ГЕРБ с нов вот - на мушка е регионалната политика

"Надяваме се този път фикусът да не е в Космоса", казаха от опозицията
Обновена: 10 окт 2013 13:58 | 10 окт 2013 11:53,
82
ГЕРБ с нов вот - на мушка е регионалната политика
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски - този път за провал на правителството в сферата на регионалната политика и инфраструктурата.

Темата на вота беше анонсирана миналата седмица от лидера на опозицията Бойко Борисов. От ГЕРБ са посочили осем мотива за вота.

Според тях провалът в регионалната политика ще задълбочи различията между регионите. Като друга причина опозицията посочва блокиране на инвестиционния процес и настъпилите негативни последици от това.

Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, заяви още, че от едно работещо ведомство сега на практика има две неработещи – министерствата на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране. Павлова видя и провал в усвояване на евросредствата, както и липса на визия по отношение на енергийната ефективност.

Още по темата
Това доведе до блокиране на инвестиционни процеси и на бизнеса в страната, обясни още Павлова.

Опозицията има критики и по отношение на управлението и концесионирането на морските плажове, както и във ВиК сектора, липса на политика за пътната инфраструктура, липса на политика за концесиите на плажовете, както и поголовната смяна на експерти.

„Надяваме се този път фикусът да не е в Космоса“, заяви Павлова на въпрос дали ГЕРБ ще се регистрират в пленарната зала при разглеждането на този вот.

От опозицията отново обясниха, че трябва да се види кой ще бъде в залата, и допълниха, че се надяват мнозинството да осигури кворум. 

Първият вот на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ, беше за провала в областта на инвестиционното проектиране и беше отхвърлен миналата седмица в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ да питат утре Орешарски как разбира борбата с безработицата като иска от 1.1.2014г да се съкратят 10% от работещите в бюджета и как ще увеличи заплатите като прави съкращение с 12% на разходите за заплати. Това още се крие.
69
1
 
1
 
! Отговори
ТА ТАКА преди 10 години
АКО СИДЕРОВ Е ЦВЕТЕТО НА ПАРЛАМЕНТА, ТО ЛИЛЯНА ПАВЛОВА Е КИТКАТА МИРИЗЛИВА НА ГЕРБ. НАИСТИНА МИРИЗЛИВА,ЗАЩОТО НЕ СПРЯ ТЯ И ВЪЗЛЮБЕНИЯТ Й БУДА БОРИСОВ,ДА УСМЪРДЯВАТ С ХВАЛИПРЪЦКОВЩИНАТА СИ ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО,КОЯТО Е ОТКРОВЕНА АРИЯ НА КЛЕВЕТАТА И СЕ НАЛОЖИ ЕВРОПА ДА ГИ ОПРОВЕРГАВА ЗА ЛЪЖИТЕ И ИЗМИСЛИЦИТЕ ИМ. СЛЕДВАЩИЯТ ВОТ ЩЕ Е ЗАРАДИ МВР,ДЕТО НЕ СЛУХТЯТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО И ДЕТО ПАК ОБРАХА ЦЕЦОВТА МАЙКА.СЛЕД ТОВА ИДЕ РЕД НА МЗ,ЗАЩОТО С ПРИМКАТА ОКОЛО БУДА МУ СЕ ВДИГА КРЪВНОТО.
68
2
 
0
 
! Отговори
ivokalpazanov преди 10 години
Ето приятели,виждате нагледно червената пропагандна машина в действие.От коментар 65 до 75 манипулаторът на Позитано хвърля къртовски труд за да очерни всичко де що има
67
1
 
6
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
ГЕРБ явно продължават да си мислят, че те управляват и постоянно поставят някакви смешни изисквания, които ако не били изпълнени те нямало да присъстват. Ами да не присъстват тогава и без това нищо добро не вършат
66
1
 
5
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Поредното слабо изказване на поредния слаб в (преносния смисъл на думата разбира се) представител на ГЕРБ
65
1
 
8
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 10 години
НАЙ-ЧЕРВЕНАТА ВНУЧКА И НАЙ-ТАНТУРЕСТА ДЕПУТАТКА СЕ ХВЪРЛЯ В БОЙ ДА ЗАМЕТЕ ЗУЛУМИТЕ ОТ СВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ, НО АКО НЯКОЙ СЕРИОЗНО СЕ ВГЛЕДА В ПРОИЗХОДА НА ВИСШЕТО И ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ ВИДИ ТАМ СЕРИОЗНИ КАЛИНЧЕСТИ СЕНКИ !!!
64
1
 
