Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"

Колко пъти Пеевски се е срещал с Цацаров и Сарафов, пита депутатът от ГЕРБ
Обновена: 10 фев 2014 10:29 | 10 фев 2014 10:29, Камелия Цветанова
137
Цветанов кръсти МВР акция "Безпомощност"
Снимка: БТА, архив

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов обвини депутата от ДПС Делян Пеевски, че управлява обвинението.

„Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет и чрез главния прокурор Сотир Цацаров“, заяви Цветанов по bTV тази сутрин.

„Проверете колко срещи са направени между Пеевски, Цацаров и Борислав Сарафов  по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса „Кой управлява държавата?”, коментира още той.

Ексвътрешният министър припомни предупреждението на Пеевски от миналата година, когато депутатът от парламентарната трибуна му зави, че ще има проблеми.

„Когато Делян Пеевски отправи обвинения към мен и каза, че ще имам проблеми с прокуратурата и данъчните, той имаше право – това ми се случи 20 дни по-късно. Това, което се прави на президента, на нашия лидер – това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел”, обяви Цветанов.

Той настоя да отговори на зам.-главния прокурор, когото неколкократно нарече „Боби Сарафов”, заради твърдението му, че Цветан Цветанов не е свещена крава за прокуратурата.

В събота в предаване по bTV Сарафов обясни, че сред клиентите на държавното обвинение представителство има целият политически сектор, и даде пример с Цветанов и неговите три обвинения, свързани със специални разузнавателни средства. „Цветан Цветанов не е свещена крава за българското правосъдие. Цветанов за мен не е особено важен, той не е изключителен с нищо. Ако е подслушан и е в рамките на закона, не виждам нищо лошо”, коментира Сарафов и сравни Цветан Цветанов с „всеки дилър от „Надежда” и „Обеля”, който вижда политическа поръчка в обвиненията срещу себе си.

„Искам да отговоря на Боби Сарафов. Когато този способ бъде използван, той трябва да даде съответните резултати. Трябва да се види, че Цветанов никога по никакъв повод не е правил това, в което го обвиняват. Еднакъв ли е подходът към всички?” попита Цветанов.

„Боби Сарафов трябва да има предвид, че това, което говори, разкрива, че е гузен. Ако говори за свещени крави, искам да попитам има ли свещени крави. В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, така говорят в прокуратурата, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата”, предположи Цветан Цветанов, но отказа да посочи имена и подробности, като само уточни: „Така говорят в прокуратурата.”

Той разкритикува министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че неколкократно си е поставял една и съща цел – да пребори дребната престъпност „до 2-3 месеца”, като първият път е бил през септември миналата година. „Колко пъти ще си повтарят едно и също? Това, което се случва по селата, е нормален резултат от неефективната работата на МВР, показва абсолютна безпомощност”, категоричен бе Цветанов.

Още по темата

Той кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност „Безпомощност“.

Цветанов настоя, че идеята на наследника му за „системен подход” е неефективна и трябва да се прилага тази на ГЕРБ за „комплексен подход”, който включва освен борба с престъпността, и промяна на ниския социален статус на хората в малките населени места.

Като основна причина за ръста на битовата престъпност Цветанов посочи концентрацията на полицейски сили около българския парламент за охрана на народните избраници и по границата с Турция за спиране на бежанския поток.

Цветанов категорично отхвърли данните, по които настоящото ръководство на МВР сравнява успеваемостта си спрямо предишното. „”Всичко зависи от това дали регистрираш всяко престъпление и дали правиш статистика или „стъкмистика”, коментира той с игра на думи.„Има няколко безспорни показатели, които няма как да бъдат манипулирани – при ГЕРБ са регистрирани най-ниски нива през целия преход на кражбите на моторни превозни средства и на умишлените убийства. Сега в МВР дават пример за отстъпление от добри политики. В Ихтиман, когато се събираше картофената реколта, имаше жандармерия. Тази есен тя пазеше народните избраници”, продължи да критикува Цветанов, според когото при управлението на ГЕРБ не е прикривано нито едно деяние, за което е получен сигнал, докато „сега определено се прикрива”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цв.Цв. дълга коса ли ще пуска? Изневерява на вкусовете на мутрата, що така?
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бившият министър с особената форма на главата наложително трябва да се съсредоточи, да вдиша дълбоко, да брои до десет и да си спомни кого точно е подслушвал. В случай, че масива от лица е твърде голям за неговия мозъчен капацитет, да си подготви списъка и да го препрочита преди ефир, за да не влиза в гафове, с които сам се уличава.
52
3
 
