители след ваканцията, да "проявят здрав разум", за да не се стига до насилие и сблъсъци. По-рано днес Бойко Борисов призова за масов протест на 4 септември пред парламета.

Миков заяви, че се надява, "че хората са винаги по-мъдри от тези, които ги призовават".

Попитан дали ще има предсрочни избори, Миков за пореден път отговори, че сега няма среда за подобни стъпки. Причината – важните задачи пред кабинета, сред които актуализиранията на бюджета и смяната на курса в държавната политика – към "повече социалност, политика, обърната към мнозинството като контрапункт на едрите играчи, в подкрепа на малкия и средния бизнес".

На въпрос дали НС ще отнеме правомощията на президента да назначава шефовете на НРС и НСО, Миков отговори, че е усетил особена ревнивост по този въпрос от страна на президента.

"Не може президентът да предопределя парламентарните решения нито като дневен ред, нито като съдържание по същество. И желанието му да играе активна роля във вътрешната политика при тези въпроси, при отсъствието на законодателна инициатива от негова страна, минава през възможния диалог. Отричането, конфронтирането, което той демонстрира напоследък, не се вписва особено в конституционната рамка", заяви Миков и поясни, че досега единственото право на президента е било да потвърди или не това, което му предлага изпълнителната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
15
 
54
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
ОСТАВКА, не желая правителство което не носи никаква отговорност.ГЕРБ понесе своята отговорност и най-вероятно повече няма да управляват сами !Сегашното правителство как ще понесе отговорност като не се знае кой управлява ?Искам нови избори та ако ще БСП да са първа сила !
44
13
 
52
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Миков, ти си пиян завинаги!
43
17
 
45
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До В Пaнделaтaтака е , всичките 25 човека ще ни вкарат в затвора. После и в Белене да ни транспортират. Ех комунистически рай ще настане тогава. *** и пенсионерите ще тресат гюбеци на Мишо Шамара. Абе рай ти казвам ей!!!
42
9
 
36
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До ????не е никакъв, просто не искаш (не ти плащаш) да видиш отговора.
41
17
 
49
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До Плaтенa изметне можеш да разбереш как и защо хората могат да протестират без да им се плаща, нали комуноиде :) Няма страшно, следващото правителство, което и да е то, ще има една обеца на ухото и ще знае че не е несменяемо. И това не благодарение на вас, платените. Пускай си албума на мишо шамара, взимай пенсията или ходи бери жилязУ.
40
19
 
44
 
! Отговори
???? преди 10 години
Добре оставка.И аз не ги харесвам "социалистите" камо ли пък турците.И правим избори.Кой очакват протестиращите да дойде на власт?Кой?С какви идеи,заслужаващи всеобщата подкрепа на изстрадалия български народ.Питам всеки път и отговор НИКАКЪВ.Или е някаква мащабна тайна само за просветени?
39
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toa pat STE sse Pukaat Glavite na kumanisstite-Pesstapnizzi,SSopi v Kratunkite i SHUTOVE v Guzza STE IMA...nai-malko...NE trabva da im se dava NITO DEN POVECHE....ZARSTVO BALGARIA 20 godini SLED kato PADNE izmisslenata FALSHIVA republika,STE STANE NAI-DOBRTO MASTO ZA ZZIVEENE V SVETA...
38
9
 
32
 
! Отговори
22 преди 10 години
https://youtube/watch?v=zHXqI-rSycU
37
13
 
54
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До До "ПротестирaщТипично изказване за милиционер от старат школа. Само бой и лагери са ви в главата. Комунопитеци, не разбрахте ли че никой не ви иска, или вие само едно си знаете, бой и ако не си с тях значи си за Герб, не не сме и за герб. Аот вашата партия не знаят как така хора на които никой не им плаща могат да протестират, за това на всеки пост пишете е сме платени. А всъщност се видя кой как е организиран!
36
15
 
50
 
! Отговори
krazu bull преди 10 години
Само ГЕРБ, напреееед!!
35
16
 
51
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
"Призова протестиращите да "проявят здрав разум" в сряда"Със здрав разум ще ви ритаме по червените ***!
34
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО СЕГА МЛАДИТЕ ГЛАСУВАХА -тихо,кротко и с последни пари на ЛЕТИЩЕ СОФИЯ!СЕГА КАЗВАТ-НИЕ МОЖЕМ,НАШЕТО МЯСТО Е ТУК,НИЕ ИСКАМЕ МАФИЯТА ДА СИ ОТИДЕ!КЪДЕ ЩЕ ХОДИТЕ -все едно!ОСТАВКА!НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ!СТИГА ВИ 45 +25 години!КРАЙ! ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА,вашите *** и ВАШИТЕ ОЛИГАРСИ ИЗПРАЗВАТ БЮДЖЕТА!На 4 вСИЧКИ ,които плащаме ДАНЪЦИ пред НС!МОЙТЕ ПАРИ ХАРЧИТЕ!ИМАМ ПРАВО ДА ВИ УВОЛНЯВАМ,ЩОМ НЕ ГИ ХАРЧИТЕ ПРАВИЛНО!ВЪН КРАДЛИВОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
33
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тиквaтa ли искaтеНяма значение кой. Важното е да си научи урока, че не сме стадо което би приело безмълвно всяка следваща идиотия на управляващите. Който и да спечели изборите ще знае че не може да прави каквото си поиска. Ама на тебе едва ли ти е лесно да проумееш защо това е от полза за обикновените граждани
32
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ескауират....
31
10
 
40
 
! Отговори
mikov преди 10 години
Pak sum peqn!?!ne znam nito koi sym,nito kade sum,nito kvo govorq.....hluts..
30
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя още не може да го отпусне махморлука от снощи.
29
11
 
52
 
! Отговори
Опа преди 10 години
до до квичащитеА на тебе кой ще ти изкара пенсията или парите за помощи, като си тръгнат тея дето ги гониш? *** дето им плащате ли? Кой?
28
12
 
57
 
! Отговори
4321 преди 10 години
А пък при Миков градусът на настроение винаги е висок.
27
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До квичaщитеТерминал 2 е за вас червена хунта и си вземете избирателите братята роми с вас да просят за вас...
26
12
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е смешно когато член на партия която е най известна с атентати, ескалация на напрежение и нелегална дейност обвинява други в подобни действия. Тоя е направо уникален наглец. Предсрочни избори трябва да има за да остане дори и малко вяра в гражданите на тая държава, че изборите могат да променят нещо, че след като се творят простотии следват оставки, в противен случай след 3-4 години ще гласуват само неграмотните и платените. Не е важно кой ще спечели, а принципа след гаф - ОСТАВКА