Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!

Субсидиите не са лукс, а необходимост, категоричен е Йордан Цонев
Обновена: 4 дек 2013 10:00 | 4 дек 2013 10:00, Камелия Цветанова
151
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако партиите не се финансират от държавата, това ще става с парите от сивия сектор, партийните субсидии не са лукс, а необходимост,  коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента, по bTV тази сутрин.

По думите му партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите и те ще се върнат, ако няма субсидия.

Според него в момента обръчи от фирми около партиите няма.

Още по темата
Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам.

„Не знам дали е така, но Пламен Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев.

Като успех той посочи нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца.

„Ходя и се срещам с избиратели и с бизнесмени, те признават, че се усеща нов стил на работа, че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща”, посочи Цонев.

Относно социологическите проучвания, които регистрират постоянно падащо доверие в кабинета, той обясни, че това се отнася за доверието в цялата политическа система.

Йордан Цонев отрече БСП и ДПС са си взаимодействат с „Атака“.

„Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, добави той.

Според него националистите си водят собствена политика.
 
На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат на мнозинството в парламента, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

С напусналия ръководството на ДПС Христо Бисеров, който вече е с обвинения за финансови престъпления, Цонев обясни, че сa се чули в деня, в който Бисеров подаде оставка.

„Аз се разтревожих да не е болен, той каза, че не е, оттогава не сме се чували. Мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред правораздавателните органи като обикновен гражданин. Това не го направи никой друг политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения? Просто питам”, отбеляза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
kmeta преди 10 години
За да има "Обръчи от фирми", трябва да има фирми. Ако има фирми, ще има къде да работят хората... Сега разбирате ли какъв *** върти държавата в момемта.
15
0
 
9
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Слушай данчо ментата и пълней!!!! Ама може ли да са толкова прости тея политици!!!! Лъжат,пък и си вярват!!!! Е...,какво стана с обръчите от фирми около сокола бе мента!!!??? Та,вие много сте го закъсали!!! Нищо,сега направо от Ал Кайда ще ви спонсорират!!! Споко!!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо тези които основават партия и членовите й не тегляг кредит, срещу ипотека на имотите си, като обикновените хора, щом им трябват пари?Нали уж трябва да изповядват някакви идеи, а не да смучат от държавата?
13
0
 
16
 
! Отговори
бре преди 10 години
Тия субсидии са откровен грабеж от населението, абсолютна наглост, кой друг взима милиони помощи след като официално взима и огромна заплата?А това с обръчите никога няма да изчезне, важното е тия фирми дето не са в тях да имат достъп до медии и да се борят с нелоялната конкуренция.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С една дума или директно пари или ще си ги вземем сами. На това мисля , че се казваше рекет. Познато им е на ***, те създадоха групировките, а сега са направо в парламента. ***.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обръчите от фирми никога не са си тръгвали! Най вече около дпс и бсп, еничарю. Ти както и Бисеров сте мноого опасни за българската демокрация.
10
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако ги нямаше обръчите ,едва ли щеше да си толкова самодоволен.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поне нека я легализират, лошо няма...а сега какво - нелегалан корупция всичик знаем че я има, но никой не смее да каже че има такова животно в Парламента. айде стига де..
8
0
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Цонев, как ще се върнат, като те не са си тръгвали. Са какво ни заплашваш? С легализиране на корупцията ли? *** сте вие! Докато и един от вас е там, няма да се оправи тази държава....
7
0
 
33
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Обръчите от фирми кога са си тръгвали че да се върнат бе, Мента :)
6
0
 
29
 
! Отговори
КОРУМПИРАНИ преди 10 години
ЗНАЧИ ПРИЗНАВАТЕ, ЧЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ - АКО НЕ КРАДЕТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ХОРАТА - ЩЕ СИ ВЗЕМАТА ПОДКУПИ - НЕ ЧЕ СЕГА НЕ ГО ПРАВИТЕ - ЗА ТОВА И ЕДИН ЛЕВ ОТ ХАРОДНИТЕ ПАРИ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧВАТЕ МРЪСНИ ПРОДАЖНИЦИ !
5
0
 
36
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Значи, нашите партии ни казват в очите, че не им ли даваме пари, ще се финансират "под масата". Е, няма такава наглост!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафиотските пари винаги са финансирали партиите. Защо трябва и с нашите данъци да ги финансират. Не се наядоха!
3
0
 
28
 
! Отговори
perekly преди 10 години
Щото сега обръчите ги няма!А?
2
0
 
18
 
! Отговори
Сатанишко тиквоций преди 10 години
Всички мутри от списъка на зелената тиква Станишкова се обединяват в партия Зелени тикви, които никога няма да узреят, защото толкова са *** , че чак са мухлясали. Списъка се води от него и местанчо, а воленчо е на хормонално лечение. Благодарения на тях Брюксел спря всички Еврофондове и отказва да работи с нашите служби за сигурност. В момента България е в тотална изолация и докато е това правителство нямаме никакъв шанс.
1
0
 
26
 
! Отговори
Рамадан преди 10 години
Мента, пак лъжи и менти!