Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"

Колко пъти Пеевски се е срещал с Цацаров и Сарафов, пита депутатът от ГЕРБ
Обновена: 10 фев 2014 10:29 | 10 фев 2014 10:29, Камелия Цветанова
137
Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"
Снимка: БТА, архив

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обвини депутата от ДПС Делян Пеевски, че управлява обвинението.

„Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет и чрез главния прокурор Сотир Цацаров“, заяви Цветанов по bTV тази сутрин.

„Проверете колко срещи са направени между Пеевски, Цацаров и Борислав Сарафов  по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса „Кой управлява държавата?”, коментира още той.

Ексвътрешният министър припомни предупреждението на Пеевски от миналата година, когато депутатът от парламентарната трибуна му зави, че ще има проблеми.

„Когато Делян Пеевски отправи обвинения към мен и каза, че ще имам проблеми с прокуратурата и данъчните, той имаше право – това ми се случи 20 дни по-късно. Това, което се прави на президента, на нашия лидер – това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел”, обяви Цветанов.

Той настоя да отговори на зам.-главния прокурор, когото неколкократно нарече „Боби Сарафов”, заради твърдението му, че Цветан Цветанов не е свещена крава за прокуратурата.

В събота в предаване по bTV Сарафов обясни, че сред клиентите на държавното обвинение представителство има целият политически сектор, и даде пример с Цветанов и неговите три обвинения, свързани със специални разузнавателни средства. „Цветан Цветанов не е свещена крава за българското правосъдие. Цветанов за мен не е особено важен, той не е изключителен с нищо. Ако е подслушан и е в рамките на закона, не виждам нищо лошо”, коментира Сарафов и сравни Цветан Цветанов с „всеки дилър от „Надежда” и „Обеля”, който вижда политическа поръчка в обвиненията срещу себе си.

„Искам да отговоря на Боби Сарафов. Когато този способ бъде използван, той трябва да даде съответните резултати. Трябва да се види, че Цветанов никога по никакъв повод не е правил това, в което го обвиняват. Еднакъв ли е подходът към всички?” попита Цветанов.

„Боби Сарафов трябва да има предвид, че това, което говори, разкрива, че е гузен. Ако говори за свещени крави, искам да попитам има ли свещени крави. В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, така говорят в прокуратурата, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата”, предположи Цветан Цветанов, но отказа да посочи имена и подробности, като само уточни: „Така говорят в прокуратурата.”

Той разкритикува министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че неколкократно си е поставял една и съща цел – да пребори дребната престъпност „до 2-3 месеца”, като първият път е бил през септември миналата година. „Колко пъти ще си повтарят едно и също? Това, което се случва по селата, е нормален резултат от неефективната работата на МВР, показва абсолютна безпомощност”, категоричен бе Цветанов.

Още по темата

Той кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност „Безпомощност“.

Цветанов настоя, че идеята на наследника му за „системен подход” е неефективна и трябва да се прилага тази на ГЕРБ за „комплексен подход”, който включва освен борба с престъпността, и промяна на ниския социален статус на хората в малките населени места.

Като основна причина за ръста на битовата престъпност Цветанов посочи концентрацията на полицейски сили около българския парламент за охрана на народните избраници и по границата с Турция за спиране на бежанския поток.

Цветанов категорично отхвърли данните, по които настоящото ръководство на МВР сравнява успеваемостта си спрямо предишното. „”Всичко зависи от това дали регистрираш всяко престъпление и дали правиш статистика или „стъкмистика”, коментира той с игра на думи.„Има няколко безспорни показатели, които няма как да бъдат манипулирани – при ГЕРБ са регистрирани най-ниски нива през целия преход на кражбите на моторни превозни средства и на умишлените убийства. Сега в МВР дават пример за отстъпление от добри политики. В Ихтиман, когато се събираше картофената реколта, имаше жандармерия. Тази есен тя пазеше народните избраници”, продължи да критикува Цветанов, според когото при управлението на ГЕРБ не е прикривано нито едно деяние, за което е получен сигнал, докато „сега определено се прикрива”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
13
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 10 години
На вниманието на всички форумни писачи на хонорар при ГЕРБ на 12.02.2014 ще изплащаме дължимите хонорари на за месец януари 2014. С цел стимулиране на вашата активност е променена и схемата на заплащане за Вашите постове:- за пост срещу господата Станишев, Вигенин, Миков -ЕДНОКРАТНО ПОДУШВАНЕ НА КЮЛОТИТЕ НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА- пост в против БСП- държане шланга на Бащицата при уриниране , а за най-добрите и привилегията да му го изтръскат! За останалите флакон с пръдня от Фидосова!
73
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветлин Йовчев напълно безпомощен срещу престъпността. Факт е че хората си наемат частни охранителни фирми.
72
5
 
