5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"

Бившият МВР шеф не бил оказавал натиск и не го молел за услуги
Обновена: 11 фев 2014 13:09 | 11 фев 2014 10:02,
190
5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

"Общи приказки" - това са обсъждали Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски на срещата в кабинета му в МВР, обяви пред Нова тв бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ.

На въпрос защо Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета му, Цветанов отговори: "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални", допълни той.

Цветанов бе категоричен, че не помни за какво точно са си говорили с Пеевски, но допълни, че депутатът от ДПС интерпретира по-добре от него разговора им.

"Аз не смятам, че сме имали някакви отношения с него, че да бъдат замразявани, нито ми е бил някакъв личен приятел, нито ми е бил някакъв семеен приятел", уточни той и си спомни, че  5-6-7 пъти се бил виждал с него, когато все още бил вътрешен министър.

"Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск", за който се твърди в интервюто на Делян Пеевски, в което той признава за срещата с Цветанов, но допълва, че на нея Цветанов е оказвал натиск за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове като Киро Японеца и Йоско, както и настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

"Смятате ли, че ще го моля за услуги, за хора, за които се твърди, че са босове на организирана престъпност, при положение че нито ги познавам, нито някога съм се срещал с тях, така, че в тази посока твърденията на Пеевски са абсолютно неверни", настоя Цветанов.

Бившият МВР шеф отхвърли и твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова като заместничка на обвинител №1, но пък я похвали като много добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Той категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: "В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие, водено от Станишев и Делян Пеевски", каза той и попита: "Министърът на вътрешните работи как е назначен? Писанчев как е назначен? Пак на такова задкулисие, назначение на Делян Пеевски", отговори си Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Аз не участвам в сделки, единственото което съм правил до този момент, а и ще продължа да правя оттук нататък, е да работя за държавата и да защитавам тези професионалисти, които работеха и работят в системата на МВР", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То е ясно, че докато Борисов управляваше си правеше каквото иска. Нима не помните как звънеше в ефир по всики телевизии и се включвашев реално време да мъмри водещите, а те гледаха като *** и не смееха да гъкнат.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia kaun ima v glavata si cirei s razmer na tikvaproblemat e 4e tikvata mu e po-golema ot glavata i po tozi na4in moje da se obiasni zato ima osobenna forma na tikvata, urodliva forma na cireia i aerodinami4na ovalnost na glava
127
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЪДЛЬО
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм молил Цацаров да назначава Ася Петрова. Това и те двамата го заявиха в интервю. С Петрова се запознах по време на делото Килърите. Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми. С тях си говорихме общи неща, каза още Цветанов и заяви, че Сергей Станишев предложил Пеевски за шеф на ДАНС, вероятно мислейки си, че това ще прозвучи като Лъки Лучано от Горе предложи Пеевски.Бившият вътрешен министър нямал тайни и бил готов винаги да влиза в телевизионно студио, при което зрителите се прекръстиха
125
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 119 Само че не Пеевски, а ДКЕВР назначена от Боцо и Цоцо вдигаха тока с по 12% три поредни години...
124
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицето на българската политика придобива чертите на ***.Толкова низост и крайна посредственост ни идва в повече.Всички институции са подчинени на скритите играчи,наречени задкулисие.
123
6
 
