Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Помаци - това са потомци на същите тези българи, приели исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. Те не говорят друг език освен български.Чистотата на българския език, народните песни, приказки, пословици, и прочее у българите мохамедани прави впечатление на всички, които имат допир с тях. Дори запазеността на славянския тип у тях е много по-силен, отколкото у братовчедите им българи християни"
123
5
 
21
 
! Отговори
българин преди 10 години
Е само вас ви нямаше на политическата сцена, *** помаци! Вие дето не знаете какви сте: араби, ***, само не и българи! Жалки ***, ви мислите само за себе си, но не и за държавата, в която живеете!
122
21
 
4
 
! Отговори
Помака Адем преди 10 години
Високопланински джентълмен с пет букви-***.Не слушайте какво пишат варварите неверници г-н Моллов.Явете се на избори и после ще коментираме.Не обръщайте внимание на агентите на ДС(Каракачанов,Башев,Генджев,Г.Марков,Гоце,Димитров и кавурката Балканска).Аллах да е доволен.
121
1
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Имаме основен закон,който трябва да се спазва от всички.Кой трябва да следи това и няма ли прокуратурата да се самосезира вече?Към К.Уланов-та покрай вашето село е открит античен некропол,доказано е ,че по тези земи са живели тракийските племена,чийто наследници сме всички ние-вие какви сте,след като хора от селото ви казват че живеят тук от векове.Никополис до Г.Делчев е датиран от 2 век-чии наследници сте и чии интереси в момента защитавате?От кога говорите турски,арабски?
120
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния *** на турския експанзионизъм.
119
1
 
25
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Партия "***" - нямала нищо общо с помаците, ами скоро очаквайте партия "Гей" и партия "***" нямаща нищо общо с гейовете и ***, партия "***" нямаща нищо общо с проститутките и не на последно място партия "***" нямаща нищо общо с ***! Като последната се очаква да е най-многолюдна.
118
0
 
20
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Другия път пак ходете за риба и за гъби, да ви *** в патриотите
117
0
 
10
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Чужденец азглежда българско село. Млки схлупени къщи, кални улици. Смо една улица асфалтирана която води до голяма красива тиетажна къща.- На кого е тази голяма къща ? - попитал чужденецът- На патийния. - отговорили селяните.- Каква му е професията, какво работи той, какъв бизнес има ? - попитал чужденеца.- Партиен. - отговорили селяните. - Това че е партиен го разбрах, само не разбрах какво работи и как е успял да купи тази къща!?
116
4
 
15
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Много пъти съм го писал и пак ще го напиша: - за да се спаси България и българинът най-после да заживее добре е нужна гражданска война в която да се избият всички комундури и фамилиите им до девето коляно както се казва и такива като този от снимката някакъв си Моллов който не иска да повярва,че коренът му е български, също така шайката противни *** на Доган и Местан, защото се вижда,че всякакъв вид протест срещу тези заптиета от тази тройна коалиция е немислим и без всякакви последствия.
115
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше по Бай Тошово време този козел щеше да бръсне портрета на Ботев в Белене!
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз това се чудя как се дава глас на това, а тези мръсни *** помаците не са от рода човешки, нека ***, ще дойде и техният ред.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова на следващите избори задължително за патриоти да се гласува, те ще се погрижат за тези и... онези.
112
2
 
14
 
! Отговори
Потребител преди 10 години
Прав е човека да не иска субсидии и че няма богати и/или червени велможи. Кланя се на супер богатите в Саудитска Арабия. Нека докаже исторически за народ "помаци" и че е бил "преследван" от българите, а не чрез книга написана от него преди няколко години. Приканвам всеки журналист и всяка медия да не отразяват нищо което произлиза от този национален предател. Ако се чувства преследван - границите са отворени.След като загуби медийното внимание ще изчезне като явление.
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да.разбера как уж български медии дават трибуна на антибългарски призиви.ДНЕС.bg засрамете се, че сте трибуна на джихадизъм.
110
3
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Защо не споменават от кога е започнало ислямизирането на родопското население (някъде от 17век) а ми споменават налагането на христянската вяра от 1912г. И каквто и да станат, живота няма да им се подобри защото винаги ще бъдат използвани за политически цели.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята свършва, когато партия "Айляк" вземе властта/хахаха
108
1
 
26
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Българи, прехода свършва, когато ви изнудят да продадете жилищата и дядовите ниви!Алчните управляващи няма да се спрат, докато не ви оставят "НА УЛИЦАТА"!!
107
1
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Прехода ще свърши само когато направят групов секс ***, шопак, трак, влас, македонец със германка, британка, шведка, францизойка, полякина, чехкина, гъркиня, латвийка, маджарка, румънка, изпанка и т.н. и свършат заедно :)
106
2
 
18
 
! Отговори
gost преди 10 години
мюсюлманският полумесец от Анкара - през Кърджали - през Родопите - през БЮРМ - Косово - та до Албания се подготвя от десетилетия. Бавно и методично, с раждане, с привличане на раждащите много деца групи. Всичко останало за отделен народ и т.н. са смешки. Че България е една от пъстрите етнически държави. Но ако се разпадне на части ще е заради великите интереси на Турция. И обратно - само с 2 изречения от Турция и мюсюлманите ще си седнат на задниците.
105
3
 
22
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Лудостта Барекова е заразна - ей го, и тоя го хвана. А Бареков май от Волен е прихванал, ама по полов път.