Безочие е да искат вот за сигурността, скочи Йовчев

Набезите над имуществото на хората ще намалеят драстично, обеща той
Обновена: 7 фев 2014 16:09 | 7 фев 2014 10:05, Камелия Цветанова
146
Безочие е да искат вот за сигурността, скочи Йовчев
Снимка: БТА, архив

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е готов за предстоящия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в сферата на сигурността, но определи като „безочие“ избраната от опозицията тема.

„Не е ли безочие да се иска вот на недоверие точно по тази тема след това, което сме направили“, отсече той по bTV и се похвали с добри резултати по отношение на справянето на кризата с бежанците, битовата престъпност, контрола върху СРС-тата.

Още по темата
„Да сте чули програма или мерки нa предишните управляващи за справяне с битовата престъпност“, риторично попита МВР шефът.

Той обеща, че набезите над имуществото на хората ще намалее драстично, защото екипът на министерството му има визия как да се справи с крадците. Според него вече дори има спад в регистрираните случаи на битова престъпност, въпреки че охраната на границата заради засиления бежански поток и протестите е ангажирала голям ресурс на МВР.

„Ще увеличим полицейско присъствие в регионите, където има концентрация на битовата престъпност, вече има увеличение на парите за гориво за там. Цветан Цветанов обясняваше, че това бил социален проблем и не било работа само на МВР да се справи с него и че нещата щели да се оправят, когато свърши икономическата криза. Ние имаме друг подход и няма да се оправдаваме с международното положение“, коментира Йовчев.

Вътрешният министър се оплака от решението на предшественика си да намали с една трета секретните сътрудници, което е станало от 2011 г. до края на май 2013 г.  Като друга грешка на Цветанов Йовчев посочи разпоредбата  оперативните работници да не работят със секретните сътрудници.
 
На критиките на ГЕРБ, че страната не депортира обратно нелегални имигранти от Ирак и Афганистан, той отговори с факта, че има увеличение от три пъти на количеството принудително изведени.

„Има дълбоко неразбиране по въпроса. Не може просто така да се върнат. Има хора, които са заявили, че търсят закрила. Докато не се произнесе Агенцията за бежанците, те трябва да бъдат третирани като бежанци. Липсата на капацитет на предишното управление доведе до хиляди само с бележка пуснати да се разхождат свободно в София. Има лица без документи, не е изяснено откъде са, на коя страна точно да ги върнем?”, коментира МВР шефът.

Аргументите на опозицията за искания вот на недоверие, че реформите в сектор "Сигурност" са били удобно нагласени за нереализираното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, вицепремиерът нарече „смешни”.

Той направи паралел между себе си и предшественика си Цветанов, поставил „пълен контрол върху подслушването и репресивните функции”. „Нито едно подслушване, проследяване или използване на СРС не можеше да се осъществи без знанието на зам.-председателя на управляващата партия. Никой не можеше да бъде задържан без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия. От самото начало се правеха сериозни опити за закриване на ДАНС и прехвърляне на функциите й в МВР. Това не ви ли замирисва на член първи на комунистическата Конституция? Сега министърът не знае кой се подслушва, не може да контролира. Не може пряко да влияе”, заключи Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 10 години
Не ви ли е срам да го казвате... вашето управление е безочието!
118
0
 
2
 
! Отговори
всеки преди 10 години
Безочие е ти да си министър!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали е безочие,но е факт,че след идването им на власт престъпността скочи с пъти.Почти съм сигурен,че нарочно оставиха престъпността да се вихри, за да се тупат после вгърдите,че са я потушили. Царе са на манипулациите!
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА НЕГОДНИЦИ!!
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ае стига бе?! А не е безочие народът да вика ОСТАВКА в продължение на вече 10 месеца, а вие да се правите на слепи и глухи! Арогантни сте вече!
114
0
 
2
 
! Отговори
Радина преди 10 години
Много си е резонна темата. Все пака проблема не е решен, а вие потулихте темата. Спря да се говори. А тези хора продължават да идват в страната ни и да мизерстват по лагерите.
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безочие е да си толкова нагъл като Юфката и да даваш мнение... :(
112
0
 