7
 
! Отговори
Jovcho преди 10 години
Cecko, Peevski e yasen, ama ti puk otdavna trqbvashe da si v zatvorda chado. Zashtoto si nai-golemia prestapnik zaedno s Boko, dvamcata varnahte mutrenskite vremena v 21 vek. I vseki koito vi haresva za men e nai-golemia *** ! Trai si i vlizai v zatvora malko naroda da se uspokoi 4e vdigat kravno samo kato te vidqt!
71
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев задмина Цецо сега ни правят паказни акции на жандармерията по селата Йовчев бил по -лош от Цветанов и повече пари се опитва да харчи за показните си акции
70
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-точно акция "Въздух под налягане". При това управление не само МВР,нищо не работи,само престъпниците са активни,защото знаят,че техните хора са на власт.
69
6
 
14
 
! Отговори
Към преди 10 години
Боби Сарафов - преспъпниците наистина трябва да бъдат подслушване. Крайно време е тоя наглец да го вкарате в затвора. Стига се е разхождал между гъзолизките телевизии и достатъчно плю по България.
68
5
 
21
 
! Отговори
Отново лъже преди 10 години
Сутринта гледах кадрите от едно село където ходи и Цецо Ушето и нищо не направи. Сложили 3 камери в центъра и всичко си останало както преди. Сега постоянно ще има 10+ човека жандармерия, която ще гърби "братята роми" и съм сигурен, че ще има резултат. Не обичам ***, даже по-скоро ги мразя, но вършат повече работа от комедиантите с криминални наклонности от ГЕРБ. Това са фактите !
67
1
 
5
 
! Отговори
Pee преди 10 години
Bob4o Stefanov i Tzatzata igraiat po svirkata na biv6ia - ednodneven na4alnik na DANS - sviniata Peevski - mnogo bogata i preuspiala mutra. Samo poddrujkata na ohranata na Peevski - struva mese4no kolkoto edin apartament v stolitzata.
66
11
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Още като стана гл.секретар Буда, въведе принципа всички полицейски коли да въртят светлините нощем, за да може да се предупредят апашите, че идват.След това махна катаджиите от полицейските управления, защото там не можеха да рекетират гражданите/контрола беше по голям/.След това почнаха пияр акциите му.Личноръководеше хващането на лошите в един ден в няколко града/примерно Варна,Пловдив и Видин
65
8
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
При Цветанов МВР бе МВР пикчърс
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Naj-Gadnata i Debela Mutra - Peevski upravlqva sudebnata systena V Bulgariq. Dali teq vsi4kite sa kupeni ot Peevski ili sa plateni - vse taq. Toj ima mnogo kradeni mangizi i e kupil vsiqki upravlqva6ti.
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изключително интелигентен умен и образован Пък и хубав
62
16
 
21
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Куп лъжи, заявени с каменно лице това е еталонът на поведение на проваления за пореден път Цветанов.
61
8
 
17
 
! Отговори
Недялков преди 10 години
Хак й е на прокуратурат! Защо го пуска да вее празната си кратуна зад граница? Нали има решение да не напуска страната?
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ме избере за министър на министрите, ви обещавам да обещавам!Честна дума ви казвам!
59
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЪДЛЬО
58
6
 
10
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Много добър анализ за престъпноста и задкулисието.
57
16
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Наглостта и простотията ГЕРБ-ажийска няма граници.
56
10
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Съд за мутрата Цветанов-позор за МВР,..не обвинения ,а ефективна присъда и в затвора за престъпления по служба,зулумища и купища откраднати пари от нещастният ни народец..Въобще, г-да журналисти-ЗАЩО давате дума на този нагъл и *** човек!?!от улицата на 19.02.2013 -изхвърлили от властта мутро-милиционерите
55
7
 
24
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тоя има бръмбари - ама в главата и те не го подслушват, а му говорят.