Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група

Изненадал се обаче от решението на Красимир Стефанов да стане независим
Обновена: 17 фев 2014 14:12 | 17 фев 2014 13:15, Веселина Йорданова
100
Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Независимият депутат Георги Марков прогнозира, че и други депутати от ГЕРБ ще напуснат парламентарната група.

В началото на декември миналата година Марков стана първият народен представител, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим. Дни по-късно го последва Светлин Танчев.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по-рано днес стана ясно, че Красимир Стефанов е подал заявление, с което напуска групата на партията в НС и ще бъде независим народен представител.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова уточни, че заявлението му е постъпило в 8.53 часа днес в деловодството на Народното събрание.

Марков обясни очакванията си с решенията на вчерашния форум на ГЕРБ. Той уточни, че не знае как е протекъл конгресът, но чул изказването на Бойко Борисов от медиите, че ГЕРБ не е лидерска, а демократична партия. 

„За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете”, обясни Марков. Той се надява напусналите да останат като независими депутати.

„Ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира той.

Марков не е разговарял с Красимир Стефанов и дори е учуден, че той напуска ПГ на ГЕРБ „след като седеше зад г-н Цветанов, правеше му данъчните проверки и т.н“.

„Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин", коментира депутатът. Той отново обясни, че е напуснал заради държанието на партийните секретари и „фидосовщината“ в групата на ГЕРБ.

Според него обаче, ако има натиск върху Стефанов, той може да дойде от ГЕРБ. „Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, разясни Марков.

Попитан, защо е подкрепил възможността предизборната агитация да се води и на майчин език, Георги Марков каза, че това е една стъпка към демокрацията. Той припомни, че много хора са осъдили смяната на имената, извършена по времето на режима на Тодор Живков.

Независимият депутат не вижда заплаха за сигурността на страната, ако в тези райони, в които се говори предимно на турски език, агитацията се прави на майчин език. Това, което направи депутатът от Бургас Хюсеин Хафъзов, страшно много ме разочарова, отбеляза обаче Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 10 години
А СЕГА ДА ТЕ ВИДИМ ДОН БОКИКИО, КАК ЩЕ ПРИЛОЖИШ ПРАВИЛАТА НА ОМЕРТАТА !!!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напусналите парламентарната си група не трябва да стават независими а трябва да напуснат парламента и мястото им да заеме следващия в листата. Тях са ги избрали от заради членството им в определена партия а не като независими. Нямат място в парламента.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вихърайде теб торнадото да те отнесе,*** сега хубаво ви плащат,ама пра роднините ти дето са умряли за твойта свобода ***,се въртят като пумпали в гробовете си.Свтла им памет.Ако имаш деца,ще се отрекат от теб един ден.И НЕ САМО ТВОИТЕ,ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ДРАСКАЧИ ТУКА.СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,И ДИМ ДА ВИ НЯМА ОТ БЪЛГАРИЯ.***.НЕ ВИ Е СРАМ.
93
0
 
1
 
! Отговори
тролейбус с тролове преди 10 години
тоя е много проздпървичен ***
92
0
 
2
 
! Отговори
червен трол преди 10 години
А що не питаш тези, които са гласували за тебе дали са съгласни подкрепяш турците и комунистите бе, проститутко продажна?
91
0
 
5
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Бе, Бойко да не е избирал депутатите си на конкурс по дебилизъм.Като гледам този май е бил на първото място.
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марков да мисли как ще влезе в затвора,с тъпата си физиономия и голям интелект за нищо не става .Стигат ни такива маймуни в парламента.
89
3
 
6
 
! Отговори
До малката преди 10 години
Парламента си отива 100% много скоро,но балъци като теб винаги ще бъдат ***?ани от ментета като Станишко,Яне,Баречков или кре?ена Сидерчо !
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако са много зависимите като вас, г-н Марков, ще има да гледаме още изцепки. Нищо ново под слънцето. Сигурно си мислите, че някой ви вярва. В дълбока заблуда сте. Всеки ще си получи заслуженото. Скенерът няма да ви се размине. Свършиха се наивниците. В България, освен незаконно забогатели и техните роднини, както и ***, има и здравомислещи хора с образование и морал. Идва времето на истината. Кой каквото е посял, такова ще пожъне. Тогава няма да има къде да бягат корумпираните.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИ СИ СРАМ ЗА СВИЩОВ БЕ МРЪСЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ. С В.АДАМОВ ЗАТОВА СТЕ ПРИЯТЕЛИ ,ЗАЩОТО САМО ЗА ДАЛАВЕРИ ВИ БИВА ! КАК ПЪК САМО КРАДЛИВИ *** СЕ НАБУТВАТ ИЗ ВЛАСТТА БЕ ? КАК ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ,КАТО НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ БЯЛ ДАН ОТ ПОДОБНИ НАГЛЕЦИ !
86
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все повече хора ще напускат ГЕРБ, което е напълно нормално. Те нямат право на глас при Боко, а гласуват по поръчка. Нямат право на предложения, просто едни фигуранти са!
85
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един по един ще се разбягат повечето хора на Тиквата и тогава дано се откаже от политиката. Това трябва да му покаже, че не става за тази работа.
84
9
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Депутатите от Герб разбраха за каква тиня става на въпрос в тази партия и започнаха да я напускат малко по-малко ! Нека бягат далече от Бойко Борисов и Цветан Цветанов ,че тия мафиоти въвличат всеки в незаконни далавери и тежки престъпления ...
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
при положение,че половината БСП се разцепи,партийните организации в цели региони хвърлят оставки и същите тези да ми говорят ,че ГЕРБ се цепят ако не беше нагло,щеше да е смешно!!!
82
0
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Няма независими депутати, Всички са зависими от мафията и парите, Гласуването по съвест е скъпо платено,
81
12
 
6
 
! Отговори
малката преди 10 години
Отива си тоя парламент,ама друг път.Ще си изкара мандата,а вие лайте тук колкото си щете
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кеффф! ХАХАХАХАХАХА!
79
3
 
10
 
! Отговори
не син преди 10 години
Да мисли какво ще работи в най-скоро време защото този парламент си отива и тези предатели като него ще забравят за политиката !
78
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаа, повечето в Герб са все внедрени комунисти, барабар с Борисов и Цветанов...
77
1
 
20
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Преди време гледах разследване на Нова- този човек е завлякъл държавата с милиони чрез фирмите си, които впоследствие се оказали собственост на... клошари. И същият този човек, удобно си седи в Народното ни събрание, гласува закони и има амбиция да създаде нова парламентарна група... Бог да пази България!!!