Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!

Субсидиите не са лукс, а необходимост, категоричен е Йордан Цонев
Обновена: 4 дек 2013 10:00 | 4 дек 2013 10:00, Камелия Цветанова
151
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако партиите не се финансират от държавата, това ще става с парите от сивия сектор, партийните субсидии не са лукс, а необходимост,  коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента, по bTV тази сутрин.

По думите му партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите и те ще се върнат, ако няма субсидия.

Според него в момента обръчи от фирми около партиите няма.

Още по темата
Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам.

„Не знам дали е така, но Пламен Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев.

Като успех той посочи нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца.

„Ходя и се срещам с избиратели и с бизнесмени, те признават, че се усеща нов стил на работа, че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща”, посочи Цонев.

Относно социологическите проучвания, които регистрират постоянно падащо доверие в кабинета, той обясни, че това се отнася за доверието в цялата политическа система.

Йордан Цонев отрече БСП и ДПС са си взаимодействат с „Атака“.

„Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, добави той.

Според него националистите си водят собствена политика.
 
На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат на мнозинството в парламента, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

С напусналия ръководството на ДПС Христо Бисеров, който вече е с обвинения за финансови престъпления, Цонев обясни, че сa се чули в деня, в който Бисеров подаде оставка.

„Аз се разтревожих да не е болен, той каза, че не е, оттогава не сме се чували. Мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред правораздавателните органи като обикновен гражданин. Това не го направи никой друг политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения? Просто питам”, отбеляза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща, ...ХА ХА ХА...ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ЗА ТОВА ДА ПРИТИСКА БИЗНЕСА И ДА МУ СЕ НАПОМНЯ ДА НЕ ПРАВИ ДДС ИЗМАМИ И ДА ПЛАЩА ЗАПЛАТИ И ДАНЪЦИ В РЕАЛНИТЕ ИМ ГРАНИЦИ ДА НЯМА ЕДНИ ПАРИ ПОД МАСАТА..ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НАТИСКА ДА НЯМА СИВ СЕКТОР А ТОВА СТАВА ЧРЕЗ РЕДОВНИ ПРОВЕРКИ И КОНТРОЛ ОТ СЛУЖБИТЕ..НО НЕ САМО НА ТЕХНИТЕ НО И НА НАШИТЕ ФИРМИ..ДА НЯМА ДВА СТАНДАРТА ЗА ФИРМИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ И НА ОНЕЗИ ОТ ГЕРБ...
35
2
 
0
 
! Отговори
пътун преди 10 години
абе рая, колкото и грухтитетова е ние потомствените апаратчицище си правим каквото си искамевийте като *** още малкозащото след някой и друг месец ще се намърдаме в най-моралният и богат съюз на планетатаевразиатският съюз на Путин е великдпс и атака = победа
34
0
 
19
 
! Отговори
пю преди 10 години
тоя е супер печен мошеник ,ментата трябва да последва бисеров към следствието
33
0
 
28
 
! Отговори
bob преди 10 години
Че те кога са си тръгвали, бе чичко? Не те ли е срам, ама след като скри скъпия часовник реши, че си заблудил хората. Само него да продадеш ще помогнеш на измъчения си електорат да плати тока на някоя детска градина за ьяла година. Но Вие с благотворителност не се занимавате, храните само избирателите в скъпи ресторанти преди избори.
32
0
 
24
 
! Отговори
Топ Идиот преди 10 години
Ам чи те отивали ли са си обръчите от фирми че да се връщат?
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошото е Мента (защото цяла България те знае като такъв), че въпреки държавните сибсидии...вие продължавате да крадете.Та, не ни обяснявай на нас...и не си мислете, че сме толкова прости.Популизма ви го разпознаваме веднага.Можете да лъжите само *** и турците и помаците, които докарахме в софия от полето.Но нас...що-годе по-интелигентните...няма как да ни излъците...*$($@)@$@*%
30
0
 
23
 
! Отговори
нагли преди 10 години
Нагъл ***. Възмездие!
29
0
 
30
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
Изчетох коментарите преди моя и смятам, че може да бъде изведен общ проблем, а той е виновни сме си ние, като общество, че позволяваме това да се случва на нас и на децата ни. Преди много години в Гърция видях надпис "Revolution is the only solution" може да се окаже вярно.
28
20
 
3
 
! Отговори
Извън темата преди 10 години
Данчо Ментата има убийствена колекция от очила....иначе е умен човек, жалко, че е в ДПС
27
0
 
14
 
! Отговори
стиви уондър преди 10 години
На този плазмодий родоотстъпник прякора му е "Ментата".Какво се опитва да ни внуши,че няма обръчи от фирми?Те веднага се включиха в разпределението,защото близо 4 години бяха отстранени от яслата.С такива политици нищо в България няма да се оправи!Защо журналистите дават на тези корумпирани хора трибуна!Спрете да ги каните и да ги цитирате!
26
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 10 години
аз не искам да се използват платените от мен данъци за купуване на гласове. Ако фирмите искат да финансират такива дейности това си е тяхно желание. Все пак всеки си определя как ще хитрува, но твърдо против обществени пари да се харчат за агитация, купуване на гласове и рекламни клипове и митинги.
25
2
 
11
 
! Отговори
oblak преди 10 години
поткрепете морално-патриотичнатаорганизация дпс и атака няма по-честни от насдпс и атака = победа
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!Ментак, те пък като че ли са си отивали някога.
23
0
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Аз като реша да ловя риби си плащам 25 лв. членски внос и цяла година ходя на реката с въдица и плувка. И чакам нещо да клъвне. А който си направи партия хем шараните му плащат, хем и от Държавата субсидия.Кълве от всякъде.
22
4
 
4
 
! Отговори
данчо преди 10 години
поткрепете морално-патриотичнатаорганизация дпс и атака няма по-честни от насдпс и атака = победа
21
0
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До тихата_стъпкаНе се бъркай, където не ти е работа. Не разбираш правилата на играта.
20
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 10 години
Който иска да си издържа партията си определя членски внос за всеки един участник в нея. Ням а за какво да ощетяват държавния бюджет с партийната субсидия. А до колкото това дали ще се върне обръча от фирми, мога да кажа, че той никога на си е отивал и е присъствал във финансирането дейността на партиите у нас. За това такива изказвания могат да бъдат спестени, все пак не сме деца за да ни лъжат като такива.
19
0
 
8
 
! Отговори
Седефчо Шукри преди 10 години
Колкото и да намаляват партийните субсидии, винаги ще има пари за купуване на гласове. Обръчите от фирми ще компенсират намалението.
18
0
 
7
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Поискаха си хората грешните пари, дето дават на разни партии и "социалното правителство" изведнъж взе да пуска аварийките...
17
1
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Че откъде ще се връщат обръчите от фирми след като все са си тука и стават все повече?Тя, Кацата е бездънна и все повече обръчи за стягане.