Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах и изказването (четенето ) . През цялото време четеше някакви нейни статистики и проценти , мънкаше , пънкаше , че чак ми се досра . Ужас , и това е вицепремиер !!
89
0
 
2
 
! Отговори
men преди 10 години
пак чакаме някой да ни реши проблемите. западните посолства имат интерес тук да се шири корупция. първо когато нашите маймуни тук се продават за по едно хотелче и един джип, на американците и европейците им е много лесно да ги манипулират и използват за собствените си цели, второ много лесно придобиват или унишотожават конкуретни икономически дейности, трето младите хора се преселват в германия, англия, франция и им решават демографските проблеми, и четвърто могат спокойно по нашите земи да заселят турци, *** и арабески които да използват като евтина работна ръка а и да дадат подстъп на е
88
0
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 10 години
Това няма как да стане,нали точно с тази цел е измислен капитализма и демокрацията.Да могат да си крадат да обират народа безнаказано.Освен това по техните сметки едва ли има нещо??До колкото си спомням Бойко беше декларирал 5000 (пет хиляди) а Станишев 14 000 (четиринадесет хиляди) .Смях Смях ама Смях
87
0
 
11
 
! Отговори
teo преди 10 години
ТОВА Е ЗЛАТНАТА ЛЪЖА НА МАНИПУЛАТОРКАТА ЗЛАТАНОВА! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА ЛЪЖКИНИ!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОлеОле,тази ми вдигна настроението,що за малоумие е това изказване не знам???Според Златанова проблемът корупция е общ за 28-членния съюз, а не е резервиран само за България и Румъния, каквото внушение се правело.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 105 НФБПредложението ти е напълно уместно!!Но какво да се прави като се пуска подписка за референдум за изборният закон?!?!?!??Ако един парламент не може да промени изборен закон,то какво правят тогава там 240 депутати!!Отново се отвлича вниманието ни от ДЕЙСТВИТЕЛНО ВАЖНИТЕ НЕЩА,включая и това,което предлагаш!!!
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много проста тая бе и нагла, типичен комунист. Не сме първи има и след нас, ами те обикновено всички са след първия.
83
0
 
11
 
! Отговори
Orda преди 10 години
"България не е на първо място по корупция в ЕС.." но упорито работим да станем първи.
82
6
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 10 години
До Черен Петър : Господин черен петър, не плюй най добрия премиер след 1989 г. ! Като си толкова черен може да плюеш Станишев ,Местан , безхаберника ,Цветанов ,Фидосова и цялата безхаберна пасмина от герб ,но не и Орешарски !Иначе казано ,стой си там на сметището ,където ви изхвърли народа и си трай !
81
0
 
2
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
Права е не в ЕС ,а целия свят!
80
0
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
От снимката не става ясно това Златанова ли е или Златанов. Та да попитам това нещо :Защо въобще сме в този доклад или трябва да се борим за първото място в него?Такива като тази са доказали че могат да четът така че винаги да им изнася.Написали са истината, но по различен начин се осеща корупцията с нашите заплати и тези в ЕС.Щото парите са независимост.
79
1
 
14
 
! Отговори
bobo преди 10 години
добро утро на всички!!!! Желая Ви един слънчев ден в душите Ви!!! Пак ми развалиха настроението!!! Е,как е възможно да започвате деня с тоя ушат крокодил!! *** айде стига де!!! Вчера Ви казах,в БГ никога не е имало корупция!!! Само в това е прав този кроки!!! За нас няма дъно!!! За който има дъно,значи е плиткоумен!!!
78
8
 
0
 
! Отговори
МИШО/не бирата / преди 10 години
ЗЛАТАНОВА , ОСТАВИ ГИ ТЕЗИ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ МУШМУРОЦИ ! ТОЗИ И МНОГО ДРУГИ ДОКЛАДИ ПРЕДИ НЕГО СЕ ОТНАСЯТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЕХНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ СЛЕД 1989 Г. ! ТОЧНО ТЕЗИ СА ,КОИТО ДОКАРАХА ДАЛАВЕРИТЕ С ОРЪЖИЯ , УБИЙСТВА ,ОТВЛИЧАНИЯ , НАГЛАСЕНИ КОНКУРСИ ЗА КРУПНИ ОБЕКТИ И КАКВОТО ВИ ДОЙДЕ НА УМ ! СЕГА ТРЪГНАЛИ ДА РЕВАТ ПАК ЗА ВЛАСТ-АМИ НЕМА ВЕЧЕ КАЦА С МЕД !
77
1
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Първи сме по маймунджулуци от Орешарената чета.
76
0
 
8
 
! Отговори
men преди 10 години
хахаха имало и след нас.. кой бе моме? след нас са само дебелите чичковци и лелки от европейската комисия и парламент ама ние и там сме добре представени. и за 25 години не се намери един виновен... само от дъжд на ветар някакви мишоци с по 100 лева, а хотелските вериги на бивши и настоящи депутати, фирмите им, сметките им, мъгла... смешни сте. и на 8 годишните деца вече им е ясно как функционира псевдо държавата в която живем и която скоро няма да я има.
75
0
 
9
 
! Отговори
rikohollica преди 10 години
Тази карикатура,може би ми е най-добрата от muppetправителството на Гаргамел......Зиночка,немедленно брось бухать!
74
0
 
6
 
! Отговори
гришо преди 10 години
Много сте *** и грозни всички . желая да ви няма.!
73
7
 
3
 
! Отговори
Писна ми! преди 10 години
Писна ми от простотии! В доклада си пишат за 120 милиарда евро загуби от корупция. Е, добре, да приемем, че България е най-корумпираната страна не само в ЕС, но и във Вселената. ОК! Да приемем, че всеки, ама всеки българин (от новороденото до бабичката на смъртния одър) е корумпиран до мозъка на костите си. Ей така, върви си по улицата значи и се корумпира все повече и повече на всяка крачка. ОК! Но нещо пак не се връзва! Защото..., ало-о-о, ЕВРОИДИОТИТЕ, откъде в България 120 млрд. евро, бе???
72
0
 
10
 
! Отговори
ени преди 10 години
Да не забравяме , че корупция е не само когато взимаш подкуп, но и когато даваш.Било то на полицай,лекар,съдия, общинар, митничар или някой служител в еврофондовете.Когато крадеш от съседите си ток,вода, топлинна енергия или произвеждаш и продаваш храни ,които не стават за консумация, когато от теб зависи съдбата на болно дете , а ти си се почесвал с месеци и не си направил нищо, но си си взел заплатата спокойно- с чиста съвест не може и ти да не си оцапан .Докато се правим на тарикати .....
71
0
 
9
 
! Отговори
Баба Янка преди 10 години
Голяма оптимистка е баба Яга Златанова. Те ни критикуват яко, тя ни успокоява че имало и след нас. Да ама кои са те не казва. А бе ние стигане нямаме. Само не разбрах за кой период се отнася оценката. Най-вероятно за миналата година или казано накратко - всички са вътре.