Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?

Използват одитора за политически поръчки, скочиха от ГЕРБ
Обновена: 27 яну 2014 19:43 | 27 яну 2014 19:43, Камелия Цветанова
60
Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?
Снимка: Булфоот, архив

Докладът на Сметната палата за дейността на здравното министерство е бил връчен на бившия министър Десислава Атанасова още на 23 октомври. Това съобщи самата тя, след като по-рано днес от палатата разпространиха изводите от проверката.

На мен като министър на здравеопазването са ми правили няколко одита от Сметната палата, заяви тя.
В докладите по думите й имало единствено препоръки, но не и констатации за нарушения.

Още по темата
Препоръките били да се актуализират вътрешните правила и процедури за контрол. Другият одит касае финансовото управление на МЗ.

И по двата Атанасова няма възражения и е съгласна с констатациите. И в двата одитни доклада има единствено препоръки, няма никакви актове нито към мен, нито към предходния министър доктор Стефан Константинов, каза тя.

Според нея интерпретациите в публичното пространство били некоректни. Кой поръча точно днес този доклад да бъде оповестен, попита Десислава Атанасова.

Жалко е, ако Сметната палата се използва за политически поръчки, коментира и Димитър Главчев от ГЕРБ. По думите му вече се чувало, че предстоят интересни неща в одитния орган.

Както Dnes.bg писа, Сметната палата е установила редица пропуски в дейността на министъра на здравеопазването при упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Одитът е за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г., в който министри на здравеопазването бяха д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова и те носиха отговорност за управленските решения, уточниха от палатата.

Сред пропуските са липсата на ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за утвърждаване на бизнес програмите.

Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества и не са предприемани своевременни действия. В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
МИТРЕВ преди 10 години
БАБА МИ НАЙДА ГО ПОРЪЧА ! АМИ ЩОМ СТЕ ГЛЕДАЛИ ТАВАНА / ИЛИ НА НЯКОГО КЕСИЯТА /,КАТО СТЕ ВЪРШЕЛИ БЕЗОБРАЗИЯ,НЕ СЕГА , А ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ,АКО ТРЯБВА ,ЩЕ ВИ СЕ НАПОМНЯТ МРЪСОТИИТЕ ПО ВРЕМЕ НА БЕЗХАБЕРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ ! ОЩЕ ЗА МНОГО НЕЩА ЩЕ ИМА ДА ОТГОВАРЯТЕ ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ПОСЛЕДНАТА МРЪСОТИЯ В УНИВЕРСИТЕТА-ТЯ Е ВАША И ЛИЧНО НА БЕЗХАБЕРНИКА,КОЙТО НИ "УПРАВЛЯВАШЕ" МИНАЛИЯ МАНДАТ !
50
1
 
2
 
! Отговори
The king преди 10 години
От ГЕРБ са се научили да повтарят само кой това, кой онова. Двама бивши министри се жалват като телета пред заколение, ами да си бяха вършили работата безкористно, нямаше сега да задават *** въпроси.
49
1
 
0
 
! Отговори
льольо преди 10 години
Признавам-аз поръчах!
48
1
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
От ГЕРБ вече стават жалки и Главчото и Кифла Атанасова се напъват по адски смешен начин. Сега излиза доклада, сега се коментира! Това е! Защо сега? Ами аз ще отговоря защо не? Абе когато вие ползвахте всичко под ръка за политически поръчки ви беше добре нали? Писна ми от вас нещастници!
47
2
 
6
 
! Отговори
хъ преди 10 години
ЧАЙКА
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kak не ги е срам бе.... да вадят наяве че някой от ГЕРБ се е од*искал... Това е тежко нарушение на конституцията - чл.1 - Тиквената партия е безгрешна
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 47:Какво, какво, какво, какво му е на Пеевски? Казваш си обвиненията, съдиш го, загубилата страна плаща разходите.
44
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой? Кой? Кой? Как кой бе! Те са си все едни и същи. Опорните им точки се коват денонощно. Как ще спасят окраденото. Нали и Брюксел е в Европа все пак. Затова трябва да задържат властта по-дълго, а методите и средствата нямат значение. Палмата на първенството по манипулации си е тяхна от време оно. Моралните ряпа да ядат.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК КОЙ?КОЙТО ПОРЪЧА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ПЕЕВСКИ!
42
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТ ПИЦАРЯ , КОЙТО ОТКРАДНА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И ТАЗИ ДРУГАРКА ДА ДАДЕ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ГО Е ПОЗВОЛИЛА, ЗАЕДНО С ДОКТОР ЦЕКОВ, КОЙТО СИ ЗАТВОРИ И ДВЕТЕ ОЧИ И ПОДПИСА СКАНДАЛНАТА ПОПРАВКА ЗА РЕКЛАМА НА НАРКОТИЦИ И КАТО БЛАГОДАРНОСТ ГО НАПРАВИХА ШЕФ НА ЗДРАВНАТА КАСА, ЗА ДА МОГАТ БЕЗПРОБЛЕМНО ДА Я ИЗТОЧВАТ. АМА ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ И КОЙТО ГИ ОТКРАДНА- ЗА ЗДРАВЕ ДА ГИ ДАДЕ !
41
10
 
8
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Не знаех, че ГЕРБ са управлявали 10години! Сигурно съм спал много дълго без да разбера.
40
14
 
4
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Смрадта от коментарите подолу не ми понася!Естествено червената *** не заслужава моето тънко чувство за хумор и многопластови коментари!***, оставям ви да се плацикате в собствената си простотия!
39
5
 
2
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Кутев, къде си?Мъчно ми е за теб!!Спинозния , къде е? Да не се е обострило спинозното му , червоно заболяване!?!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taq ako q mahnat , shte glasuvam za gerb ! Stiga daq maat.....
37
11
 
3
 
! Отговори
М21 преди 10 години
Отдавна не съм влизал в този сайт!Виждам, че се е превърнал в червена ***, в която червените *** грухтят и *** с наслада!!Мухахахахахахахахахахахах
36
8
 
21
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
каква НАГЛОСТ .... от тази пишман юристка..... Всички гербераси са НАГЛИ И КРАДЛИВИ начело БОКО -МУТРАТА И ЦЕЦО- ЛЪЖЕЦО
35
6
 
5
 
! Отговори
Марк преди 10 години
На моята анкетакоя е поготина Манолова или Атанасова , резултатът е повече от убедителна победа на Манолова!!Даааа...Има мноого любители на перверзиите в този сайт!Впрочем и аз съм между тях!Ами да...ако чук.ш Майчето, то вероятно имаш усещането , че чук.ш БСП!!Перверзно , а!?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...поза Лешояд
33
3
 
4
 
! Отговори
Криско преди 10 години
.....В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства.....период от 10 години ?! а се говори само за двама министри ?!
32
2
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Оказва се, че проф. д-р Иван Миланов, зам.здравен министър, консултант на НЗОК и член на комисията за позитивния списък, участва като главен изследовател в десетки клинични изследвания, свързани с тестовете на нови лекарства. Като участник в подобни проучвания той има пряко отношение към определени медикаменти. В същото време като член на комисията той е сред хората, които определят кои лекарства могат да се плащат от здравната каса, държавата и болниците. Като консултант на НЗОК пък проф. Миланов е пряко свързан с протоколите за скъпоструващите лекарства.