Марин: Президентът да не дава оценка на правителството

Това има право да прави Народното събрание, смята той
Обновена: 4 яну 2014 13:36 | 4 яну 2014 12:02, Петя Славова
97
Марин: Президентът да не дава оценка на правителството
Ангел Марин. Снимка: Булфото

Имаме заслуга предходното правителство да не е под постоянна обсада. Това заяви пред bTV Ангел Марин. Той обясни, че докато е бил вицепрезидент ( в периода 2002 - 2012 г) държавният глава на България е насочвал усилията си да успокоява страстите като води диалог с уважителен тон към всички институции.

Без да си позволи да даде съвет на президента Плевнелиев, Марин обясни, че не приема да се дава оценка като тази, че „кабинетът е загубил доверието на президентската институция”.

Той допълни: „Взаимоотношенията президент с всички други представители на различни власти не е само в рамките на медийното общуване. Има много други начини в работен порядък да се изясняват взаимоотношенията. Би трябва да се стигне до някаква абсолютно нетърпима обстановка, за да се прибегне евентуално при някои случаи до такива похвати, да се използват за уреждане на взаимоотношенията".

Според него, това, че е имало протести на една част от гражданите не е достатъчно основание да се правят такива капитални оценки и изявления.

Ангел Марин бе категоричен, че от гледна точка на държавността, оценка на правителството има право да дава Народното събрание, което е избрало правителството. Другите имат право на мнение. Могат, разбира се, да казват оценка. Но когато имаш ролята на обединител на нация трябва да се замислиш преди да казваш имаш или нямаш доверие на правителството.

Все пак Марин не се зае да дава съвети на президента Плевнелиев. „Много е грозно аз, който съм бил вицепрезидент 10 години, да давам съвети на следващия президент, без той да ми ги е поискал и то публично”.

Ангел Марин определи настоящата ситуацията в страната като тежка: „Обстановка, в която трудно се работи, трудно се живее”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мълчи бе *** че май забрави колко БГ паспорта издаде и колко престъпници помилва
72
1
 
7
 
! Отговори
Ангел на Мара преди 10 години
А интересно къде беше този бивш шапкар, когато Гоце в ролята си на президент, раздаваше оценки на бившото правителство??? Тогава се спотайваше като пръдня в *** и впоследствие се разбра, че е раздавал помилвания на килограм на крадци и убийци и вероятно престъпниците щедро са му се отплащали за "милостта"! Този наглец е доказателство за това, че длъжността вицепрезидент е напълно излишна!
71
3
 
7
 
! Отговори
OLE преди 10 години
Вестника е пълен със снимки на комунистически мутри....Имам чувството,че годината е 1981...)))
70
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези глупости. Ако всички българи бяха като АНГЕЛ МАРИН сега нямаше да бъдем на този хал. Малко са истинските българи като него. Да е жив и здрав и всее така истински.
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя профан и гоце - бяха и още са спонсорирани от мутри...Станаха богаташи за няколко години...Господ бави,но не забравя!Ще ви гледаме скоро сеира,червени шмекери!
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Синът на тази *** фуражка ... прибрал милиони от "натура"2000,а самият той едва ли би се поколебал да извика танковете да дойдат...*)))
67
4
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
На този няма ли да му повдигнат обвинение за незаконни доходи от рецидивисти, които пускаха заедно с Гоце от ДС ?
66
5
 
12
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
тоя същият от снимката е с вила дворец,до неговия дворец е вилата дворец на секретарката му с която се оказа че живеел.една проста сметка доказва ,че и с ъс заплати от 100 године не може да се построи това.как е амнистирал престъпници и срещу какви суми,той си знае.ние пък знаем,че е безкрайно нагъл и долен тип
65
3
 
13
 
! Отговори
2 преди 10 години
Този ако си спомняте е толкова *** ,че не може да сглоби и две изречения без да чете...Българиоооооо убиват те
64
1
 
15
 
! Отговори
2 преди 10 години
синът на този пуяк червен Марин е шеф на "Зелени балкани"...нали се сещате -календарчета ,диплянки ,резервати,проекти ....европейска пара.Как така все отрочетата на тези червени вампири се уреждат ...като Станишев,Кирил Добрев и други ***...Като царе си предават власта от бащо на синове ...отврат
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаем по КОМУНИСТИЧЕСКО как се ставаше ГЕНЕРАЛ и по какви "ЗАСЛУГИ"...***! Най-простите ставаха генерали,но с партийни книжки,промити мозъци,зли и жестоки...Верните убийци служещи на ком.соц.системата...
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ТИ НЕ ДАВАЙ АКЪЛ НА ПО-УМНИЯ.
61
1
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
В списъка за помилване има и съмнителни парадокси, като този, че указът за помилването е издаден преди присъдата да влезе в сила.Срам и позор. То това даже си е престъпление.
60
3
 
19
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Марин, ти беше най безличния вицепрезидент, Ако не беше изпълзял ,никой нямаше да си спомни за тебе,Каква глупава гледна точка- мнозинството в парламента,което си е избрало правителство, той да да му дава оценка, а президента-най високата държавна длъжност според теб да е безгласна буква,Каква социалистическа наглост,
59
4
 
6
 
! Отговори
Дан-55 преди 10 години
До @@@@@@@Че на кого да кажеш добре дошъл г-н другарю или господарю????
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** от къде изплува? Ееее не наиграл се!
57
3
 
19
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тоя и Гоце Триперов колко престъпника помилваха, не е истина !
56
3
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Над сто и петдесет престъпници, осъдени за жестоки убийства, са помилваните от бившия вицепрезидент Ангел Марин, получил скандално най-висшия орден на страната Стара планина в края намандата си от експрезидента Георги Първанов.Добре е работела фирмата за помилвания.
55
1
 
19
 
! Отговори
@@@@@@@ преди 10 години
Трябва да кажем бай, бай на престъпнитаeБКП(Б С П)ДС,КГБ,ДПС(БКП)бсп,ДС,АТАКА(БКП)бспДС,ВМРО(БКП)бсп,ДС
54
1
 
19
 
! Отговори
червения "генер преди 10 години
Вие се бъзиката, ама видяхте ли Марин каква вила е вдигнал на любовницата си с крадени пари?