До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
5
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Еееее, сори де. Готово. Айде, няма нужда от партия сега.
198
3
 
17
 
! Отговори
emir_kj преди 10 години
Символ на новата партия ще е картоф на планински фон, заобиколен от дванадесет бобови зърна...
197
0
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Така е Кочо-съгласен сам с тебе.
196
3
 
13
 
! Отговори
а кютек де... преди 10 години
Като ответна реакция на българите, ще бъде учредена партия " КЮТЕК"...
195
3
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Не говоря за омраза тук при нас никой не е търсил отговорности отмъщение ние живее в мир с Турците .Затворили сме тази страница това трябва да стане и с "Възродителният процес извършен от хора които сега не са власт защо младите да се настройват едни срещу други
194
0
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Кочо ти говориш за омраза и въобще като включваш "едно време'.Първо-всяко зло,било то убийство, лъжа и кланета е дело на сатана и религиите.Второ-религиите са "нещото",което не е истина ,но образ и подобие на Божията Христова истина.Трето-миризливите попове,както и ходжата,юдейсткия и папата се обединяваха под наслов-"религиите в услуга на обществото".Те всичките НЕ могат да цитират на глас Първа и Втора заповед,защото,тогава ще разберете,че не са църква,но сатанински свърталища.
193
6
 
18
 
! Отговори
НРБ преди 10 години
Докато умните се наумуват ДПС лудуват на спокойствие.Какви помаци Това са българи потурчени по начина описан във "Време Разделно".Единственият Държавник работил за България се казва Тодор Живков.......ако искате смейте се това е
192
4
 
17
 
! Отговори
до Исмаил преди 10 години
Исмаиле, изброените от теб партии са БЪЛГАРСКИ!!! А ние живеем в България! Като искаш да си мюсюлманин, отивай в Турция или още по-добре - на майка си у п...та!
191
5
 
20
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
В църквата Св Арахангел Михаил гр.Перущица все още има кръв по стените на закланите деца жени мъже и старци зверски изклани от ордите на помашката тогава република "Тъмръш" Срам за БЪЛГАРИЯ ..................Всеки може да види и да почуства все още витаещият ужаш от помашкото нашествие.За какви права и имена говорите ние какво да кажем да ДПС да се извини за 434 жители изклани а каже те де............
190
1
 
9
 
! Отговори
dragi zritel преди 10 години
Абе какво сте се захванали с този миризлив фес.Проблемът е в такива като Владимир Писанчев-директора на ДАНС,които обезпечават "нещата" с Лицемерие,Безхаберие,Съучастие чрез бездействие и др.После се чудите защо има Фес-истории,Попщини мутри и чалга-"случки"
189
2
 
12
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Да се смееш ли, да плачеш ли, ама май повече ми се плаче...
188
4
 
18
 
! Отговори
бсп-в изолатора преди 10 години
За да има ред и мир в страната трябва да се постави под запрещение главният виновник на злините в България - партията БСП-БКП.
187
16
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Прав си революционер и трябва да се закрият:ВМРО,АТАКА,НФСБ,БНП,ГОРД,Българска радикална партия,Сила,...и т.н Те всички са етнически и не представляват мюсюлманите в БГ , а са с програма за тяхната репресия.
186
11
 
6
 
! Отговори
НИКОС СТЕФАНОС преди 10 години
ТРЯБВА ДА ИМА ПАРТИЯ НА КАРАКАЧАНАИТЕ В ВУЛГАРИА. КАРАКАЧАНИТЕ СА ГРЪЦКО ПЛЕМЕ.И НА ГАГАВУЗИТЕ СЪЩО.
185
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ред е да се направи и партия ахмак, щото в *** с лопата да ринеш *** които се продават за жълти стотинки лижат гъ....те на власт имащите *Който не скача е ???? Който скача е една ***
184
8
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Казвате в коментарите си че е забранено етнически партии?Така ли е?Според тази аксиома следва :Помаците не са българи, а са отделен етнос.Евала на Ефрем Мола..Аллах да е доволен.
183
0
 
32
 
! Отговори
да се готвят преди 10 години
партия '' Влах''партия '' Тракиец''партия ''Шоп''партия "Мизиец''партия '' ***'' щее най-голямата и ще обедини всички партии в едно май.......
182
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега Ефрем Моллов да си събира багажа и да отива в Анадола! И там да си прави партия!
181
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ми припомни някой , който е в час с историята ни - дали когато България е имала излаз на три морета и е била сила , с която всички са се съобразявали - дали тогава е имало партии ? В обединението е силата ни - няма друг начин . Този театър , който се разиграва пред очите ни не нищо друго освен война на мафиотските структури . Толкова ли е трудно да проумееш това народе Български ? Оттеглете се - не се продавайте за мръсните им пари !
180
4
 
9
 
! Отговори
след 1989 година преди 10 години
Помаците в Балгaрия трябваше още след 1989 година да направат това , след живковия режим беше момента