"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев

Парламентът не свършил работа за "5 стотинки" миналата седмица
Обновена: 30 сеп 2013 09:56 | 30 сеп 2013 09:56,
67
"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

“Атака“ трябва да седне и да каже дали подкрепя това правителство или не, заяви депутатът от БСП и вътрешна опозиция в левицата Георги Кадиев пред bTV. Народният представител беше абсолютно категоричен, че чисто математически кабинетът зависи от 3 партии – БСП, ДПС и „Атака“. Според него миналата седмица парламентът не е свършил работа за „5 стотинки“. Кадиев хвърли основната вина за това на ГЕРБ, а на второ място – на „Атака“.

Да седнем и да се разберем, ще работи ли този парламент или не, и трябва това да включва четирите партии, призова Кадиев. По негови думи е трябвало председателското място в 42-рото НС да бъде дадено на ГЕРБ, за да бъдат те въвлечени в работата му.

На хората вече им дойде малко много това, което се случва около парламента, заяви Кадиев. По негови думи влизането в спирала от избори е вредно за България, но ако депутатите не започнат да работят, хората ще ги изхвърлят от парламента. Според народния представител може да се стигне до предсрочен вот, ако протестите се засилят.

Кадиев призна, че правителството е направило спорни назначения. Според него в случая с избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС „двама политически лидери“ е трябвало да поемат лична отговорност
Трябва да се поема лична отговорност. В политиката по-добро от личната отговорност няма, заяви Кадиев.

Той обяви, че лансираната формулировка „политико-експерно” правителство едва ли ще е успешна, тъй като „амалгамата от двете е много трудна”. По думите му при експертните кабинети е много лесно да се размие отговорността. Според Кадиев кабинетът не бива да се съобразява прекалено с подкрепящите го партии и техните искания.

Те не не трябва да слушат Георги Кадиев, не трябва да слушат партийните лидери на двете партии, заяви още народният представител.

Той категорично отрече да знае за каквито и да било договорки между БСП и Атака. Твърдението на Татяна Дончева от миналата седмица, че БСП и ДПС са обвързани с корпоративен интерес Кадиев коментира: „Като партии не са. Ако има олигархични кръгове, това са определени хора, не са целите партии. Най-жалкото ще бъде, ако корпорациите си купят партии”. Депутатът обаче отказа да назове конкретни „обвързани” имена, тъй като не е сигурен и му е омръзнало да го съдят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
16
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Атака какво има да казва? Тя ПОКАЗВА С ПОВЕДЕНИЕТО СИ В ПАРЛАМЕНТА И С ГЛАСУВАНЕТО СИ, КАКВО КАТО КАЖЕ НЕ ГИ ПОДКРЕПЯМЕ А СИ ГЛАСУВА ЗАЕДНО С ТЯХ?????Всички видяха, кой крепи правителството , докато Атака бяха в Брюксел!!! Ще ли работи кабинета или не, това пак зависи от Атака, защото без Атака се видя, че ДПС и БСП не са мнозинството в парламента както много му се искаше на Серго, и разбира се размиването на отговорности си е специалитет на БСП и ДПС - случая Пеевски е повече от показателен!!!!
17
4
 
13
 
! Отговори
байуй преди 10 години
млад кадия дрънка глупости. естествено, че подкрепя
16
10
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Дали е работил този или който и да било парламент на България се вижда от резултатите.Решението е едно и е много просто-да се изхвърлят от там всичките сегашни народни прдставители,защото 95 на сто са разпуснати души във всякакво отношение.И да се напълни с хора подбирани един по един от Атака,след проучване под микроскоп дали са фанатично верни на България,дали са гениални,и дали биха се изсмели на вякакъв външен натиск,и имат чувство за национално достойнство и чест.Тогава ще работи парламента
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво да се очаква от парламент пълен с ***!
14
5
 
