Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
14
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Не! Случващото се в последните три месеца е доказателство за това, че хората мислят и се информират. Факт е, че излязоха на площада веднага след назначението на Пеевски.
138
6
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 10 години
Тоя пак изпълзя от дупката си !Най-вредният човек в годините на прехода.
137
4
 
8
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Zariat si poiska svoeto, sega mu dreme. Tova e nai-demokratichnoto - da si vzemesh poloviunata Bg.
136
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?"Естествено, че точно това е демокрацията. Оставка, избори, въртележки, докато не влязат някакви хора в парламента, които първо ще мислят за държавата и чак тогава ще крадът.
135
3
 
23
 
! Отговори
И.Иванов преди 10 години
"Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?"Да *** ***, докато такива крадливи твари като теб престанат да напират към политиката!!!
134
11
 
10
 
! Отговори
outsider преди 10 години
Добре е това, което е казал, г-н Сакскобургготски да го обясни и на своя бивш охранител Бойко Борисов.
133
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей царю ти забрави ли кой прогони *** и уби баща ти или си готов за пусти земчи да си дадеш *** под наем ***
132
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това интервю звучи като желание за завръщане в политиката.атака няма да помирише вратите на парламента и мястото е вакантно. Може би някой от бсп си мисли че като го пуснат на медиите и го направят популярен,Симеон Кобургготски пак ще им стане патерица за мнозинство в парламента.С дявола съюзници ще станат само и само да командорят червените чуми. НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ПАК: БСП-ДПС-НДСВ/ИЛИ КАКТО СИ ГО КРЪСТЯТ ТАМ ,ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА НОВО/
131
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що не си лекува алцхаймера тоя старец, а бе *** що му търсите интервюта няма ли други по умни млади хора ,та тоз ***. игнорирайте царя също както болен сидеров
130
2
 
15
 
! Отговори
ха,ха,ха............ преди 10 години
Още като дойде отк Испания и народа пощуря да го избира , казах " Този човек дойде да остави имоти на децата си " Стана ли така, стана. Кой е виновен ? Всички ония който гласуваха за него. Хитрец. Евалааааааа. Изсече горите, стана милионер, сдоби се с имоти- неправомерно, а ние с пръст в устата. Май си го заслужаваме. Да помислим, но вече е много късно.
129
10
 
9
 
! Отговори
н преди 10 години
Прав е царя! Защо всички скимтят и реват пред Парламента, а не са гласували по-рано??!! Дори и да има нови избори, картинката няма да се промени съществено!
128
4
 
19
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Как не му дадоха Рила и Черно море, направо се чудя. НДСВ като беше на власт и вземаше имоти , но сега стана по-трудно и почна да съди България, за да открадне още имоти.
127
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мадридския крадец
126
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно"тези от вънка да дойдат да живеят тук BG и тогава да ни дават акъл, включително избягалото милиардерче псевдо Царче.
125
4
 
15
 
! Отговори
Дядо Моньо преди 10 години
Дядо Моньо идва от Испания да ви оправи, вервайте му и ще получите по 100 лв. на глас.
124
4
 
16
 
! Отговори
Хм преди 10 години
Само за "сделката" с БТК тоя требе да е с една глава по-нисък...
123
11
 
9
 
! Отговори
pavel.iordanov.188 преди 10 години
Прав е трябва да се даде време на правителството.Нови избори-нови задължения.И да се върне герб ли,а не става.
122
4
 
5
 
! Отговори
СЛАВА преди 10 години
До Анонимен.РАЗБИРА СЕ НЯМА КАКВО ПО-ВЕЧЕ КАКВО ДА МУ КАЖЕШ. ТОЙ Е СИТ А ТИ СИ ГЛАДНИК.ТОЙ МИСЛИ ЗА ТВОЕТО ДОБРО. А ВИЕ СТЕ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ НА ГЕРБ. КАКВО ИСКАШ ТИ ОТ БАЙ ***.*** И *** КАТО ***- И ОЩЕ МНОГО ЗНАЙКО
121
8
 
8
 
! Отговори
СЛАВА преди 10 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ ГОСПОДА ДРАСКАЧИ. НЕ УВАЖАВАТЕ НИКОЙ ПОНЕ САМО УВАЖЕНИЕ ИМАЙТЕ .ЧЕ ТОЙ БЕШЕ ПРИМИЕР.ТОЗИ ЧОВЕК ИЗБЯГА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ.А ВИЕ ГО ОБВИНЯВАТЕ ЧЕ Е КОМУНИСТ.ПРОСТО ЧЕРВЕНИТЕ МУ ПРЕЧИХА ПРЕЗ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА.НЕ СЪМ ЗА НЕГО АЗ ЖИВЕЯ ВЪВ МОСКВА НЕМЕН МИ Е ВСЕ ЕДНО КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА ИМАМ СИ РАБОТА СЕМЕЙСТВОТО МИ НЕ ГЛАДУВА.ПОЗВОЛЯВАМ СИ ВСИЧКО КОЕТО МИ ТРЯБВА МИСЛЕТЕ МУ ВИЕ ГОСПОДА БЪЛГАРИ ВИЕ ЗАВИЖДАТЕ НА ВСЕКИ ПРЕ УСПЯЛ ВЪВ БГ НО ЗА СЪЖАЛНИЕ ТОЙ Е ПРАВ
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мони Мадридската Ментаняма какво повече да му кажеш