21
 
! Отговори
МУСТАФАР преди 10 години
АЗ ПОЗНАВАМ ЛИЧНО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, КАКВОТО И ДА СЕ ИЗПИСА И ИЗГОВОРИ ЗА НЕГО, ЗА МЕН ТОЙ ЩЕ ОСТАНЕ ВИНАГИ, КАТО ДОБРЕ ВЪЗПИТАН ЧОВЕК, С КАЧЕСТВО ДА СЕ ИЗДИГНЕ НАД БАЙ-ГАНЬОВЩИНАТА ЗА ДА ИМА ОБЕКТИВЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ ЗАОБИКАЛЯЩАТА ГО ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ, НЕ ЗНАМ ЗАЩО СЕРИОЗНИ ХОРА ИМ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ.
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко в България мирише!
121
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ТРЕТИ ПЪТ ГЛЕДАМ ПРЕДАВАНЕТО С ЦЕЦО ПО НОВА. ТЪПАКА ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗРЕВЕ В ЕФИР. ДА ГО ВКАРВАТ В ЗАТВОРА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК.
120
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРИ ГОДИШНИТЕ ДЕЦА ВИДЯХА, ЧЕ ЦЕЦО ЛЪЖЕ. НАПРАВО ГО РАЗНИЩИХА СУТРИНТА ПО НОВА. ТРЕПЕРЕШЕ КАТО ДЕВИЦА.
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕДИ МЕСЕЦИ ,КОГАТО ЦВЕТАНОВ КАЗА,ЧЕ Е ИМАЛО СРЕЩА С ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ,ПЕЕВСКИ ОТРЕЧЕ И КАЗА,ЧЕ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО СРЕЩА.А СЕГА- ИМАЛО.И КАТО КАКЪВ ЩЕ ОХРАНЯВА НЯКАКВИ,ОХРАНИТЕЛ ЛИ Е ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ Е ТОЯ.
118
8
 
3
 
! Отговори
съм преди 10 години
Че, прокурора зае позиция на главен изпълнител на поръчки на управляващите и Д.П. и Ц.В., тайна ли е за някого? Та те, със заместника си ,даже не го прикриват,съвсем открито си показват отношението към Ц.Ц. А,прокуратурата би трябвало да е безпристрастна.
117
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов призна, че се е срещал с Пеевски, Цветанов призна, че се е срещал с Пеевски и Цацаров. Борисов и Цветанов подкрепиха Цацаров. Взаимоотношенията им имат инетересен модел на последователност.
116
5
 
18
 
! Отговори
copy преди 10 години
Този *** още не може да излезе от ролята си ,пак е във джаза и си мисли ,че е главният герой.Няма ли кой да му каже ,че филма свърши.Ударете го с острата част на лопата по кратуната ,може и да се събуди.
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.""Номинацията на Цацаров получава и политическата подкрепа на премиера Бойко Борисов, определящ го като най-добрият окръжен съдия, с когото съм работил като главен секретар на МВР, и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който през 2010 г. оценява Цацаров като стабилен съдия, и по повод номинирането му като притежаващ безупречна репутация в Пловдив"
114
5
 
9
 
! Отговори
до 120 преди 10 години
Цветан Цветанов : Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми.Цветанов, а Цацаров кой го доведе ?цацаров го доведе плевнелиев ,ама пеевски плати на цацаров и сега пеевски командва цацарова ние гледаме умно
113
9
 
16
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Не слушам глупостите на Цветанова, но днес направо се изкефих!!! "Защо говориме за тези неща, а не говориме за настоящите проблеми?" Ами, ***, защото проблемът сте вие, всичките комунисти от ГЕРБ, които ни досъсипахте и искате пак да се върнете и да продължите със зулумите!!!!! Виктор Николаев и Ана Цолова бяха поредните, които размазаха Цветанов!!! Кога най- после и белезниците ще влезнат в употреба!?!?!? БСП ще докаже колко много е преди всички останали злобни и меркантилни същества и пар
112
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп-то много обичат седянки и да си разправят лъжи и интриги ЩЕ ИЗТЪРПИМЕ И ТОЯ ПЪТ
111
1
 
7
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Цветан Цветанов : Цацаров доведе Пеевски в кабинета ми.Цветанов, а Цацаров кой го доведе ?
110
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рзговора между пеевски и цецо е бил нещо такова Пеевски --- аз искам да съм на чело на държавата Цецо --- не не може сега ние сме на власт Пеевски --- добре ,ще вдигна цената на тока и народа ще ви свали от власт ще разбунтувам хората /февруари 2013/и,както и стана цецо слезе ,качи се пеевски