Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още!

Отцепникът Марков: Защо пък да не се върна в ПГ на ГЕРБ?
Обновена: 9 дек 2013 14:14 | 9 дек 2013 11:34,
38
Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още!
Георги Марков Снимка: ГЕРБ

Отцепилият се от ГЕРБ депутат Георги Марков не смята да влиза в друга парламентарна група в Народното събрание, а субсидията му остава в ГЕРБ. Това съобщи самият той днес в парламента. Миналата седмица той напусна ПГ на ГЕРБ, но не се появи в НС.

Марков е първият депутат , който напуска групата си. Той съобщи, че вече е разговарял със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, но все още не е разговарял с лидера Бойко Борисов.

Говорих с Цветан Цветанов по телефона, когато той беше в Брюксел, заяви Марков. Той обясни, че сега зам.-председателят на ГЕРБ е в Германия, но когато се върне, двамата ще се видят.

Той даде само положителна оценка на Борисов и Цветанов и дори не изключи възможността да се върне в парламентарната група.

Марков уточни, че при разговора им Цветанов му е казал, че ако иска, винаги може да се върне. Нека да видя как ще ми се наредят нещата сега и защо да не се върна? Няма невъзможни неща на този свят, заяви днес Марков. Той беше категоричен, че не смята да влиза в друга ПГ, а субсидията му остава в ГЕРБ.

Още по темата
По негови думи до този момент е следвал безусловно поведението на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че и за в бъдеще най-вероятно ще бъде така. Депутатът обаче не изключи възможността да подкрепя някои идеи на управляващите. Нека добрите неща да ги подкрепяме. Ако има неща, в които се съмняваме, тогава да дебатираме, каза Марков, като допълни, че и самият Бойко Боорисов е изразявал подобни мнения.

Марков коментира и отношенията с колегите си от вече бившата си ПГ.

Не са ме линчували още. Жив съм, здрав съм. Мисля, че няма да имам някакви особени проблеми с колегите, заяви Марков. Той уточни, че и досега е имал различия само с няколко души. Марков отново коментира и причините да вземе решението да напусне парламентарната група. Той обясни пак за проблема си с „дружинните ръководители“.

Това решение тръгна след пребиваването ми в Румъния с г-н Орешарски, заяви той. Георги Марков неведнъж е разказвал, че отношенията с колегите му са се обтегнали, след като при негово посещение в Румъния се засякъл с премиера Пламен Орешарски и двамата били на една маса. Това довело до много подмятания.

Трябваше да давам обяснения, обясни той. По негови думи обаче подобни въпроси не били задавани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а от хора, на които те разчитат в партията.

Марков пак отказа да назове поименно хората, с които е имал проблем.

Не искам да задълбочавам нещата, защото колкото повече ровим на едно място, толкова повече се цапаме. Аз съм го казал, на когото трябва, допълни депутатът.

Марков обясни, че за в бъдеще ще гласува по съвест в пленарна зала.

Депутатът все още е част от партия ГЕРБ, стана ясно още от думите му.

Засега съм член на ГЕРБ. Изпълнителната комисия не се е произнесла. Мисля да остана, докато комисията не се произнесе, заяви Марков.

Той категорично отхвърли твърденията, че върху него е оказван натиск, за да напусне ПГ на ГЕРБ. Той коментира още, че компетентните органи са се произнесли по разследванията срещу него и той е невинен.

Какъв натиск да има срещу мен? За да има натиск, трябва да имаш нашийник на врата и по този начин да те държат, за да не може да си изявявате мнението и мисленето, заяви още Марков.

Той коментира и изказванията на депутати от ГЕРБ, че щом напуска парламентарната група, трябва да напусне парламента. Подобно становище изрази зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

От 2007 година правим избори, тези хора не съм ги виждал, не са ми помогнали с каквото и да е било - нито по финансов, нито по някакъв начин. Те не могат да ми казват аз какво да правя - дали да напускам парламента, отсече той. 
 
   
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ГЕРБГеорги Марков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
27
 
! Отговори
4 преди 10 години
Съвест - хахахаха. Ако имаше съвест тоя ***, нямаше въобще да е в ГЕРБ, или в парламента
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я му възобновете прокурорската проверка и отново ще забрави за ГЕРБ !
8
2
 
37
 
! Отговори
ми6 преди 10 години
Човече виждал ли си се в огледалото? Боже , как е възможно да даваме власт в ръцете на такива *** ..............
7
28
 
15
 
! Отговори
боли а? преди 10 години
Боли ли герберасти ????? Боли нали , а вие как си бяхте накупили от РЗС и Атака депутатчета ???? Тогава не болеше нали ?? Тепърва ще боли тиквеници ,сега това е само началото ,обратното броене започна и мутренската ви групировка начело с тиквуня ще отлети на майната си .След нови избори вие сте довиждане ,няма ви , едни в затвора - други в забрава .
6
2
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Такива като тебе са мнозинство у нас така че не се страхувай.
5
29
 
14
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
До 3 ! Абе , *** , верно ли си гласувал за Тиквата или се шегуваш?Сигурно си някой гурелив милиционер или поне комсомолска секретарка...Трябва да си пълен *** , че да гласуваш за селяка от с.Хераково , който се представя зя банкянски юнак...
4
3
 
28
 
! Отговори
Ех, Марков! преди 10 години
"Нека видя сега как ще ми се наредят нещата"...Т.е. да подкупи магистратите с парите, които БСП/ДПС му е дала, за да дезертира и си изчисти името от съдебната система.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига сте ни занимавали с тоя кривоуст ***
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ее, те това ти е законотворец! А после, ..й тате.
1
9
 
32
 
! Отговори
Ако се върнеш в ГЕРБ преди 10 години
ще докажеш че ЦвъЦвъ те е хванал за топките с няколко яки компромата!