Няма да загубим делото "Белене", убеден е Орешарски

Призна, че знаел за пропуските, но работели да ги отстранят
Обновена: 19 сеп 2013 17:35 | 19 сеп 2013 14:37,
38
Няма да загубим делото "Белене", убеден е Орешарски
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски вярва, че няма да загубим делото пред арбитражния съд по иска на "Атомстройекспорт" срещу НЕК заради спирането на проекта АЕЦ "Белене".

Той призна обаче, че е бил информиран за проблеми по делото.

Както Dnes.bg вече ви информира, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предостави на медиите писмо, в което адвокатите от "White&Case" се жалват, че не получават необходимата помощ от държавата, за да защитят интересите ни по казуса.

Още по темата

"Аз вярвам, че няма да го загубим и правим усилия в тази посока", заяви убедено Орешарски.

"Знам, че има проблеми, още в началото на мандата съм информиран. Има проблеми в комуникацията между "White&Сase" и меснатата юридическа кантора", заяви премиерът и открои още един проблем - с броя на свидетелите по делото.

"Това са оперативни въпроси, които постепенно решаваме", каза още Орешарски.

Премиерът коментира и предстоящото изготвяне на Бюджет 2014, като обясни, че вече е запознат с макрорамката, но тепърва предстои да се форматират отделните политики.

По думите му бюджетът ще бъде различен от предходния, изработен от ГЕРБ.

"Но не бива да се абсолютизира върху прекалено големите различия, защото близо 70 на сто от бюджетите са константни ангажименти", каза той.

"Ще има обаче акцент върху нови политика", обяви Орешарски и обясни, че правителството му не е успяло да свърши много неща за 100.

Това, според него, се вижда и от програмните приоритети на кабинета.

"Не сме обещали обаче да ги свършим за първите сто дни", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''Няма да загубим делото "Белене", убеден е Орешарски'' Ама той обаче е на страната на Кремъл и Путин, така, че това ''няма да го загубим''... какво означава?
25
0
 
0
 
! Отговори
Ogre преди 10 години
Е няма такава държава (народ)...
24
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Проектът "Белене" би бил печеливш за РБ, ако се бяхме вързали към оста Русия - Китай.Тъй като вече сме в EU, никой чиновник от този EU няма лесно да ни позволи да водим независима енергийна политика, тъй като това ще е свързано с изтичане на ПАРИ (свежи EU) към тази ос. Става въпрос, освен за инвестициите в изграждането на блока, но и парите в ЕВРО, за закупуване на руското гориво... "Загубени пари за Европа" и.... САЩ.;-)
23
0
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
За дървените Философи:Има две теми:1.Икономическа целесъобразност на проекта,в контекста на това КОЙ и при какви условия е готов да инвестира в него.2.КОЛКО ПАРИ НА Българския Данъкоплатец бяха пропиляни-от кого,как и защо?...Повечето Дървените глави,платените писарчета на Организирани групи за Масово Крадене от НЕК,БЕХ и БСП ще д..... по сайтовете в защита на проекта.ПО 1.Проекта е целесъобразен ако се намери Инвеститор.ПО 2.Най-голямата пробойна в държ. бюджет по времето на Р.Овч.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръскат се излишни пари за хонорари за Уайт Кейс, които са близки до служебните министри на Плевнелиев и целят да източват държавата. Орешарски спокойно може да се договори с руснаците и да продължи строежа, а Борисов и служебните министри да бъдат осъдени в затвора.
21
1
 
4
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Участник съм в събитията и знам,че проекта "АЕЦ БЕЛЕНЕ" се оскъпи по времето на Р.Овчаров.Тогава бе взето решение от Правителството ни, изградената конструкция за 1-ви атомен блок да бъде нацяло демонтирана. Бедна ви е фантазията колко е струвало изграждането на подобно Съоръжение.Това е най-голямата ДЕМОНТИРАНА КОНСТРУКЦИЯ В СВЕТА!НЯМА ДРУГ АНАЛОГ.Решението се основаваше на НЕОСНОВАТЕЛНИ поводи,но нямаще сила тогава, която да спре процеса,от който имаха полза и НЕК и Атомстрой.
20
2
 