17
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 10 години
АЗ ПЪК КРЪСТИХ ТВОЙТЕ АКЦИИ Г-Н ЦВЕТАНОВ - " БЕЗСКРУПОЛНИТЕ" ! КОЛКО ПЪТИ СЕ СРЕЩАХ С ТЕБ Г-Н ЦВЕТАНОВ??? КАКВО НАПРАВИ Г-Н ЦВЕТАНОВ ??? ЗАЩО СИ ТОЛКОВА НАГЪЛ Г-Н ЦВЕТАНОВ?? ЗАЩО ПРИКРИ ПРЕСТЪПНИЯТ РОСЕН ИВАНОВ - БИВШИЯТ ШЕФ НА ОДП ВРАЦА? КЪДЕ СА ТИ ОЧИТЕ Г-НЧО? ОПИПАЙ СЕ ОТЗАД, ДА НЕ БИ ДА СЕ ЦЪКЛЯТ ТАМ! НО СЪС СИГУРНОСТ СА ТАМ, ЗАЩОТО МНОГО СЕ ОБРЪЩАШ НАЗАД И ВИЖДАШ, КАКВО Е БИЛО ТА ТАКА РЕВУНЧИШ СЕГА!!!
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
болеста наречена* СИНДРОМА НА СИДЕРОВ *поразява все повече и повече хора в Българиямного клевети и обиди се изсипват,все повече българи се държат като Сидеров
50
2
 
6
 
! Отговори
По-рано щях да питам преди 10 години
Много народ се възрадва когато попитах кога ще го трепят, брейййййййй.Явно много радост се е насъбрала в душите на хората.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ама как, мига на парцали Цветанов, регионалните дирекции имаха пълна свобода Бившият МВР-министър направи позорен опит да набута на пангара шефовете на регионалните дирекции на МВР, след като и *** в дирекциите прекрасно знаят, че без думата на Цветанов същите регионални негови слуги не смееха дори да пръднат
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой си купи 6 апаптамента за нула време,без да може да докаже доходи???Кой покровителстваше наркоканали и такива за цигари и алкохол????Кой изпусна братя Галеви да избягат????КОЙ?КОЙ?КОЙ?
47
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
полицийските акции на Йовчев са по-скъпи от тези на Цветанов и кой пак плаща --народа ?
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марш в затвора *** ,и да не забравиш да си изпееш всичко то и тиквата да го приберат !!!
45
0
 
9
 
! Отговори
gadni.turci преди 10 години
всички сте идиотчета и ти и те ,,,една гадна *** шайка негодници сте 90%от политиците ,, желая ви най лошото ОТ сърце да изчезнете от този свят ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** защо още е на свобода?Мястото му е в затвора!
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Традиционно и без никаква изненада бившият вътрешен министър с особената форма на главата Цветан Цветанов за пореден път цъфна , за да обясни колко е невинен. Цветанов с очарователния си интелект направи фундаментален мозъчен опит да ни внуши, че е жертва на репресия като е подслушван. Той продължава да се счита за политик, опозиционен лидер, а не за обвиняем по четири, пет, или колкото дела бяха там.
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На вниманието на всички форумни писачи на хонорар от Позитано: на 12.02.2014 ще изплащаме дължимите хонорари за месец януари 2014. С цел стимулиране на вашата активност е променена и схемата на заплащане за Вашите постове:- 0.1 лева за пост в защита на господата Станишев, Вигенин, Миков и членовете на кабинета Орешарски- 0.05 лева за пост в прослава на партията майка БКП/БСП- 0.03 лева за пост в срещу антиправителствените протести и студентите- 0.4 лева за постове срещу Бойко Борисов и ГЕРБ
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ *** ДА СЪСИПВЛАТ ДЪРЖАВАТА НИ?
40
1
 
4
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Операцията на жандармерията приключи с конфискуване на цигари без бандерол и месо без произход. Следобяд ще се търси и алкохол.
39
11
 
13
 
! Отговори
Нормален преди 10 години
Само червени въшки ли са плъзнали в този сайт.Цяло бедствие!
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Позитановската *** си е прочела опорните точки за днес от Моника!Машала, евала, аферим, ашколсун другари!
37
5
 
14
 
! Отговори
Цецо ЧУЙ ме, ЧУЙ преди 10 години
Дръж Бойко за топките, щото иначе си е е-ало мамата. Дръж, дръж, дръъъъъъъжжжжж
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА,ПРАВ Е ЦВ ЦВАЗ ПОДАДОХ СИГНАЛ ЗА ИЗМАМА НА 1.10.13Г,А СЕ ЗАВЕДЕ М.01.14Г,КАКТО И КРАЖБАТА ПРИ БЕРБЕРЯН
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ххахахахаххаха, първо нямаше подслушване, нямаше и крайслерПосле се оказа че има крайселер, тогава Цуци рИва че апаратурата в него не ставала за слухтене, а единствения дето се нагърби да докаже че става взе че умряКакто и да е после Цуцо смени песента и да е имало подслушване той не бил знаел.Сега вече се оказа че подслушване има, Цуци пак реши да смени репертоара видите ли ама то било законно