Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
31
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Гаджето на другаря Лилов пак не е в час. Това червено същество не е работило нищо друго освен Депутат. От къде разбира кое е правилно и кое не. Естествено, че политиците са тези които дават свобода на Монополите. Да не сме ние.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яки не е лош чиляк, не краде като повечето си другари. Очевидно е, че объркан и не знае какво да прави.
43
19
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Младите хора са тотално затъпели от телевизия, американски филми, реклами, компютърни игри и целата информационна помия, с която ги заливат! Те са като *** питбул, на който му пускат куче и той му скача, без изобщо да мисли! Младите НЕ МИСЛЯТ ВЕЧЕ! Те не могат даже да четат и да пишат! Завършващи студенти са отчайващо негранмотни! И това не го направиха комунистите, защото точно те създадоха тази образователна система, заради която всеки избягал на запад след 10.11.89 се устрои като бял човек!
42
20
 
3
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Това което правят барикадиралите се студенти е просто смешно и недемократично. Не може да апелираш за демократичност и същевременно с това да вземеш генерално решение да окупираш университета без да се допиташ до всички. В момента 100 човека които са по-малко от 1% са взели нещата в свои ръце и действат като диктатори, а не демократи. Демокрация е да се изпълняват исканията на мнозинството а 100 човека от 25 хиляди са малцинство!
41
13
 
3
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Аз мисля, че студентите са в известна степен изостанали от днешното време" - не всички само тези които си мислят, че с окупация и агресия ще постигнат мир и разбирателство, а и не са толкова много само 100 човека
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други зад президента" -- предпочиташ едни и същи икономически групи да седят и зад правителството, и зад президента, ясно. "Идеята за окупация дойде от Окупирай "Уолстрийт, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи" -- не е до идеите, а до това, че всички сте корумпирани мафиоти и леви, и десни...
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aideee, i nai-chestnia komunist Yanaki se olya! Az se chudya zashto ne hodi v Moskava, a to bilo zaradi ruskite anti-pederaski zakoni!
38
1
 
20
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
A Партията майка лъха на нафталин. Нека да заспи вече, тя и всичките й мутроидни идиотчета!
37
1
 
10
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До Червен КироАйде, още един промит мозък с носталгия по миналото.Ти да не си бил някъде кравар...нареден само, защото си член на партията?Светът се променя, световната икономика също.А това, че нашата е в това състояния, виновни са до голяма степен комунистите и останалите правитества, разбира се.
36
3
 
10
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Най са ми смешни кратуните дето викат на БСП комунисти, социалисти, леви... хахаха! Като почнеме от "социалиста" Мартин Захариев, минем през социалиста Петър Кънев, Георги Гергов, Петър Манджуков и ***., все леви, все загрижени за бедните и онеправданите!***, комунистите измреха, а живите едва си броят стотинките от пенсиите! Комунисти вече само на опашките за пенсии и соц. помощи!И колко открадна Тодор Живков и къде е? Дали е колкото Костов прибра само от Булбанк?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Днешното време" по чий часовник?Аз се ужасявам от това колко бивши комсомолски лидери ,членове на комунистически партии,агенти на КГБ и ДС има в парламентите на Европа пък и в Европейския парламент."Държавна власт" и "народен суверенитет" са антоними ,Г-н Стоилов,поне в нашата страна.Посредствеността-тази квинтесенция на социализма задушава естествените процеси и механизми за развитие и регулиране на гражданското общество.Социалистите винаги ще сте лишени от "обратна връзка" с народа.
34
0
 
22
 
! Отговори
зарежи преди 10 години
Искам едно: всичките л******, които БСП изср@ за последните месеци, да се излеят върху Позитано 20, да залеят и потопят тази псевдопартия и да я изпратят веднъж завинаги там където й е мястото- в историята! ЗАРАДИ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА КЛИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЖИВОТ!
33
6
 
4
 
! Отговори
Червен Киро преди 10 години
До Анонимен 28Ами айде гледайте! Гледайте в светлото бъдеще на ЕС - Гърция, Испания, Италия... Сметни ми колко получават там и тука, па после сметни колко са им държавните борчове и накъде отива целата ***! Щото комунистите едно време викаха, че работникът е най-важен, а производството - майка на икономиката! Сега младите и образованите сички са юристи, икономисти, трейдъри, дилъри, брокери, ПиАр-и, ЕйчАр-и, Гъъз-ари! България изнася само ку^ви и бебета, а изнасяше от пиле мляко!
32
0
 
18
 
! Отговори
дедо Йов преди 10 години
Идеята за окупация дойде от Окупирай "Уолстрийт, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеиАми защото "Левите" в България не сте Леви бе Янаки бе момче тъпо, "левите" в България сте едни гнусни Капиталисти ама от най гнусните от началото на 19в, айде ходи да раздаваш социални на тъмно сините във Факултета и не се занимавай с тези от Ректората!
31
1
 
19
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Янаки, Янаки...а вие колко сте изостанали от днешното време...живеещи още в комунизма.Значи, според всички комунисти, всеки да се чувства свободен да протестира, но ако може...да си стои тихо...да не прави нищо...да не засяга никой...и вие съответно да се правите, че не го забелязвате.Разбира се, че протестите трябва да засегнат някой, за да бъдат забелязани и да им се обърне внимание.И стига с този популизъм...кой бил с леви, кой с десни убеждения...вие сте най-дясната партия в България.
30
0
 
17
 
! Отговори
до червен киро преди 10 години
Като ви беше много хубаво при социализма ,защо самички си го свалихте,Тодор Живков го свалиха неговите най доверени хора и това ми били честните комунисти които милеят за народа си.А що се отнася в периода 1985 - 1990 магазините бяха толкова пълни,че дори едни чорапи нямаше откъде да си купиш ,да не говорим за телевизор или пералня,това много добре го помня и няма да го забравя.
29
0
 
19
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Какви мъдри мисли от Янаки сигурно цяла нощ не е спал за да просере подобна реч. И понеже БСП са много напреднали вижте какви хубави хора ни внасят от Ориента и Африка, от където и да го гледаме яко прогрес....***.
28
0
 
18
 
! Отговори
той преди 10 години
Янаки,и ти си много изостанал от днешното време,не че не ходиш,но я *** в Европа,Северна Америка и Япония и само гледай и цъкай,ама те не са имали 70 годишно управление от изостанали комунисти и до три милиона емигранти,след премахване на вашите телени мрежи.Ако пък нямаше телени мрежи да заробите българите от 1944 година народа отдавна щеше да са напуснали това,в което превърнахте Родината, и сигурно щеше да си останете със Станишко и Осата да си чоплите....
27
0
 
16
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Също така коалиционер за България , окупациите не са ги измислили на Уол Стрийт , гръцките студенти ги правят от много отдавна , дори е имало случай да окупират университета за цяла една година , а вие оревахте ефира тука за 1 седмица комунистически издънки !
26
0
 
17
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
Я, патето Яки пак се разкряка! За забравилите - един от лобиралите за включване на мракобесния член 417 в ГПК, който позволи на банките тотално да се "разпищолят"! И като говорим за изоставане: на комуно-*** развитието е спряло в момента на изстрела от носовото оръдие на безценния им крайцер "Аврора". И този изстрел кънти в манерките им и до ден днешен, заради което те не чуват нищо друго!