14
 
! Отговори
червена пуйка преди 10 години
Тази много си повярва, че е капацитет и сега със зъби и нокти драпа за властта. Хей от такива знаещи и можещи като нея сме на този хал. Бог да пази България.
63
1
 
9
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Значи ГЕРБ внася вот срещу "онази в цикламеното костюмче", както ББ описа новата министърка на регионалното развитие. Правилно, само Лилето му може да носи пембени костюмчета, от които да преливат телеса...
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Кабинетът на ГЕРБ ще остане в историята с най-многото подслушвания и като втория в България, изгонен с камъни след кабинета на Жан Виденов. Признанията на Борисов съдържат истината защо се стигна до тук. Бойко Борисов не е невинен и заблуден. Той е виновен, защото е малограмотен, слабообразован и доверчив, което в полето на политиката означава само едно имали сме лековерен и заблуден, некомпетентен министър-председател, на когото министрите, виждате ли, са му се качили на главата.Помните ли историята за добрия цар и лошите министри?
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В парламента може ту да ги има, ту и да ги няма, но поне по телевизиите ГЕРБ присъстват яко. А точно за това си мечтае Бойко Борисов, да не слиза от екран. Аз поне не помня, друга партия в опозиция, да била така масирано в телевизионни предавания от всякакъв калибър. То, наистина май няма друга опозиционна партия, която да иска вот на недоверие, пък да не се регистрира. Никога не е късно да въведеш парламентарни нововъведния.
60
2
 
10
 
! Отговори
Муто преди 10 години
Каква забелижителна снимка: рот-вайлер в действие!
59
2
 
13
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Ей, тази кака като я видя и си спомням за филма: Ало , ало и сериала- картината с големите бомби.номиниран за N1Тези от Герб съвсем се ошашавихаТо, вярно е, че не са нещо на ред, ама все пак се излагаме пред чужденците, бре хора.То , бива толкова бабаятлък и простотия ,ама ГЕРБ хептен пресолиха супата.Как да обясниш на тия от Брюксел ,че Б.Б. е баба Бойка , а не един друг на когото всички споменаваме майката и сестра му.Аз лично предпочитам сестра му./все пак съм българин/.
58
3
 
5
 
! Отговори
Смъртни присъди преди 10 години
Трудовашкото момиче наистина е една безсрамна ***. Булка на ДПеевски от ДПС.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛИЛЕНЦЕ,ТИ СИ КОМУНИСТИЧЕСКО ЗАЧАТИЕ,НЕ ТЕ ЛИ НАУЧИ ДЯДОТИ ,КАТО УСЕТИШ ПРОСТАЦИ В КОМПАНИЯТА ДА БЯГАШ ДАЛЕЧ. МНОГО Е ВАЖНА ТАЗИ СТЪПКА В МОМЕНТА.,КОРАБА ПОТЪВА,А ТИ СЕ ДЪРЖИШ ЗА БОЙКОВИЯ. СКОРО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕШ В КОМПАНЬОНКА,ТОВА ЩЕ Е ОБИДА ЗА РОД И НАСЛЕДНИЦИ..БЯГАЙ,БЯГАЙ БЪРЗО И НЕ САМО ТИ. В КУПОМ БЯГАЙТЕ И СЕ СПАСЯВАЙТЕ ПОЕДИНИЧНО,ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА !!!!!!!
56
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!! Бий комунистите!!!
55
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ясно, сега манекенката от Родопа къмпани ще се юрладиса, що гьобек ще хвърля ,що радост ще донесе на Тиквата. За награда той ще даде възможвост да посее картофи на дивана в Банкя.
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Едва ли някога герберестите ще проумеят какво направиха и с малкото държавсност, която имахме. Никога вече тикви в политиката. По бустаните, в тенжера варена и на баница. Това е!!!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Никога по време на нито едно управление досега не са демонстрирани така грубо простотия, парвенющина,липса на елементарна етика, грубост , безцеремонност.Всеки ден излизат данни за грубо разхищение на народни пари, за далавери, злоупотреби, за похарчени и изчезнали милиони пари. Боко Наистина трябва да бъде изхвърлен завинаги от политиката
52
4
 
14
 
! Отговори
Светлина 2 преди 10 години
Лиленце скъпо, нали имаше цялата власт спря ли Белене с акт 10? Ха сега? Къде е фикусът?
51
10
 
2
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
На м.... ви косматката!!! Какви регионални политики бе въшкари,какви политики дето ги творите изобщо заслужават вот на недоверие!!!!! Вие въобще политика правите ли,наясно ли сте с тази материя! С 10 000 бежанци не можете да се оправите,регионална политика ще правите!!ПЪЛНИ *** СТЕ ЕЙ,ПЪЛНИ ***!!!