Няма драма в оставката на Калфин, оцени Вигенин

"Търси се алтернативност, която може да доведе до разделение в левицата"
13 яну 2014 15:20, Елка Василева
37
Няма драма в оставката на Калфин, оцени Вигенин
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

Няма нищо драматично в подадената от Ивайло Калфин оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, заяви външният министър Кристиан Вигенин пред журналисти.

Вероятно това е логично последствие от позициите и намеренията, които се заявяват в последните дни, коментира Вигенин във връзка с информацията, че най-вероятно движението на президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов „АБВ“ ще излезе със собствена листа за евроизборите, като тя най-вероятно ще бъде оглавена от Калфин.

Още по темата
По повод посоченото от евродепутата Калфин разминаване между неговите партийни и идейни виждания като мотив за подадената оставка Вигенин каза, че „вероятно отдавна има такива разминавания, тъй като Калфин не е член на БСП и ако не е имал никакви разминавания, вероятно е щял да бъде партиен член“.

„Така че към днешна дата тази мотивация ми изглежда малко остаряла, но когато се търси единство на всички леви сили, тогава нормалната логика е Ивайло Калфин да бъде част от нашата група и да бъде ръководител на тази делегация. Сега ми се струва, че се търси някаква алтернативност, която може да доведе до разделение в левицата“, коментира Вигенин и добави, че се надява това да не се случи.

По думите му Калфин очевидно има желание "да тръгне по някаква паралелна писта - не че не се е случвало и преди".

Запитан дали БСП ще бъде притеснена от алтернативна листа за евроизборите, Вигенин каза, че няма да се притеснят, но е по-добре всички да са заедно. Може би при наличие на алтернативна листа част от гласовете ще бъдат разпилени, добави той.

По думите му към момента няма решение за това кой ще води листата на БСП или на коалицията, с която партията ще участва в изборите.

Според Вигенин оставката на Калфин няма да се отрази на отношенията на БСП с групата на социалистите в ЕП, нито със самата ПЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До 29...Криско е наш представител в СВЕТА.Трябва да си го ГУШКАМЕ ,а не да му правим муш-муш.
24
1
 
11
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
По-просто казано:Вече и за левия електорат Станишев е Нежелан.Търсят се алтернативи...
23
0
 
5
 
! Отговори
stanick преди 10 години
ИМА ИМА то вече и вашите не издържат
22
2
 
9
 
! Отговори
xx преди 10 години
А огромните полицейски сили, които управляващите струпват на всеки протест показва само едно - СТРАХ! Невиждан страх да не загубят властта, в която са се вкопчили и която ще струва политическото бъдеще на Станишев и компания. Защото от тъмния ъгъл се надигна Георги Първанов с пореден опит за вътрешнопартиен преврат в БСП.
21
2
 
11
 
! Отговори
niakoi преди 10 години
Много са се изпокарали на Позитано
20
1
 
10
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Този на снимката е потомствен канибал. Баща му е бил оперативен работник (бияч) в Белене и Този на снимката е потомствен канибал. Баща му е бил Оперативен работник (бияч) в Белене и Слънчев бряг, дядо му е провеждал класовата чистка (бой с цел убиване) в ранните години на Народната Власт. Той е започнал в Комсомола, впоследствие оценен от синедриона и сега живее с големи надежди. Но синедрионът не е сляп - той отстъпва по интелект на Ники Младенов, а и по сексуална разкрепостеност.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Човек, не си интересен!Като видя твой пост директно му праскам минуса без даже да го чета!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е,българи!Не ви ли омръзна от "хватки"на ДС?!И агента Гоце влезе в употреба!Тактиката "разделяй и владей"!То не бяха агенти,досиета,партийки на червени,зелени,сини,гербаджийски,на гражданите,на бизнесблокове,на атакисти,движения на "царисти",на турци и роми и т.н.и т.н.!И всичко това е рожба на "великата Държавна сигурност"!Пък вие си плюйте червените или сините,*** или зелените....?!РазберетеВИНАТА Е В ДСи нейните кадриЧЕНГЕТАТА!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин трябва изобщо да се махне от БСП, защото е свестен и мястото му не е сред тия лъжци и демагози, наследници на терористи и тоталитаристи ! БКП си присвои социалистическите идеи на Благоев, но ги изопачи и деформира така, че да служат само на верните на тяхната Партия. В момента това не са социалисти, а престъпна клика от крайни русофили, чиято цел е да направят от България постоянен сателит на Русия, а не самостоятелна държава,като използват всякакви възможни средства, за да го постигнат.
16
5
 
8
 
! Отговори
dramatik преди 10 години
как да няма драма? драмата е, че няма ОСТАВКА - на винегин и ко! по-скоро - комедия в 200+ части!
15
15
 
7
 
! Отговори
Citizen K преди 10 години
Умните хора от 5 години повтарят, че Първанов и Мутрата играят в тандем, защото имат едни и същи спонсори и продуценти. Умните хора отдавна повтарят също така, че Станишев по един парадоксален начин се превърна в единствената пречка пред тази престъпна двойка злодеи и трябва да признаем (дори и ние, десните избиратели), че той се справи с тях учудващо добре. Умните хора, за съжаление са отчайващо малцинство. Раята си знае черно-бяло, Левски-ЦСКА, комунизъм-антикомунизъм и никога няма да си напрегне гънките и да проумее, че битката всъшност се свежда до разум-безумие. Жалка история.
14
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К.Вигенин , един от малкото добри политици на съвременна България
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕРГО Е МНОГО ЗЛОБЕН ЧОВЕК ,ТОЗИ ЧОВЕК Е ИЗТЪКАН ОТ ОТРОВА ЗА БЪЛГАРИЯ .....И РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО. ГОСПОД ЗАБАВЯ ,НО НЕ ЗАБРАВЯ!
12
5
 
26
 
! Отговори
ЛЮТА ЧУШКА преди 10 години
Съжалявам червените тролчета ,не им стигаха другите опорни точки, ами сега и нови ще получат и то за хора уж от техните и хора за които са писали хвалебствия и са ни убеждавали колко са умни и интелигентни.Боже боже,какви шеги си прави живота с ***.
11
4
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Както казах още лятото, Серго ще закопае БСП. Твърде много недоволни имаше от болните му амбиции, а тая коалиция с турците тотално го закла, дори в очите на някои от собствените му младежки организации. А агент Гоце скоро ще го довърши.
10
4
 
9
 
! Отговори
Дядото преди 10 години
Калфин, Вигенин, Кутев, Сергей - какви са тия комунисти! Това са по-скоро хора от бюлитина на МВР или Службите!
9
4
 
25
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
на всички *** трябва да им се удари по един печат(петолъчка)на челата да се знае какви са из.оди и отдалече
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанката е много хитър, чете древните автори и следва мъдростите им.В една от тях се казва, че не е нужно нищо да правиш, освен да седнеш на брега на реката и да чакаш. Един ден тя ще ти донесе трупът на твоя враг. Е, този ден дойде, трупът на Гейчо плува вече. Остава довършителният удър.
7
3
 
24
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Ваджайнин не е доразбрал за пореден път. Не става дума за Калфин, става дума че Първанката извади хурката и ще ви почва..
6
3
 
25
 
! Отговори
срам преди 10 години
Хич не е провален Калфин, един от най-нормално изглеждащите, говорещи и адекватни политици на левицата. Голям провал и срам за Станишев, за нищо не става като ръководител. Нищо, сега ще пита Моника дали няма някоя безработна приятелка, бивш сдс кадър да оглави листата за евроизборите.