ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!

"Средствата ще се използват срещу нас на следващите избори"
9 фев 2014 20:21,
163
ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ представи свой анализ за начина, по който управляващите планират да изразходват средства по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези средства не са от данъци, те са разчетени за сметка на дефицит, и трупане на нов дълг в 2014 г. Опасенията ни, че икономическата целесъобразност ще остане на заден план. Връзката на липса с растежа и популистко разпределение на средствата, ни накара да поканим и кметове на ГЕРБ, за да разкажат гледната си точка", коментира Владислав Горанов.

Още по темата

Отговорът им последва думите на финансовия министър Петър Чобанов, който днес отхвърли вчерашните твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кметове на бившите управляващи не печелят проекти, предвидени по програмата.

Финансист №1 подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ ще получат 36% от средствата, което са около 125 милиона лева.

Горанов обаче обяви, че разполага с друга сметка: Населението, което е в общини с кметове на ГЕРБ, е 4,3 млн., и за него са заделени 64 млн. лв. За населението в общини с кметове на БСП са заделени 117 млн, лв, за общини с кметове на ДПС - населението е 450 хиляди души, за него са заделени близо 61 млн. лева.

"Това ли е връзката с растежа?", попита Владислав Горанов.

На свой ред Томислав Дончев заяви, че макар основната цел на програмата е да се постигне растеж, това няма да се случи, защото се раздават пари на приближени до властта фирми без никакви критерии. Според него така всъщност скрито се финансира предизборната кампания на БСП.

По думите му срокът, даден на общините да си подготвят формите по проектите, е бил между 1 и 3 дни, времето за оценка - 5 дни, което прави близо по 100 проекта на ден.

"Потресаващ е коментарът на финансовия министър", каза той и заключи: " ТТук дори не е търсен факторът растеж, генерира се финансов ресурс, който ще се използва срещу нас на всички нива още на следващите избори. С тези пари наведнъж можеше да бъде финансирано електронното управление на България".

На пресконференцията беше раздадена протестна декларация, приета от Общински съвет – Благоевград, в която се посочва: "Ние, общинските съветници от община Благоевград, осъждаме дискриминациония начин и неясните критерии, по който правителството определя регионите и градовете за държавно целево финансиране".

След всичките тези данни, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени постановлението за разпределението на парите за общините.

"Утре ще се обадя на секретарката на Орешарски за среща, за да дискутираме по въпроса. Това правителство няма експертност, то е партийно, на двете партии. На тази среща ще ни интересуват само критериите и точките за определяне на проектите. Не търсим конфронтации с тях, а просто да променим евентуално, постановлението", каза Борисов.

Бившият премиер обяви, че ако това постановление остане, то ГЕРБ ще сезират Сметната палата и ЕК.

"Искаме им оставката и няма да спра кметовете, които ще желаят да обжалват постановленията. В тези места живеят хора, гласували за различни партии, но са платили данъци всички и заслужават нормални условия за живот", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
16
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
булгароубиец ще ти помним простотиите
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
носталгията на българина по кумунизма ни докара и тоя път БСПТе вярват на Станишев защото той и боещава ,че ВСИЧКИ ЩЕ БЪДЕМ РАВНИ НЯМА ДА ИМА БЕДНИ И БОГАТИ НЯМА ДА ИМА МОЖЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ НЯМА ДА ИМА БАЛЪЦИ И ТАРИКАТИ НЯМА ДА ИМА МЪРЗЕЛИ И РАБОТЛИВИНЯМА ДА ИМА ПРЕСТЪПНОСТЩЕ ИМА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ ВСИЧКО ТОВА И ОБЕЩАВА СТАНИШЕВ И ТЕ ЛУДО МУ ВЯРВАТ
36
11
 
9
 
! Отговори
И все пак... преди 10 години
БСП и ДПС очевидно обслужват олигарси, имат амбиция да рестартират икономиката и пр., но ГЕРБ (Бойко) си остават най-гнусното нещо в нашата съвременна политика. Лошото е, че все повече ще избираме подобни дудуци, тъй като населението се опростачва стремоглаво. Такива като Бойко, Бареков и пр. се интересуват само от мнението на чалгизираната пастмина, те знаят много добре, че не могат да се харесат на образовани и интелигентни хора. Няма как.
35
4
 
