Първанова иска връщане на НДСВ в "голямата политика"

Жълтите тръгват на предизборна кампания, искат задължителен вот
28 ное 2013 15:55,
48
Първанова иска връщане на НДСВ в "голямата политика"
Антония Първанова. Снимка: НДСВ

Лидерът на НДСВ Антония Първанова излезе с отворено писмо до структурите и членовете на НДСВ в цялата страна, в което обявява предстоящото начало на предизборната кампания на партията.

"Целта ни е да стегнем редиците си, да мобилизираме структурите си и заедно да се преборим за връщането на НДСВ в голямата политика", пише тя в писмото си и уточнява, че на 15 декември НДСВ свиква Националния съвет, за да даде старт на кампанията.

"Като ваш лидер, за мен най-важната битка за мястото на НДСВ в управлението на страната са следващите парламентарни избори. Аз съм уверена, че най-добрият вариант за страната ни е през май да има избори 2 в 1", настоява Първанова.

Настоящата евродепутатка коментира в писмото си и случая с младежкия лидер на НДСВ Стефан Кенов, който напусна партията и отиде в "България без цензура" на Николай Бареков.

"Решението на нашия довчерашен съмишленик и колега да стане орг. секретар на движението "България без цензура" заслужава да бъде квалифицирано като обикновено предателство", категорична е Първанова.

Според нея не отговарят на истината твърденията, че има масов отлив и напускане на членове, както и и цели структури на НДСВ, които се вливат във формацията на Бареков.

Антония Първанова съобщава още, че жълтата партия започва и кампания по набирането на подписи за задължително гласуване, инициатива на НДСВ, подета още през 2005 година.

"НДСВ призовава всички партии, граждански организации и граждани да подкрепят тази съществена промяна в изборното законодателство, която не само ще промени драстично статуквото, но и ще блокира неговото възпроизводство", твърди тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
жалко преди 10 години
Няма как да се запазят редиците в партията, след като политиката, която сегашният и лидер се опитваданаложи е съвсем различен от това, което искаме. След изявлението на г-жа Първанова,че ще търси коалиция с ГЕРБ, аз повече не желая да подкрепям тази партия.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво задължително гласуване ***, еййййййййййййй ? Искате пак да се налапате като дъртия ви пергиш дето ви измисли ли ? Айде да видим как ще ме задължиш да гласувам ... аз имам право на избор, а не задължение ... Навирайте се там в миши дупки и не се показвайте най-добре ... *** нещастни. Все ще задължавате..... айде разкарвайте се да не ви почваме и вас....
44
0
 
12
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
да ама не какво пък папа им се пак вече нестава на бунището на историята там ви е мястото заедно с лукавият цедо цар сбогом
43
1
 
8
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
да ама не какво пък папа им се пак вече нестава на бунището на историята там ви е мястото заедно с лукавият цедо цар сбогом
42
1
 
13
 
! Отговори
коста преди 10 години
Тая кака що не иде да прави св...и
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а др.Първанова и аз искам да не ви гледам мазните физономии ама вие пак се натискате,сигурно свършихте паричките,ще правим нов бардак със стари к...и,колко сте смешни само,вие имате ли поне малко достойнство,никой не ви иска
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До makedonskiДА, и тези от Истамбул и Бурса няма да гласуват :) трудно се подписват
39
5
 
7
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Достатъчно е да се разреши гласуване през интернет и нещата ще са далеч по-добре. Преброяването през 2011 година показа, че мнозинството от българи предпочитат подобен начин. Освен това всичките 2 млн. българи извън страната ще упражнят правото си на глас, защото ще бъде просто и бързо.
38
1
 
15
 
! Отговори
Драган преди 10 години
НДСВ са много зле, но Бюреков е НАЙ-ЗЛЕ от всички !!!!Бойко изглежда като професор пред Бюреков .Не съм вижда толкова арогантно създание (като новия политик) сложи комунистите в малкия си джоб , а те са много нагли .
37
0
 
15
 
! Отговори
хахахааааа преди 10 години
Първанова иска....Смях на парцали.
36
1
 
11
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Както изпъдихте НДСВ от парламента, така трябва да изпъдите БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака!
35
0
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
тая па изпод кой камък изпълзя?
34
1
 
21
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Бееееееее . Овца хич да не ми се мярка в Добрич че я чакат с колчето за домати !!!
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАХАЛНА КИФЛА..П.....КА-***
32
2
 
20
 
! Отговори
dd преди 10 години
струва ми се всички видяхме достатъчно от "управлението" на НДСВ, обаче изглежда НДСВ не за видели колкото им се иска от управлението и искат пак. Какво ви става бе хора, да не дават пари в тоя парламент... а опа те не дават, но който е вътре си взема каквото може, сетих се
31
2
 
27
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Скрий се,***,върти опашко.Да не би да си сънувала,че си ни потрябвала.Отдавна си потънала в забвение.Само ти ни липсваш
30
1
 
24
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Българино, любувай се какви безсрамници са те и искат да те възсядат! Няма да си посипят главите с пепел и да не смеят да си покажат носовете, а те ?? Пак на държавна ясла, пак да крадат евро пари. Този път вече ще му дадем връх Мусала на пладнешкшя разбойник, няма как! Че и задължително ще те карат да гласуваш! Ами недействителни бюлетини няма ли ? И м а ! Обещавам в такъв случай да съм първи в моята секция!!
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази училищна лекарка от Добрич явно се взима вече много на сериозно!Искала задъл-о гласуване.Ами и ние, повечето българи,искаме за огромните разхищения и кражби да има възмездие,но не би.Измислят се всевъзможни проц-и хватки и големите *** на ПРЕХОДА от соц. към див капитализъм си остават все така нагли и самодоволни.А докторката да си спомня случайно за колко продадоха БТК? Ами ЕРП-та?И после какви врътки се завъртяха,та хубаво се облажиха чужденци.С продажници бъдеще-НЯМА!
28
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Н.В. Симеон Сакскуборготски - цар на България, може да мисли позитивно и да взема правилни решения за страната ни! НДСВ отново на власт с пълна сила!
27
1
 
41
 
! Отговори
123 преди 10 години
марш в бунищите на историята