Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"

Колко пъти Пеевски се е срещал с Цацаров и Сарафов, пита депутатът от ГЕРБ
Обновена: 10 фев 2014 10:29 | 10 фев 2014 10:29, Камелия Цветанова
137
Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"
Снимка: БТА, архив

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обвини депутата от ДПС Делян Пеевски, че управлява обвинението.

„Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет и чрез главния прокурор Сотир Цацаров“, заяви Цветанов по bTV тази сутрин.

„Проверете колко срещи са направени между Пеевски, Цацаров и Борислав Сарафов  по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса „Кой управлява държавата?”, коментира още той.

Ексвътрешният министър припомни предупреждението на Пеевски от миналата година, когато депутатът от парламентарната трибуна му зави, че ще има проблеми.

„Когато Делян Пеевски отправи обвинения към мен и каза, че ще имам проблеми с прокуратурата и данъчните, той имаше право – това ми се случи 20 дни по-късно. Това, което се прави на президента, на нашия лидер – това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел”, обяви Цветанов.

Той настоя да отговори на зам.-главния прокурор, когото неколкократно нарече „Боби Сарафов”, заради твърдението му, че Цветан Цветанов не е свещена крава за прокуратурата.

В събота в предаване по bTV Сарафов обясни, че сред клиентите на държавното обвинение представителство има целият политически сектор, и даде пример с Цветанов и неговите три обвинения, свързани със специални разузнавателни средства. „Цветан Цветанов не е свещена крава за българското правосъдие. Цветанов за мен не е особено важен, той не е изключителен с нищо. Ако е подслушан и е в рамките на закона, не виждам нищо лошо”, коментира Сарафов и сравни Цветан Цветанов с „всеки дилър от „Надежда” и „Обеля”, който вижда политическа поръчка в обвиненията срещу себе си.

„Искам да отговоря на Боби Сарафов. Когато този способ бъде използван, той трябва да даде съответните резултати. Трябва да се види, че Цветанов никога по никакъв повод не е правил това, в което го обвиняват. Еднакъв ли е подходът към всички?” попита Цветанов.

„Боби Сарафов трябва да има предвид, че това, което говори, разкрива, че е гузен. Ако говори за свещени крави, искам да попитам има ли свещени крави. В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, така говорят в прокуратурата, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата”, предположи Цветан Цветанов, но отказа да посочи имена и подробности, като само уточни: „Така говорят в прокуратурата.”

Той разкритикува министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че неколкократно си е поставял една и съща цел – да пребори дребната престъпност „до 2-3 месеца”, като първият път е бил през септември миналата година. „Колко пъти ще си повтарят едно и също? Това, което се случва по селата, е нормален резултат от неефективната работата на МВР, показва абсолютна безпомощност”, категоричен бе Цветанов.

Още по темата

Той кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност „Безпомощност“.

Цветанов настоя, че идеята на наследника му за „системен подход” е неефективна и трябва да се прилага тази на ГЕРБ за „комплексен подход”, който включва освен борба с престъпността, и промяна на ниския социален статус на хората в малките населени места.

Като основна причина за ръста на битовата престъпност Цветанов посочи концентрацията на полицейски сили около българския парламент за охрана на народните избраници и по границата с Турция за спиране на бежанския поток.

Цветанов категорично отхвърли данните, по които настоящото ръководство на МВР сравнява успеваемостта си спрямо предишното. „”Всичко зависи от това дали регистрираш всяко престъпление и дали правиш статистика или „стъкмистика”, коментира той с игра на думи.„Има няколко безспорни показатели, които няма как да бъдат манипулирани – при ГЕРБ са регистрирани най-ниски нива през целия преход на кражбите на моторни превозни средства и на умишлените убийства. Сега в МВР дават пример за отстъпление от добри политики. В Ихтиман, когато се събираше картофената реколта, имаше жандармерия. Тази есен тя пазеше народните избраници”, продължи да критикува Цветанов, според когото при управлението на ГЕРБ не е прикривано нито едно деяние, за което е получен сигнал, докато „сега определено се прикрива”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
6
 
! Отговори
batko преди 10 години
"Трябват сериозни мерки". Защо не ги взехте вие, имахте четири години?! Нелепи обвинения и жалки опити да бъдат хвърлени в градината на новите управляващи.
113
3
 
