Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
12
 
! Отговори
обединяват се преди 10 години
Току що световните агенции съобщиха, че нереформираното крило на Реформаторския блок се обединява с реформираното крило на "***"!
103
5
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 10 години
SORRY CHE PISHA NA LATINICA, OBACHE NE MOGA DA NE IZRAZQ MNENIE PO VYPROSA! TIQ POMACI ZA KAKVI SE MISLQT SAMO TOVA NE MI E QSNO?!? ALOOO POMACITE, VIE STE CHISTI BULGARI SAMO DETO S DRUGA VQRA I NIE I VIE ZNAEM KAK STE PRIELI ISLAM!!!!!! ZA POVECHETO OT VAS TOVA DAJE NE E RELIGIQ KOQTO IZPOVQDVATE S JELANIE....MALOUMNICI!!! RELIGIQ SE PRIEMA I SE IZPOVQDVA S LUBOV I SYRCE....TRQBVA DA Q USESHTASH KATO NACHIN NA JIVOT, A NA VAS SA VI Q NATRESLI....PRODAJNICI!!! TURCIQ NE DAVA I PET PARI ZA VAS.
102
2
 
2
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До ПЕСКато ходиш по студа,слагай си шапка,че нещо дава ''накъсо''.
101
4
 
11
 
! Отговори
шумен преди 10 години
нищо особено не е тоя.най обикновен терорист е
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako iskat pomacite da vlqzat v parlamenta trqbva da napravqt koalicia s partiyata na Korman Ismailov i da natikat komunistite ot DPS izvan parlamenta
99
2
 
10
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Не виждам нищо помашко в партията на Ефрем Моллов. Това са неговите илюзии. Докато не се вдигнете и не изметете тази 24 годишна върхушка, такива като Доган, Моллов, Дал и други подобни типове ще въртят държавата на пръст, а ви ще ги гледате и пак ще ги избирате за кеф.
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредата клонинг партия на бсп-дс
97
4
 
14
 
! Отговори
световните агенции преди 10 години
Току що световните агенции съобщиха, че успоредно с "***", са създадени и "Контра-***", "Реконтра-***" и "Контра на реконтрата на ***"! Да са живи и здрави новите партии!
96
3
 
18
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
До всички български овце(за да не се сърдите и аз съм като вас)!ЩОМ НЕ СМЕ ВЪВ СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗРИТАНЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ВЪВЕДЕМ БЕЗПАРТИЙНА СИСТЕМА,ПОНЕ ДА СИ ОСНОВЕМ ЕДНА ПАРТИЯ "БЪЛГАРИН",КОЯТО ДА ДЕКЛАРИРА,ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГИТЕ ЕТНОСИ И ДА ВЗЕМЕМ ЕДНОЛИЧНО ВЛАСТТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.ИНА ЧЕ,ЗАГИВАМЕ.ВЕЧЕ ВСЕКИ *** СЕ ГАВРИ ОТКРОВЕНО С НАС И СИ ПРАВИ КАКВАТО СИ ИСКА ПАРТИЯ,А КОНСТИТУЦИЯТА,МОЖЕ ДА СЕ ОТПЕЧАТА НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ,ЗАЩОТО ЗА ДРУГО НЕ СТАВА.
95
0
 
8
 
! Отговори
ГРАОВЕЦ преди 10 години
Абе що ме карат да вадя бичкията. Ще взема да обуча и оатаналите 13 от групата дето няма партийни пристрастия. И после кой с мустаци кой без на ченгела.
94
3
 
20
 
! Отговори
Турция в ЕС преди 10 години
Приемане на Турция в ЕС ще отвори ШИРОКО ГРАНИЦАТА за всякакъв *** от Арабски полуостров, Африка и всякакви талибани, терористи, Агганистан, руски републики.Ще се минава СВОБОДНО между България и Турция и тогава- "стой, че гледай!" Сега, когато не е свободно, се пълним с "разнородна вяра", която не е цивилизована и опустошава всичко, когато не му се изпълняват "желанията": а тогава?МИСЛЕТЕ!
93
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако не се обединиме и не действаме като единно общество, може да се случи нещо подобно като Косово... а тези които трябв да решават тези ?си само ни разединяват и ни крадът и лъжат...Този който разединява и съсзада напрежение на верска или етничвска основа за него накзанието трябва да е СМЪРТ, СМЪРТ и отново СМЪРТ!
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tova e noviq bashabozuk koito e na600 god , na partiq POMAK !
91
1
 
20
 
! Отговори
Македон и Ева преди 10 години
Докога ще му обръщат медиите внимание на този. Той иска известност за да вземе някакви пари от Турция. Вместо да бъде игнориран от медиите, те продължават да пишат за него и да го канят в тв предавания.
90
0
 
17
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
***.
89
14
 
9
 
! Отговори
ПЕС преди 10 години
Една Коалиция БСП, ДПС и партия "***" е европейския лъч в българската политика.Само те могат да покажат на българина какво са европейски ценности и идентичност.Само дано пак ГЕРБ да не успее да състави правителство защото и на следващите избори българите ще гласуват за тях.Добре че пенсионери, *** и помаци са европейския потенциал на бъдещата ни нация.
88
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Не е сериозно да си мислим ,че някъкъв обикновен учител една сутрин се е събудил с идеята да създаде въпросната партия.Спомнете си какво се случи след десети ноември1989г.За кратко време - около триста партии.И всичките им лидери бяха или агенти или гравитираха към БКП.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 110che to si ima partiq fes v BG !
86
19
 
9
 
! Отговори
mdk преди 10 години
Kakvo e tova BULGARIN????Tova e chovek s mazen mustak.BAI GANIO.Taka shte se pomni tova PLEME.
85
2
 
16
 
! Отговори
исторически грешки преди 10 години
Историческите грешки на България са от ВЕЛИКОДУШИЕ:1.Тъй като се изтъква 1912 година,трябвало е още след Освобождението всички турци да се завърнат в държавата Турция.( за да не се вайкат,че са били "принудени" да приемат християнство.2.След 1990 трябваше да има лустрация и никакво БКП/БСП- както в САЩ и КАКТО направиха партизаните- социалисти след 9.09.1944- убиха, затвориха интелигенцията отпРЕДИ 9.09.1944.3.Сега ОЩЕ не е направена 3-та грешка:приемане на Турция в ЕС.Ще бъде троянски кон за