7
 
! Отговори
LSL преди 10 години
ОСТАВКА
111
0
 
7
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Ostawka, za predatelq na bylgarskite interesi Йовчев яничарина на Доган.
110
0
 
7
 
! Отговори
гешев преди 10 години
бързам айше да крада! йовчев джандармерия ще праща, нас *** да хваща,и не дава да крадем, искат ний от глади да умрем! ама изборите идват пак,и тогаз ще видят как, пари големи ще раздават, ако искат пак да управляват! и тогава пак ще щем,помощи и кражби на корем! и бой по бабите ще има, всяко лято, всяка зима!само по начесто избори да има!
109
1
 
6
 
! Отговори
гешев преди 10 години
ще борят престъпността като най напред забранят на медиите да публикуват статии с такова съдържание! след това ще обявят, че престъпността е намаляла и после, току виж, мандата изтекъл! и хайде пак на избори с нови обещания!
108
0
 
7
 
! Отговори
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ преди 10 години
ХАЙДЕ СЕГА ДА СИ КАЖЕМ КАКВО СВЪРШИ ЙОВЧО: МАЙ САМО ДЕТО РАЗКАРВА ПОЛИЦАИТЕ ИДЕТЕ СИ ЕЛАТЕ ПАК ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. САМО ТОВА ! СИРОМАШКИЯТ НАРОД ПЛАЩА КАТО ИЗОГЛАВЕН ДА ПАЗИМ ТРОЙНАТА ЛАМЯ ! НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА ВИДЯХМЕ КОЛКО МНОГО ПОЛИЦИЯ СМЕ ИМАЛИ НИЕ В СОФИЯ ВИДЯХМЕ КАК СОФИЯ ПОЧЕРНЯВА ОТ ПОЛИЦАИ КАТО МРАВКИ НА ВСЕКИ ЪГЪЛ А КАТО ГИ ПИТАШ ЙОВЧЕВ И ДРУГАРИТЕ МУ ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА ОБИРИ КАЗВА НЯМАМЕ РЕСУРС V
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ООО ПЛАТЕНИТЕ ДЮСТАБАНЛИИ НА ПОЗИТАНО СЕ СЪБУДИХА.... КОГАТО НЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ГЛЕДАЙ КОМЕНТАРИТЕ . ВСИЧКИ ПЛЮЯТ НЕКАДЪРНИКА ЙОВЧЕВ. СЪБУДЯТ ЛИ СЕ ПОЗИТАНОВЧЕТАТА И СЕ ЗАПОЧВА "ГЕРБ МИ *** В ГАЩИТЕ"
106
11
 
2
 
! Отговори
red преди 10 години
Добре си върши работата МВР при Йовчев. Просто поразиите, които извършиха герберите са трудно поправими
105
12
 
2
 
! Отговори
batko преди 10 години
Наистина бе безочие от ГЕРБ да искат вот на недоверие точно за сигурността. Но тези хора са нагли до безкрай, нормално за тях.
104
1
 
7
 
! Отговори
дамн преди 10 години
"набезите над имуществото на хората ще намалее драстично, защото екипът на министерството му има визия...... " браво, браво. Ама пак в бъдеще време, бе .... как ти беше името....До 2011 г. прекратените завинаги дела заради изтичането на давност са около 1 000 000 ЕДИН МИЛИОН. А към 2014г.? А към 2020г.?!?!?социалисти, комунисти, болшевици ....
103
0
 
9
 
! Отговори
doreto преди 10 години
много да не скача ,че да не вземе да падне от високо. С некадърните му действия ни докараха до там че да се чувстваме в полицейска държава без полицейска защита
102
10
 
1
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Абсолютно безочие е този вот на недоверие, на фона на всичко, което направиха по време на управлението си. Превърнаха МВР е структура обслужваща личните им интереси и мафиотските им структури.
101
1
 
9
 
! Отговори
акуд преди 10 години
йофчеф ти имаше максимален брой 5000 бр. бежанци които България може да поеме .А успя съвсем преднамерено по заповед на дпс да пуснеш 10 000 бр. защо бе иофчеф?????кой е безочливия????
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абитурентските балове са през месец май. Тогава чакайте резултатите от противодействието на престъпността. Само че не е ясно през коя година.