ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!

"Средствата ще се използват срещу нас на следващите избори"
9 фев 2014 20:21,
163
ГЕРБ отвръща на удара: Властта популистки дава пари!
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ представи свой анализ за начина, по който управляващите планират да изразходват средства по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези средства не са от данъци, те са разчетени за сметка на дефицит, и трупане на нов дълг в 2014 г. Опасенията ни, че икономическата целесъобразност ще остане на заден план. Връзката на липса с растежа и популистко разпределение на средствата, ни накара да поканим и кметове на ГЕРБ, за да разкажат гледната си точка", коментира Владислав Горанов.

Още по темата

Отговорът им последва думите на финансовия министър Петър Чобанов, който днес отхвърли вчерашните твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кметове на бившите управляващи не печелят проекти, предвидени по програмата.

Финансист №1 подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ ще получат 36% от средствата, което са около 125 милиона лева.

Горанов обаче обяви, че разполага с друга сметка: Населението, което е в общини с кметове на ГЕРБ, е 4,3 млн., и за него са заделени 64 млн. лв. За населението в общини с кметове на БСП са заделени 117 млн, лв, за общини с кметове на ДПС - населението е 450 хиляди души, за него са заделени близо 61 млн. лева.

"Това ли е връзката с растежа?", попита Владислав Горанов.

На свой ред Томислав Дончев заяви, че макар основната цел на програмата е да се постигне растеж, това няма да се случи, защото се раздават пари на приближени до властта фирми без никакви критерии. Според него така всъщност скрито се финансира предизборната кампания на БСП.

По думите му срокът, даден на общините да си подготвят формите по проектите, е бил между 1 и 3 дни, времето за оценка - 5 дни, което прави близо по 100 проекта на ден.

"Потресаващ е коментарът на финансовия министър", каза той и заключи: " ТТук дори не е търсен факторът растеж, генерира се финансов ресурс, който ще се използва срещу нас на всички нива още на следващите избори. С тези пари наведнъж можеше да бъде финансирано електронното управление на България".

На пресконференцията беше раздадена протестна декларация, приета от Общински съвет – Благоевград, в която се посочва: "Ние, общинските съветници от община Благоевград, осъждаме дискриминациония начин и неясните критерии, по който правителството определя регионите и градовете за държавно целево финансиране".

След всичките тези данни, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени постановлението за разпределението на парите за общините.

"Утре ще се обадя на секретарката на Орешарски за среща, за да дискутираме по въпроса. Това правителство няма експертност, то е партийно, на двете партии. На тази среща ще ни интересуват само критериите и точките за определяне на проектите. Не търсим конфронтации с тях, а просто да променим евентуално, постановлението", каза Борисов.

Бившият премиер обяви, че ако това постановление остане, то ГЕРБ ще сезират Сметната палата и ЕК.

"Искаме им оставката и няма да спра кметовете, които ще желаят да обжалват постановленията. В тези места живеят хора, гласували за различни партии, но са платили данъци всички и заслужават нормални условия за живот", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
23
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...Буда Подадох оставка и спечелих изборите! Лъжеш - дезертира от дластта! 1. След девет самозапалвания2. След Наказателна процедура от Световната банка 3. Заради практическия фалит на правителството на Баш "Буда"-лата..., за което изгониха ДянковА, забравих...- ЗАРАДИ ПРЕДСТОЯЩЕТО ТОГАВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА С 40%... И ПЪЛНАТА ТИ УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ!!!- НАЙ-ВЕЧЕ...!!!.
17
8
 
18
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Творците на нова България1. Б. Борисов комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Ц. Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора на началника на ДС и масов убиец Григор Шопов.3. Ц. Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Н. Младенов комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд Чавдар !.Р. Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС.6. Симеон
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А атака ни пазят още от герб коленичили пред доган и
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре тука много се събрали това ли ви пусна моника да пишете,даразбирам че умирате от страх че ГЕРБ може и да се върне на власт и тогава няма да има пощада за тия манипулатори от БСП и ДПС.Само единствено ви успокоява социологиеските агенции който почти всички работят за БСП.
14
8
 
13
 
! Отговори
баланс преди 10 години
Да дават.А вие непопулистки само взимахте
13
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб са следващите управляващи.
12
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дават пари за да могат да крадат още месец два.
11
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, Спасителю! Бъди силен в борбата с комунистите! Само ГЕРБ!
10
14
 
35
 
! Отговори
Цъфнал герб преди 10 години
Герберазите много ги е яд, че им спяха кражбите и далаверите.
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нима *** от снимката имат право да говорят за популизъм? Нали вожда им е една популистка дъвка и самовлюбен балон?
8
8
 
22
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До кога евроунижения, налагани ни от евроеничари-гербаджий?- Взеха ни пазарите и заводите, разориха ни селото и искат да ни изкупят земята - МЪЛЧИМ!- Взеха ни 10% от спестянатията, 90% живеят с доходи под Обществения минимум от 562лв., качват ни възрастта за пенсий МЪЛЧИМ!- Спряха ни евтиния от Козлодуй, пробутват ни скъпия фото-ток и ни пречат да печелим от Южен поток и Белене ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ? - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Р.Рейгън!!!ВСЕКИ ПЪТ, КАТО ЗАМЪЛЧИМ, ТАКА И СТАВА!!!.
7
8
 
28
 
! Отговори
дасд преди 10 години
герб ше дойдат на власт на върба в сряда
6
11
 
27
 
! Отговори
VARNA преди 10 години
Абе смешни ставате вече бе герберсти ! Боко като съсъпваше Варна 4 години и наливаше милиони в смешното село Бургъс , тогава добре ви беше а селяни ? Ше видите власт пак ама га цъфнат на баба ми налъмите муаахахахаха
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвръща на удара? Какво отвръщане бе, какви пет лева?Този фонд е за изравняване на различията между регионите, а не да финансира мутренски кметове.Какво иска тоя дебелак? Вечно някой му е крив на него. Некадърник.Браво Орешарски. Само така и напред!
4
9
 
14
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
"Герберасти... герберасти... легендарни синове.... над морета и балкани... по села.... и градове....герберасти... гербераст... на челата със ....... от вашите ..... "упс, това беше друга песен... ...дали?!
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗЧЕЗНИ БЕ ***.....САМО БОНУСИ СИ РАЗДАВАЛ НА К...СИ-***!!!!
2
17
 
9
 
! Отговори
Д-р. Курабаров преди 10 години
До Румен221Пий си лекарствата !
1
10
 
24
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,ИЗБИРАМЕ ПРЕМИЕР ЗА ДА УПРАВЛЯВА, А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, като БОКО с некадърните си министри!Бюджета Е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;- Изхода е - ИСТИНСКИ ДАНЪЧНО-ДОХОДНИ РЕФОРМИ в полза на гражданите, иначе Вместо да ЗАБАВЛЯВАМЕ ВЛАСТТА, скачайки по площадите като ***, СПИРАМЕ ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ!.