Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ

Червеното острие се защити: Нямат основание!
Обновена: 5 дек 2013 16:51 | 5 дек 2013 16:51,
96
Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ искат освобождаването на Мая Манолова като зам.-председател на Народното събрание заради системно нарушаване на правилника. Манолова от своя страна категорично отрече да е нарушавала правилата.

Всеки ден процедура след процедура се нарушава, оплака се Димитър Главчев от ГЕРБ. Днес НС достигна своите низини, обясни депутатът. Той визираше изказването на Павел Шопов от "Атака", който нападна майката на загиналата на пешеходна пътека Лора – Нели Петрова, която сега е депутат от ГЕРБ.

Според Главчев самата атмосфера в Народното събрание се създава от ръководството на НС и в частност от Манолова.

Още по темата
От опозицията се възмутиха, че Манолова си позволява да прави квалификации и системно не дава думата.

ПГ на ГЕРБ беше възпрепятствана и не можа да изложи мотивите си по бюджета, ядоса се Цвета Караянчева. Тук демокрацията е нарушена, заяви тя. Ако те не дават на нас, народните представители, думата, какво остава за обикновените граждани, които всеки ден са навън, заяви Караянчева.

Наистина в безпрецедентна атмосфера вече няколко дни протичат заседанията на НС, заяви и Десислава Атанасова. Според нея тя е наложена от Манолова, която цензурира и лишава депутатите от възможности за процедури и изказвания.

Десислава Атанасова беше най-възмутена, че Манолова не е взела думата и не е наказала Шопов за нападките му срещу Нели Петрова.

Грубо наруши не само парламентаризма, но грубо наруши морала и толерантността, ядоса се тя.

Особено засегнат беше и Станислав Иванов. Към него беше отправена репликата на Манолова: Седнете си, за да не ви помогна да си седнете. Оказа се, че Иванов бил истински стъписан от изказването. Той се оплака, че след днешните й думи вече не вярва, че живеем в правова държава.

ГЕРБ няма да излъчат зам.-председател на НС въпреки искането си за оставка на Манолова.

Не съм нарушила правилника, защити се в отговор червеното острие. Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. Тя допълни, че ако искането бъде внесено днес, то ще бъде разгледано в пленарната зала утре.

Не мисля, че имат основание, заяви зам.-председателят на НС, като допълни, че на моменти е била твърде толерантна, водена от мнението, че опозицията трябва да изразява мнението си. По думите на Манолова обаче приемането на Закона за бюджета се бави с процедури и „тупкане на топката“ от опозицията. Това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден се занимаваме с процедури, с повтаряне по десет пъти на едно и също, ядоса се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
25
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Тя била юристка ........ще се пукна от смях .........заради такива "юристи" като нея хората са казали че разликата между прегазено куче на пътя и прегазен юрист е в това че пред кучето има спирачен път ......ама така е когато в България дипломи издава едва ли не всеки трафопост
13
0
 
7
 
! Отговори
аноним преди 10 години
До До 10ГЛАДЕН ПЛЪХ АГНЕШКО СЪНУВА!!!!
12
5
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
Много си прав,но ме е яд ,че и аз я плющях ,а ме подминава все едно не ме познава.Може да не съм се справил добре.
11
2
 
14
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
12, ами значи грам не се справя, да ти кажа :)Но поне се опитва да помогне на роднините си братя Галеви, доколкото може.
10
3
 
17
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Нали си спомняте, че Мая нарече мирно протестиращите пред парламента "тълпа". И не си взе бележка от реакцията на избирателите, а се развихри и в Парламента. Впрочем каквато заместничката, такъв и председателя на НС. Той пък се оля, като я нарече "толерантна"...omg, какъж циничен и долен цирк разиграват БСП/ДПС...които нелегитимно управляват с коалиция, сформирана зад кулисите и ръководени от часни и ислямски интереси! Простовато червено острие...което нагло ни коли и злорадства! Оставка!!!
9
22
 
4
 
! Отговори
Тъпунгер. преди 10 години
До ОСТАВКАТа тя юристка и е поставена там да укротява гробарските песове, които са там само да разтягат локуми, и пречат на работат на НС. А ти *** гробарко, който търчи като чалнат по овена да му падне(за оставка)онова, дето се клати между краката, да го налапа като гладен пес.Ноо ВСуе ...
8
8
 
19
 
! Отговори
КНСБ преди 10 години
Тая жена все повече се държи като махленска клюкярка - въпрос с повишена трудност:" Докога тя ще раздава "постните " си мнения от високата трибуна на НС ?! " Та тя няма елементарно държане ?! Вай,вай,завалла!ПО-добре не ни я показвайте - нека да й се радват 241 / нали толкова ги изкара преди дни народните изедници / депутати.Впрочем те са 241,защото сигурно себе си брои за .. двама:))) Ашколсун на " безгрешната " Мая!ОСТАВКА!
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе какво "червено острие" е тая изрусена фитка ??Изключително нагла проста и алчна *** на която дадоха пост заради гнусното участие в "костинбродската афера".Ама да пише доноси и клевети е едно а да ръководи с авторитет народното събрание е друго, за второто се иска и образование и интелект и култура и да те уважават- все качества които простакесата Манолова няма как да притежава.
6
5
 
18
 
! Отговори
Дупарата преди 10 години
Уауууу, много е яка. Бих и пуснал една шпакла ,ако не ми говори в това време и да ме разконцентрира.
5
15
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Шегувате се, но това е урудливото лице на властващите сега. Не е до майтап въобще. ТЯ, доскорошната никаквица ще решва, как да процедира Парламента?!?! Има си правила и всяка субективна преценка на председател или зам. председател на Парламенат означава отнемане на права. Днес на депутатите, утре на всички нас! ЦИНИЗЪМ и АРОГАНТНОСТ във висша форма! Не стойте в къщи...Да ги изметем още довечера! Подготвили са вече автобуса! ОСТАВКА!!!
4
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както са скочили от ГЕРБ, така и ще си седнат, че инак ще замиришат.
3
6
 
18
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ще се изядат БСП и ГЕРБ-ГЕРБ иска оставката на Манолова, а БСП на Цветанов. Оставете ги да се давят кучетата!
2
11
 
50
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
Как ще си ходи ве?!?!?! Коя ще е общата след това...
1
23
 
59
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Манолова, върви си и не заради ГЕРБ а за да запазиш малкото останало от човешкото ти достойство. Просто никой нормален не те харесва като политик!