Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
11
 
8
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
Като чета коментарите за Симеон Борисов Кобурготски,,разбирам колко е бил прав когато каза: НА БЪЛГАРИНЪТ МУ Е ПОВРЕДЕН ЧИПЪТ!!!
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как да го разберем Царя какво казва защото сме расли и пасли в комунистическа и посткомунистическа държава
117
7
 
6
 
! Отговори
langazov преди 10 години
Това ***, ако зависи от него ще стане цар и няма да има никога повече избори.
116
11
 
12
 
! Отговори
БББ преди 10 години
Симеон Сакскобургготски - СРАМ НЯМАШ ЛИ !!!
115
10
 
13
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Пак ли ти бе царю честити? Аз ли греша или ти се оказа първия цар-комунист? Това"четкане"на тройната коалиция намирисва на подмазване за оня мораториум върху имотчетата ти? А може би и заради двореца в Кричим?
114
11
 
10
 
! Отговори
Аделина преди 10 години
Монка, нямаш право да се изказваш и да това е начина!!! ОСТАВКА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ***!!!
113
11
 
13
 
! Отговори
асен преди 10 години
Червеният цар!
112
6
 
18
 
! Отговори
Червени социолози и преди 10 години
Червен Кольо("социологът" Кольо Колев) е червен, защото е пияница и защото е комунист. Когато си комунист и пияница не можеш да бъдеш обективен социолог. След като народният гняв събори яловото червено правителство на Орешарски ще настъпи момента когато такива червени ***, които дезинформираха умишлено и целенасочено 23 години обществото в полза на БСП скоро ще бъдат съдени и ще намерят мястото си зад решетките - включително Червен Кънчо(Кънчо Стойчев) и "пудела" на Виза Недялкова - Андрей Райчев, Т.Буруджиева,както агент Бор(Тошо Тошев) и неговата вярна слугиня медийната *** Валерия В
111
10
 
25
 
! Отговори
bozleto koc преди 10 години
мазен пор крадлив НАПУСНИ БЪЛГАРИЯ!!!
110
10
 
21
 
! Отговори
Мадридският крадец преди 10 години
Най-после се обади и Мадридския крадец, тъкмо го бяхме позабравили. . .
109
10
 
19
 
! Отговори
Цар от БСП преди 10 години
Цар от БСП това е уникално !!!
108
3
 
3
 
! Отговори
Mony преди 10 години
Kakto vsichki,taka i naroda ima pravo na greshki.Daite mu vazmoznost da POPRAVI GRESHKATA SI.tOVA E DEMOKRATICHNO.tOI NARODA,TAKA ILI INACHE SI PLASHTA ZA GRESHKITE
107
9
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 10 години
Този от Хапсбургската династия да си ходи на запад ! ***!!! Агент на комунистите..все пак ако един човек е малко критичен и започне да се интересува за какво става въпрост ще разбере,че тоя е поредната клоака-грабител на този народ!!!Той не принадлежи към България!!!
106
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червената вихрушка е впрегнала всички свои агенти да ни обясняват кое е демократично,кое не е,как да мислим,как да пикаем..Само Жорж Ганчев не е цъфнал отнякъде,което е очудващо..
105
7
 
7
 
! Отговори
dodger преди 10 години
Мони, когато му дойде веремето ще разбереш. Не се кахъри за управляващи и протестиращи. Има си експерти, те ще кажат.
104
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато правителство, което не е спечелило изборите, почва да бърка настървено и безотчетно в кацата с меда (учтиво казано), а улицата му иска оставката, но същото правителство продължава да гребе на поразия и да се отнася с презрение, заплахи и физическа грубост към протестиращите, налице е брутална и алчна ДЕМОНокрация. Ако онова беше в голяма степен бандитизъм вместо социализъм, сега (а те са същите отпреди) управлението сее откровен цинизъм и демонизъм. Който сее ветрове, жъне бури. Виновни?
103
10
 
12
 
! Отговори
digidigi преди 10 години
Никога не съм харесвал Сакса, нито партията ми. Трябва да призная, че това му исказване се покрива на 100% с моето мнение.
102
9
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Сега, като се замисля отново, може би разбирам царя. Той е монарх, цар, а те не обичат да слушат народа. Царят дава заповедите си и има върховна власт. И на Симеон му се иска да бъде така. Навремето баща му изпрати цветът на българската армия срещу въоръжени с вили и тояги протестиращи селяни. А те селяните просто се бореха за повече права, справедливост, просперитет. Но жандармите ги избиха като кучета. Великият Гео Милев описа това в "Септември". И това не е комунизъм, както ни казваха.
101
7
 
17
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Царя отново изпълзя от мишата си дупка и започна да сее зарази. Да, царю, демократично е. Откакто е създадена демокрацията като форма на управление, изборите и правото на протест и несъгласие с политиката на правителството са най-демократичните форми на народна власт. От даването думата за гласуване на народа по-висша демократична ценност няма. Народът протестира, защото не е давал властта на втората и третата партия в парламента не е съгласен с политиката им. Нито дори на първата партия.
100
14
 
11
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Още в самото начало този протест беше яхнат от провалилите се на изборите десни формации ГЕРБ, ДСБ, СДС, фалшивите зелени, Кунева го използват с надеждата, че скоро ще има нови избори и тогава някак си ще успеят да се промъкнат в парламента. Неслучайно тези и още няколко маргинални групи съставиха онзи смешен Реформаторски блок.