2
 
! Отговори
boko преди 10 години
И какви са тези обвинения към Цацаров, който умишлено си затваря очите за престъпленията на Цецо, Боко и кликата им?! Съсела да се благодари, че прокуратурата не го е погнала така, както заслужава. Става все по-нагъл този, гони батко си Боко!
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпреки че тази сутрин заместникът му Цветан Цветанов кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност Безпомощност, Борисов похвали властта за нея.ЦЕЦОО объркал си сценария днес
111
2
 
7
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До Цветанов да се връщаПриятелю,1. Откакто започна разбиването на нарко и контрабандните канали... Да! - Смъртността сред Гангстерите нарасна драстично...2. Откакто Цвък-цвък не прикрива Истината за дребната/*** престъпност... Да! - Апокалиптичните резултати Ужасяват нормалните хора...Ако имаш това в предвид... - Да! Прав си....
110
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След всяка акция на Йовчев има вълни от убийства и кражби по селата.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха румен как смело и уверено се връща на казуса Пеевски.Обикновен червен ***
108
1
 
8
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Никога, никога, анонимник, защото не е виновен. А истинските виновници за висчките им мръсотии и компромати - скоро, скоро.
107
4
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
*** и ...
106
2
 
10
 
! Отговори
Цуци, а това какво е преди 10 години
Цветанов разискваше две теми. Първо поиска ултимативно от главния прокурор да назначи протежето му Ася Петрова за заместник главен прокурор. И по-скоро, поиска от г-н Цацаров гаранции, че изборът на Петрова пред ВСС ще мине. Каза, че тя му била много близка и много дъргал да заеме поста. Цацаров трябвало да осигури подкрепата във ВСС
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
карикатура сте всички цурик и *** за зеле не става от вас
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румен221 И след като осгуриха избора на свинята, се изнизаха от залата и провалиха гласуването на оставката на пеевски... и това му позволи да остане депутат :) Още тогава писах че Буда играе с Гоце, а Сава им помага... (Сава не губи нищо - той винаги ще има твърдо 9-12% от гласовете)...
103
10
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Да се върнем на казуса Пеевски Д.Пеевски е получил достъп до най-високо ниво на секретност, даден му от комисия изцяло контролирана от ГЕРБ хора назначавани лично от Боко и Цоко Е, как стана тая работа? Нали ГЕРБ са против Д.Пеевски?- Да се върнем на самото гласуване 20 депутата от Атака бяха командировка, липсваха 3-*** от БСП и един от ДПС Тоест, ако ГЕРБ не влязат кворум няма, и избор няма - Да, но ГЕРБ влязоха, гласуваха против, НО осигуриха избора на Пеевски!Поредна глупост гарантирана от ГЕРБ!.
102
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тоя плешив престъпник в затвора КОГА?
101
5
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Браво на Цацаров - Само за 24 часа:- Френското културно аташе псува Сидеров, случаен гербераст му вика ***, кука на Цвък-Цвък, шампион по Муай тай, му налита и го удря в корема, болницата на депутат от ГЕРБ издава медицинско на бияча, шефа на милиционерите във Варна праща искане за разследване с показанията на 12 милиционери (Началника им Юда е 13-тия), бтв и боко.тв случайно снимат, а Цапцаров му иска имунитета!!!Браво, хайде сега действай така чевръсто и с Цветанов!!!.
100
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oлигoфpен
99
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов е безуспешен,безпомощен и жалък бивш министър,но пък е успешен далавераджия.Ако имаше поне малко достойнство,отдавна да е напуснал политиката и свирено да очаква присъдите си.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4estno, ne znam kakuv *** trqbva da si, da si zatril hilqdi sudbi, da si deribeistval s cqlata vlast samo s edna cel, da ostane6 vuv vlastta s cenata na vsi4ko, i da se poqvqva6 po TV-tata i se pravi6 na tormozen, podslu6van, podsuden i 4esten?!? Kude po Beliq svqt, maimun kato tozi, s nula intelekt, naru6aval konstituciqta kakto si iska, sus zavedeni dela, 6te stoi o6te v parlamenta i 6te se poqvqva po ekranite?Moje bi samo v Africa. 4udq se, kak ima hora da haresvat tova no6tojestvo!!
97
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялото обикаляне на Цветанов да се оплаква по медиите и да клепа България пред партньорите си от ЕНП за да спаси кожата си, се нарича акция "Безпомощност".
96
5
 
24
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Цветанов, днес колко деца бяха убити от лекари?
95
7
 
20
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
А нося на *** цветан цветанов е пораснал от много лъжи и е станал като на пинокио