Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!

"Миков да не е директор на прогимназия, че да не ни пуска"
Обновена: 23 яну 2014 10:46 | 23 яну 2014 10:46,
111
Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!
Венцислав Лаков от "Атака" Снимка: архив, Булфото

Група депутати са били на посещение в Тайван за „запознаване със страната“. Посещението не е било официално, стана ясно от думите на депутатите Венцислав Лаков от "Атака" и Румен Йончев от "Коалиция за България", двама от депутатите, които са били на посещението.

Представителите и на четирите парламентарни групи са били до екзотичната дестинация, докато президентът Росен Плевнелиев е бил на официално посещение в Китай.

Лаков обясни, че опитът на Тайван може да се вземе под внимание, защото има голям икономически растеж и развива иновациите си.

„Посетихме високотехнологичен парк, културни забележителности, историческия музей. Идеята е, че като държава с много голям икономически растеж би могло да инвестират в българско предприятие. Личният ми телефон е тайвански, компютърът ми е тайвански, таблетът ми също е тайвански, Тайван присъства в България като производител”, каза Лаков. По негови думи депутатите по никакъв начин не са заявявали държавна позиция при посещението си.

Средствата за пътуването не са дошли от бюджета на парламента. Лаков не отговори директно дали председателят на НС Михаил Миков е разрешил визитата. Според "Преса" шефът на парламента е забранил визитата. До Тайпе на своя глава се разходили също Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ.

Още по темата
Няма защо да ни спира председателят на парламента, това не е командировка, това стана във ваканцията, не струва нито стотинка на парламента, нито стотинка на българския данъкоплатец, не ангажираме по никакъв начин българската държава с нашата визита, каза Лаков.

Румен Йончев от "Коалиция за България" коментира, че той е бил поканен в Тайван и е поканил други свои колеги, за които е решил, че имат интерес. Председателят на парламента не е одобрил визитата.

Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители, каза Йончев.

От думите му стана ясно още, че разходите на народните представители са били поети от Тайван.

Това е една изградена практика от много години не само с България, а е установена с почти всички държави в света, каза Йончев. Той потвърди думите на Лаков, че пътуването не е било официално. Той обясни, че това посещение едва ли ще повлия по някакъв начин на международните ни отношения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали Владимир Тошев няма да е следващият,напуснал ГЕРБ? А дали и четиримата могат да обяснят как точно ще приложат опита на Тайван? Да не би да се наложи да си внасяме и тайванци.
72
1
 
12
 
! Отговори
дано преди 10 години
Смешници .Негодяи.
71
1
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
do 77:TVA E TAIWAN A NE THAILAND KAVALCHO.......... RAZLIKATA E OGROMNA........ VIJ KARTATA
70
3
 
7
 
! Отговори
wefa преди 10 години
Групата на шаро отишла в екзотична страна ... Никога не е късно да станеш за резил с торбата венерически болести, с която са се върнали тези дърти пергиши. Вярно е, че колкото одъртяваш, толкова се вдетеняваш особено с тези смешни обяснения относно посещението им в Тайван. Отишли на евтина проституция с малолетни момичета и после ми разправят от къде изгрева слънцето.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важно е кой от Тайван им е поел разходите! Другото са бла-бла.
68
1
 
22
 
! Отговори
така е, преди 10 години
Едни ходят в куба, други в сирия, а трети в тайван! И всички ходят да се запознават с местните обичаи! А никой не ще да иде еднопосочно в северна корея!
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪШКА КАТО СЕ НАЯДЕ ИЗЛИЗА НАЧЕЛО !
66
0
 
25
 
! Отговори
az преди 10 години
До Анонимен - 71Къде си видял булгаристански политик да ходи с лични пари? Виж го шебека от снимката, мислиш ли, че ще извади 2 бона за разходка?Това е елита на държавата ни - вместо в парламента да са най-умните, най-добрите и доказани специалисти все отрепаняци дет освен да крадат биха продали и баба си за жълти стотинки.А този случай доказва, че всички са един дол дренки, а останалото е цирк пред матряла, че да има за кво да се дърля в кръчмите
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, тези момченца вече взеха да се подиграват с българската държавност.
64
0
 
11
 
! Отговори
Гациолаин преди 10 години
Наплюскали се въшките пък излезли на припек -( отишли на екскурзия в Талант)На тия срамни въшки никой ли не им каза че там престъпниците ги бесят ? Скоро и у нас ще е така !
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако са отишли с държавни пари е кражба, ако с тавански - подкуп, ако с лични - безотговорност и парвенющина - следва пълна данъчна проверка от НАП и Сметната палата.
62
1
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Доклада на ЕК доказва ,че човек не може и не трябва да ви има доверие.
61
0
 
12
 
! Отговори
ени преди 10 години
Така ще е, докато всеки *** може да стане депутат, президент или министър в тази държава! И от днес ще почнат да си разхождат задниците по всички телевизии да ни обясняват колко много работа са свършили там.Утре пък ще отидат "непредставените" във властта да ни кажат как те са по-добри от сегашните.
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЪПИТЕ от ГЕРБ в АТАКАААА Сигнализирахте за неуместен коментар
59
1
 
6
 
! Отговори
ау преди 10 години
Йончев,попитал Петя...ще дойдеш ли с нас?че си бременна и да се разходиш,а тя му отговорила,че аз не съм бременна...няма проблеми казал Йончев до Тайланд има много път
58
0
 
9
 
! Отговори
Лов и риболов преди 10 години
Е как са Тайванските спа центрове,к'во предлагат как са тайвантките...
57
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Ахъм, значи отишли да се поразходят малко на държавна издръжка. Е, ако някой още се чуди защо поредна година сме на дефицит, няма пари за здравеопазване и образование и т.н., му е станало ясно, че една от причините е, че всякакви хрантутници на държавната хранилка трошат тези пари за личен кеф - било да ритат топка и да разхождат певачки, било да изпълнят мечтите си да поразгледат екзотични страни.Не е луд който яде зелника, а е луд който му го дава.
56
1
 
16
 
! Отговори
Priest преди 10 години
Егаси ***. Най-сигурният начин да разгневиш Китай е да ходиш до Тайван. Те обсипват Африка с пари, само и само да гласуват против влизането на Тайван в ООН. Ей, това простотията е безсмъртна, безцветна и напълно унищожителна.
55
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
правили са тайванска 4ка,че Петенцето вече е напреднала и не се задоволява с шведски тройки
54
2
 
30
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Ей тоя същият *** Лаков не броеше ли в неговата комисия колко грама фъстъци и бадеми били изядени по време на полетите на Бойко?!