Намаляват партийните субсидии с по 1 лев на глас

С намаляването на субсидията в бюджета ще останат 4 млн. лв.
Обновена: 3 дек 2013 21:30 | 3 дек 2013 21:29, Елка Василева
66
Намаляват партийните субсидии с по 1 лев на глас
Снимка: архив, Булфото

Годишната субсидия за партиите за един получен глас да е 11 лв. - това гласува на днешното си заседание парламентарната бюджетна комисия. Решението да бъде намалена субсидията за партиите бе оповестено в събота след съвместното заседание на парламентарните групи на БСП и ДПС в Боровец.

Досега партийната субсидия се формираше от 12 лв. за действителен глас.

Още по темата

Финансовият министър Петър Чобанов коментира пред журналисти след заседанието на комисията, че намаляването на партийните субсидии с 1 лев на глас ще спести около 4 млн. лв. за бюджета.

Запитан за какво ще бъдат използвани тези 4 млн. лв., той отговори: "Така или иначе източникът на средствата е централният бюджет, те ще си останат там".


Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Маллииии. Цел лев. Как им се откъсна от сърцето не мога да си представя. А иначе плачат как българските пенсионери нямат пари за храна и лекарства. Толкова са жаловити, че цял милиард заем изтеглиха, само че за пенсионерите ще има по колко? 5 лв към пенсията. От цял милиард. С такива загрижени и жаловити политици направо ще цъфнем и вържем. Мамка ви комунистическа и турска.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKA KONSTITUZZIA E SSpassenieto zza Balgaria...republikata E Palna Nazzionalna Katasstrofa ...
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смях.... Това правителство е най-некадърното, което България е имала! Депутатите от БСП и АТАКА са най-жалките подобия на homo sapiens и най-алчните предатели в съвременната ни история! Не ОСТАВКА - прочистване!
37
0
 
4
 
! Отговори
Седефчо Шукри преди 10 години
Колкото и да ги намаляват, пари за купуване на гласове, винаги ще има. Намалението ще се компенсира от обръчите от фирми.
36
1
 
9
 
! Отговори
teo преди 10 години
ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАНАТ един лев НА ГЛАС, А НЕ ДА СЕ НАМАЛЯВАТ С един лев !!! НАГЛИТЕ ЧЕРВЕНОТУРСКИ КОМУНИСТИ, МАФИОТИ И ИЗКУСНИ МАНИПУЛАТОРИ ХВЪРЛЯТ ПОПУЛИСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ЗАБЛУДЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ!!! СерГЕЙ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА УБИТИТЕ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА - БЕЛЕНЕ, ЛОВЕЧ И ОЩЕЕЕ.. А НЕ НА НАГЛИТЕ ТУРЦИ!!! БЪЛГАРИО СПАСЯВАЙ СЕ!!!
35
0
 
4
 
! Отговори
Видов ден преди 10 години
Къде са реформаторите с "новия морал"? Защо не протестират срещу безсрамната субсидия?Къде са "протестърите? и контрапротестиращите? Един ден политиците ни ще си мечтаят за народния съд...
34
0
 
9
 
! Отговори
Homer преди 10 години
!?!?! Това е явна подигравка с народа!!!
33
0
 
13
 
! Отговори
Долу боклука преди 10 години
Питам се за тези ли гласуваме. Жалки дребнави *** лакоми за стотинките на народа дето изнемогва. Каква гавра от страна на този изпечен лобист Данчо Ментата, който предложи тези 20 стотинки да останат, а да се намалят данъците за хазарта и глобите на контрабандистите. Срам ме е да кажа, че съм български гражданин. За тази кауза ли се бори безхаберника Станишев. За това ли е глух за виковете на хората от протестите. Каква низост.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С цял лев? Не може да бъде! Направо ще се разорят горките. Субсидиите трябва да се премахнат изобщо. Излиза, че цялата държава работи за да издържа тези търтеи. Ама как ще се лишат от паричките, нали за това драпат да са депутати? Всички партии са търтеи и работят против държавата и народа.
31
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Хора умират в нищета, няма линейки, а ние храним нашите екзекутори, които с най-голяма наглост си купиха и нови коли. Вече ставам краен - смърт за БСП и ДПС
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия до кога ще ни се подиграват?
29
0
 
16
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Поредната цинична проява на управляващите. ОСТАВКА!!!!!!
28
0
 
16
 
! Отговори
АНТИПАРТИЕН преди 10 години
ЧЕРВЕНИ ***.В Германия взимат 0.85евра=1.50лв.и то само Опозицията никоя друга партия не взима и 1ст.
27
0
 
27
 
! Отговори
Иван Бухов преди 10 години
Най-бедната страна с най-високи субсидии за партиите!! Срам и позор!!! Всички субсидии да паднат, а партиите им да се хранят от заплатите им и он намалените разходи за Народното събрание!!! Нови коли, излишни командировки, необлагаеми бонуси и ред срамни привилегии!! Безсрамници! Нахалници!! До кога ще ги гледаме тези, които се подиграват с нас! Само сто човека избрани мажоритарно. Партиите са мафии!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Дон Вуте преди 10 години
До Дон КольоТи не си добре с мозъка, бре, младеж! *** да се прегледаш...там дето Орешарски е лежал преди години, не че се е излекувал, но поне е опител. Пенсионерите нямат бъдеще! Бъдещето е на младите!
25
0
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
На това му се казва "Народни изедници"
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Десетки милиони лева годишно от джобовете на данъкоплатците за издръжка на тия хрантутници !!! И то без да броим заплатите им в служба на държавата !
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо да махнат субсидиите и да си останат завинаги сегашните партийки в парламента. Бил съм в полит. партия и знам какво е.. Извода до който стигнах е, че демокрацията е една голяма простотия! Боже! Хора..:) Вие си нямате на идея как се краде :) Ако вие можеше да видите, то тогава щяхте да идете да сринете парламента! Краде се в пъти повече от това което ви се говори от медиите и което може да си представите! Само ББ има няколко милиарда! МИЛИАРДА! И останалите са така!
22
0
 
23
 
! Отговори
Нагли помияри преди 10 години
По-нагли от тия в парламента няма! Не оставка, РАЗСТРЕЛ му е майката, без разлика кой в коя партия е всички трябва да ги избесим по лампите около народното събрание!!!!Всички се изредиха да говорят как трябва да се намали субсидията защото е 2 х немската... и накрая 8% намаление?!?!?!?!?!?!?!
21
8
 
4
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Тези "гербери" са платените червени маскирани, да влияят на по-слабо интелигентните. Ако на някого не му е ясно това, да се обади на интернет доставчика си и да се отпише от абонамента.