5
 
! Отговори
w преди 10 години
Та той Орешарски работи за руснаците, разбира се, че няма да загуби нито делото, нито комисионните си. От това дело ще загуби за пореден път българският данъкоплатец, който губеше години наред и от безсмисленото продължаване на този проект.Много точно е написал Черен Петър за (из)хранениците от този проект!
19
2
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Да, тоя няма да загуби от делото Белене и полага усилия. Ще падне някоя дебела пара и за него. То Белене вече 20 г. храни доста консултанти, симпатизанти и до 5 коляно подизпълнители. Що хотели се дигнаха по морето от този проект.
18
2
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Да, тоя няма да загуби от делото Белене и полага усилия. Ще падне някоя дебела пара и за него. То Белене вече 20 г. храни доста консултанти, симпатизанти и до 5 коляно подизпълнители. Що хотели се дигнаха по морето от този проект.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
делото е вече изгубено, защото подписахме да плащаме при доставка, независимо от основния договор! целта на атомстрой експорт е да купи нек и да контролира цялата ни енергетика, доколкото я има и ще успеят. както успяха с южен поток- 0 години сме без никакви транзитни такси, а и ни се пече милионна глоба от ес заради монопол на руснаците. само споменавам,че преподавам в брит. университет петролно право и мениджмънт - не знам какви комисионни са окрадени, но нееднократно сме коментирали с колеги!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oлигарски не знае кой е,каде се намира и защо е сложен там ! Пълен *** ! "евентуално,може би, ще видим" и култувата му реплика " Извинявам се " се се запомнят ! Не се извинявай ами се махай ! Писна ми да ми се извиняваш всеки ден !
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скапана държава, всички да пукнат дано! работих в сходна на white & case кантора, хонорарът им е не по-малко от 2-3 МИЛИОНА евро! Не стига, че тази държава изгони всички кадърни българи, а и пилее огромни средства по външни 'консултанти'. Защо никой не коментира откъде накъде сме дали огромни средства за американски адвокат, който чака на готово да му съберат документите? Говедата в министерствата защо получават заплати? Не може ли миризливата държава да си прибере завършилите на запад юристи?
14
2
 
11
 
! Отговори
N преди 10 години
Те и преди бяха убедени в много неща но само за да правят мили очички пред дъртите комунисти и след това се дънят с гръм и трясък.Е то на третия ден от управлението им се видя,слагат за шеф на ДАНС един от най-големите мафиоти в страната.***.
13
1
 
8
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
последно, гусин Сешоарски?
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ти и за колко други неща беше убеден, ама... не стана точно така! Та защо ли хич, ама хич не ти вярвам? А и прав е Makedonski 1 млрд. са си доста, какво разпределение ще падне...
11
4
 
20
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
С вашите братя по кражби от СССР ще си разделите плячката (1 млрд. евро) от бедния български народ. Оставка!
10
3
 
12
 
! Отговори
joro преди 10 години
В прооектобюджета за 2014 има акцент върху нови политики, но не абсолютизирайте върху различията, бюджетите 70-80% са константни като ангажименти, които преминават от година в година, каза премиерът...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------лека поправка-70-80% са константни ДЪЛГОВЕ,който се изплащат от данъкоплатеца...За какви различия намеквате уважаеми г-н премиер?За различията,че вие теглите заеми под предтекст,че имате социални политики и ангажимент за изпълнението им...
9
11
 
3
 
! Отговори
dan преди 10 години
Намя да загубим делото ... , защото ще построим АЕЦ Белене!
8
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 години
Орешарски, международният арбитраж не е като нашите съдилища в България, където делото може да се отлага 100 пъти и 15 години, заради неявяване на адвокати или свидетели! Тези номера си ги избий от главата!!! Така че за да не изхвърчиш от стола си ВЕДНАГИЧЕСКИ (все едно не трябваше вече да си изхвърчал) ти предлагам да съдействаш на кантората СВОЕВРЕМЕННО!!! Ако загубим делото ще се пише на твоя сметка!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също като на Пинокио и на Орешарски му расте носа когато лъже !!Направо му е трудно да взема завоите по коридорите с тоя дъъълъъг от лъжи нос .................