КНДР – днес и утре. Договорът с Пхенян буни духовете

Лютви Местан "чака" вот на недоверие и заради спогодбата
84
КНДР – днес и утре. Договорът с Пхенян буни духовете
Севернокорейчета, пионерчета. Снимка: Reuters

Споразумението на кабинета за сътрудничество със Северна Корея продължава да буни духовете в парламента.

След като стана ясно, че всъщност още на 1 октомври 2010 г. тогавашният външен министър Николай Младенов е внесъл в Министерския съвет проект за решение, с което предлага такава програма да бъде одобрена и подписана, на 20 октомври 2010 г. това става факт.

Днес зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева влезе в защита на кабинета на ГЕРБ, като коментира, че преди три години ситуацията в Северна Корея е била по-различна от това, което се случва днес.

Още по темата
В отговор на тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че "Цецка Цачева е с уникален принос в международното право" с това си твърдение.

"Северна Корея не се променя при смяна на едно с друго правителство, България винаги е настоявала тази държава да изпълнява резолюциите на ООН, както и на други международни организации", каза той.

Според него Бойко Борисов търси всякакъв начин да иска оставката на кабинета на Пламен Орешарски и му препоръча този път да внесе вот на недоверие заради отношенията на България със Северна Корея.

"Не бих се изненадал да има и такава тема", добави Местан.

Относно продължаващите скандали между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, той заяви, че "признанията на Пеевски са значими не с оглед единствено на негови профил".

"Много по-значими са тези, които са го помолили да разпъне медиен чадър", коментира Местан.

Според него значимият политически факт, свързан с тези разкрития, е, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи в кабинета Борисов, "който трябва да се бори с престъпниците иска медиен чадър върху някои".

"Затова казах, че при ГЕРБ нямаше същинска борба с престъпността. Цялата им политика се свеждаше до подчиняване на престъпния свят на тяснопартийния интерес на ГЕРБ. Тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставяни на мира и дори върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт на престъпния свят", продължи с обвиненията лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
бул преди 10 години
Местане, ти си дървен философ, който историята ще признае за поредния продажен ***. Нищо хубаво не те чака.Така не става, с лошо не се прави добро....
70
0
 
0
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
Договора с Кндр е законен . Трябва да се разгледа въпроса за образованието но и в областта на Селското стопанство. Има договореност между министъра на земеделието и горите Алекси Иванов и министъра на Селското стопанство на КНДР Ким Пьон Су през октомври 1988 за българските обекти в КНДР и строежа на Трудово Кооперативно Земеделско Стопанство . Също има договорености с Монголската народна република от 24 септември 1988 между министъра на земеделието и горите Алекси Иванов и Вицепремиера на МНР Мятавин Пелже за българските обекти в МНР.
69
0
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
А, бе, турчин досаден, стига си се правил на остроумен. На народа му се плаче от цялата идиотия в държавата, той пак ми словоблудства.
68
1
 
3
 
! Отговори
Толкова лъжи преди 10 години
се изписаха за КНДР, че вече даже и истините са възприемат за лъжи
67
0
 
0
 
! Отговори
съседа ти в дясно преди 10 години
Ти за красавец ли се имаш? Да не те познавам.......
66
2
 
5
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Азиатците са много противни в лицето, като ударени са с лопата!
65
1
 
2
 
! Отговори
gencho преди 10 години
красиви деца
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко Логиката, когато някой направи глупост, е ***. Ако някой повтори същата глупост, значи също е *** :)))))
63
7
 
4
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Браво. Така се прави политика. Не трябва да мразим -само за да се харесаме на чичо САМ.
62
7
 
3
 
! Отговори
Бистра преди 10 години
63-ТИ ,НА СРЕДНОВЕКОВНИ ЛИ ТИ ПРИЛИЧАТ? тИ ЖИВЕЕЖ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО-СИГУРНО ЕДВАМ СИ ПЛАЩАШ ТОКА , АЗА ПОЧИВКИ НЕ МОЖЕШ И ДА ПОМИШЛИШ
61
7
 
5
 
! Отговори
Боко Логиката преди 10 години
Когато ГРОБ подписват споразумение със Сев. Корея това е дипломация. Когато БСП преподписват СЪЩОТО споразумение това е комунизъм :) Това е гробарската логика.
60
4
 
4
 
! Отговори
Боко, мълчи си :) преди 10 години
Боко пак си вкара автогол. Как може да е толкова първосигнален този човек ?"...стана ясно, че всъщност още на 1 октомври 2010 г. тогавашният външен министър Николай Младенов е внесъл в Министерския съвет проект за решение, с което предлага такава програма да бъде одобрена и подписана, на 20 октомври 2010 г. това става факт."
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам целият парламент да натоварим на картонен кораб,да го изкараме в открито море и подарим на КНДР за укрепване на дружбата.
58
15
 
2
 
! Отговори
Юсеф преди 10 години
Браво на Ю. Корея. Капиталестите не можаха да я сломят както направиха с нас. Да живее дружбата между народите и социализма и комунизма който рано или късно отново ще се възроди.Капитализма е изчерпан и освен периодични кризи-нищо смислено не може да роди.ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ-ПОДКЕПЯЙТЕ СЕ.
57
0
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Пропаганда / Propaganda (2012)Документален филм от Северна Корея.
56
5
 
12
 
! Отговори
ДРЕВНА КОРЕЯ преди 10 години
ТИЯ ЖИВЕЯТ ОЩЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО!
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Културен обмен" с Корея. Тия депутати са супер зле
54
4
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Тия невинни пионерчета един ден ще станат олигарсите на КНДР,след като тръгнат по нашия "демократичен" път по комунистически.Станишев ще им придаде богатият си опит как да се заграби народното имущество и се става милионер-олигарх за 24 години.
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт, че кекавите българи българи намаляват и след 50 години ще изчезнат или ще са незначително малцинство - е и - природата прочиства негодното и ненужното.
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак БСП ви виновно за всичко. Вие *** ли сте бе. През 2010 бившия премиер Борисов, по известен като Тиквата преподписва спогодбата, както са я преподписвали всички преди това.Питам аз БСП ли продаде предприятията на България за по 1 долар, БСП ли пусна монополите в страната? Че то в тези тъмни години на прехода имената на хората от БСП висяха по стените и всички ги сочеха за врагове, не смееха да се обадят дори. Цялата власт в страната беше в така наречените "Десни" ама те се нас**ха.