16
 
! Отговори
той преди 10 години
Не,Сидеров хич не подкрепя правителството,а само ДПС и БСП и им върви по гайдата.Ха сега да ти стане ясно,Кадиев.
13
4
 
22
 
! Отговори
ист преди 10 години
Атака да кажела,,,,, Политическите трупове могат ли да говорят,
12
9
 
5
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
"Бях в Брюксел, не съм се отделяла от делегацията. Такъв инцидент на 200% няма. Този сайт твърдеше и че премиерът Пламен Орешарски подава оставка, но информацията бе напълно невярна. Целта е да вкарат "Атака" в нов скандал", възмути се пред "Стандарт" депутатката Миглена Александрова.*** 11 - нямало официална информация - само разните фалшиви бг сайтове - ако имаше такова нещо западналите *** щяха да използват възможността да оплюят официално Сидеров - но такова нещо няма.
11
18
 
7
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Атака ви каза, че не подкрепя правителството - Атака ви каза, че би подкрепила мерки в интерес на хората - Атака ви каза, че не би подкрепила мерки против интереса на хората - но вие комунистическа *** бързо забравихте, че щяхте да махате данъци въведени от герб и другите си обещания - но виновни са ония *** дето ви избират и не гласуват.
10
4
 
28
 
! Отговори
Един Българин преди 10 години
Той и за 110 дни или колкото са там не е свършил работа за 5 ст. Той върши, но против народа и интересите му, против клетвата, която са дали. Съответно е свършил работа за милиарди левове, но по абсолютна стойност!!!За това искаме да ви махнем, защото освен че сте не легитимни и излъгахте и окрадохте народа, нямате и "крака" в НС. Извънсъдебното споразумение с АСЕ цели да ни обвърже още повече с мащехата русия. Това (както винаги) е било и ще бъде пагубно за България!
9
2
 
18
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
8 Извинявай , но е страшна каша в глава ти не носеха ли нацистки/фашистки знамена именно тези от Златна зора , нещо са ти объркани понятията.
8
23
 
9
 
! Отговори
Лумпена си е лумпен преди 10 години
Скоро в Европа ще стане страшничко. Арестуването на депутати в Гръцкия парламент без сваляне на имунитет говори, фашизма се заражда в буржоазните партии, но не и в Националотговорните. Тази хватка вероятно скоро ще се приложи и в България. Има съмнение, че Европейския съюз се фашизира срещу Национализма. Естествено, горепишещите лумпенища са най-доволни до момента, когато ярема хлопне на врата им. Дерзайте млади добичета, ще се научете да орете Европейската нива. За друго не ставате.
7
8
 
30
 
! Отговори
БГ преди 10 години
СКРИЙ СЕ БЕ,ПОДЛИЗУРКО,КОГАТО ТИ Е УДОБНО СИ СЪС ГЕЯ,БЕЯ И ЗЛОДЕЯ,КОГАТО НЕ СИ СРЕЩУ ТЯХ,ВСИЧКИ СИЕ *** В ТОВА НС
6
2
 
30
 
! Отговори
Холи преди 10 години
E какво има да си казва, то е очевадно!
5
8
 
32
 
! Отговори
гост преди 10 години
Мекерето на ГОЦЕ е част от крилото на енергийната мафия, която в момента е в немилост.Нали е част от този парламент, да работи.Евтин манипулатор и нищо друго.
4
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав си- мито за 5 ст, нито дори и за 1 ст.! Но вината е изцяло ваша- вкарайте си 121 депутата и ГЕРБ само ще стоят и гледат. А сега им давате възможност да прилагат хватки. Този парламент е зациклил и решението е избори!
3
4
 
27
 
! Отговори
макето преди 10 години
кой ли па го интересува тоя загубен "парламент"
2
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе на тоя поп Кръстю да не му плащат гербаджиите?
1
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то не е ли ясно - партия съставена от *** и турци как да не подкрепя БКП и ДПС. Естествено, че мазния *** Болен Сидеров подкрепя правителството.