2
 
! Отговори
roman преди 10 години
До моник карагьозова може и други да те оправят да не се мь4иш сам
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е записано в програмата "за преодоляване на регионалние дисбаланси" тоест по бедните региони да получат повече пари, а по-богатите региони да получат по-малко пари или въобще да не получат. Нормално е най-бедните общини да получат най-много пари иначе как ще се преодолят регионалните различия ??? За мен е важно че това правителство дава за Варна 50 млн. и то още през първата си година, защото ГЕРБ за цялото си управление дадоха 5 млн. за ремонт на един булевард и то 3 месеца преди изборите ...
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм от Варна, Варна беше града който пострада най много от управлението на ГЕРБ. Морската столица заприлича на бойно поле след тия фашисти и мутри !! Въпреки това на парламентарните избори и на кметските тук спечели ГЕРБ.. затова е виновна простотията и нехайството на моите съграждани които не излязоха да гласуват. Въпреки всичко обаче Варна получава 50 млн от тази програма!! Ние сме града който получавав най много пари за инвестиции от правителството на Орешарски (благодаря му)
32
8
 
7
 
! Отговори
RUSI преди 10 години
До АнонименА бе подал долен при Бойко мутренско а сега турско
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен При българоубийеците от герб не се увеличиха пенсиите на възрастните хора не се погрижиха за майките които не могат да имат деца.При гробарите пардон герб бяхме много зле благодарение на боко тиквата и лизаците му които услужваха само свойте хора за другите хич не им пукаше.
30
2
 
19
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До Анонимен 22 Буда и Буда-лите Извъшваха Престъпление срещу Конституцията с безпричинното си отсъствие от Пленарната зала на НС!!!Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително. - Заповедите на Б.Б. (Баш-Буда-лата) за БЕЗПРИЧИННО ОТСЪСТВИЕ ОТ ПЛЕНАРНА ЗАЛА е очевидно престъпление срещу Конституционния ред в България!!!И пак се натискат за Парламента КЪДЕ Е МОРАЛА ви бре Талибани???.
29
4
 
10
 
! Отговори
Мирза преди 10 години
Гербата, *** и ники *** сме бъдещето управления на бг. Цвета и елита на нацията.
28
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"При герб България беше на ниво" написал някой, е на какво ниво беше питам аз - полицейско мутренско управление, ето това беше.И Бойко да не реве как се разпределят парите, а да си спомни добре той как разпределяше - ти за кого гласува бе, ще ти асфалтираме пътя да селото ако гласуваш за герб.А как се караше на врачани, че няма да им асфалтира улиците, ако не гласуват за него.Е хайде сега малко пари и за негалсувалите за герб общини.С твоите камъни Бойко по твоята проста глава!
27
14
 
8
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Памперси и опорни точки.
26
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При управлението на ГЕРБ се строеше усилено. Нови магистрали и детцки градини.България бавно но сигурно се превръщаше в малък балкански икономически тигър.България беше фактор в световната политика. Дори днес Обама закусват и обядват заедно с Цветанов защото виждат че е интелигентен политик и антикомунист!Само ГЕРБ! Само Бойко!
25
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб е бъдещето
24
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само герб може да ни спаси от дпс и бсп. Атака се самоунищожиха.
23
17
 
7
 
! Отговори
Мото на бсп преди 10 години
Опорни точки и памперси.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румен пак изпълзя от дупката на съсела. Явно доган го е извадил да го забърше сидеров.
21
7
 
20
 
! Отговори
моник карагьозов преди 10 години
Държавата да не е на бочко,та да ни управлява.Който е ***,да го управляват.Мога и сам да се оправям
20
14
 
18
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Повръща ми се от Сергей ,но пък като знам и наглиците от ГЕРБ и ,че са готови само и само да са на власт ,дори ако трябва да ни оплюят пред Европа и да се изхрачат на България ако трябва. Хора като Тиквара ,физкултурнуика ,Дяков и други такива са доста показателни за политическата изродщина у нас. са готови да лапат като пасти самио и само да заемат пост.
19
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При герб България беше на ниво а сега сме на нивото на сараите и европа не иска да чуе за управляващите мафиоти