Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!

Българите да си кажат мнението по злободневната тема за изборите, зове Борисов
Обновена: 30 яну 2014 13:59 | 30 яну 2014 10:38,
185
Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. Вчера държавният глава задейства процедура за инцииране на национално допитване.

Той предлага на Народното събрание да вземе решение за произвеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система през май заедно с евровота.

Още по темата
Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим, заяви днес Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се надява чрез референдума да се сложи край на купуването на гласове.

Той обясни, че по принцип е "за" референдумите. "Не виждам нищо лошо да се направи. Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", добави Борисов.

Плевнелиев предлага референдумът да е по три въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Задължителното гласуване се ползва с широка подкрепа в ГЕРБ. Партията е готова да внесе подобни промени в Изборния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Komunistite sa v panika!Bez *** BSP umre!!!!
16
7
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Снощи Плевнелиев ако беше мъж щеше да каже "Шефа ми нареди да направя референдум".
15
3
 
10
 
! Отговори
Иван Иванов преди 10 години
Стига злобяхте бре.Задължително гласуване не означава задължително да гласуваме за Бойко.Важното е някой да се престраши да го предложи.
14
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Разбрахме на президента послушко пак Борисов му е казал какво да предложи поне малко да беше помълчал Борисов щяхме да помислим че пслушкото има мнение и идея за нещо но не е така разбрахме и друго не се очаква от такъв президент.
13
2
 
3
 
! Отговори
ceo преди 10 години
bez referendum za chlenstvo na bg v eu ( da ili ne)ste ima boikot na izborite 25 mai.za kolko vreme e chlenstvoto, kolko struva chlenstvoto na glava ot naseleniezo, kakvo moje da si kupi bg narod s tova chlenstvo, ili hem da e chlen na eu, hem da gleda prez ogradata komshiite kakvo yadat i da prosi milostinya ot tyah s zaplata 130 evro?bg deputati za 30 000 evro mesechni zaplati ste ni troshat ushite dalgo, ako im pozvolim.
12
5
 
14
 
! Отговори
избирател преди 10 години
При задължително гласуване ДПС си запазва електората около 400 хил. но броя на депутатите им намалява на 9-10 човека в парламента. Останалите гласове както и да се разпределят, все ще е по-добре за България.Референдум трябва да има !!
11
5
 
26
 
! Отговори
? преди 10 години
Г-н Борисов имам само два въпроса:-Защо това не го направихте по време на вашето управление?-Защо през 2012-та по времето на вашето упраление с 96 гласа "За" и 17 "против, премахнахте мажоритарния вот?
10
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
нищо задължително не е добре който не гласува ще бъде глобен или затворен или какво да живее демокрацията
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подписките са едно яко демократично средствопомня ги от близкото миналообещаваме да изпълним петилетката за 3 годиниобещаваме да обещаваме и т.н.тия са бати лютите комунягицецки, цецковци и прочие
8
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електронният вот е надеждата на Бойко за нови фалшификации.
7
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да напълно подкрепям задължителното гласуване , с теб сме Бойко.
6
11
 
17
 
! Отговори
Росен Плевнелиолу преди 10 години
Г-н Борисов, нали аз трябваше да го кажа това, защо ме карате да изглеждам като марионетка, която вчера си изгра ролята за да можете да направите следващия си политически ход? Нали това беше моя независима идея? Какво да обяснявам на гражданите, или пак да се хиля пред медиите като алабаш?
5
3
 
19
 
! Отговори
Станишев преди 10 години
ПОЗИТАНО ТИЙМ, КЪМ ХИЪР КУИК!!!!!
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важно е участието, нали бе олимпиец?
3
17
 
43
 
! Отговори
:) преди 10 години
Електронното гласуване, ще спре АТОБУСИТЕ С ПРИШЪЛЦИ НА ДПС!
2
35
 
32
 
! Отговори
гост преди 10 години
Този *** се страхува да влезе в затвора където му е мястото и заради това клати държавата под благият поглед на всички институции които уж се занимават с НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.
1
29
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естествено нали ти си му Шев на Плевнята. никой не е против задължителонот гласуване, но не и в този момент.А относоно мажоритариня вот, Бойко се надява чрез своята личност д спечеил допълнителни места за партията си. Пределон е ясно.