Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група

Изненадал се обаче от решението на Красимир Стефанов да стане независим
Обновена: 17 фев 2014 14:12 | 17 фев 2014 13:15, Веселина Йорданова
100
Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Независимият депутат Георги Марков прогнозира, че и други депутати от ГЕРБ ще напуснат парламентарната група.

В началото на декември миналата година Марков стана първият народен представител, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим. Дни по-късно го последва Светлин Танчев.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по-рано днес стана ясно, че Красимир Стефанов е подал заявление, с което напуска групата на партията в НС и ще бъде независим народен представител.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова уточни, че заявлението му е постъпило в 8.53 часа днес в деловодството на Народното събрание.

Марков обясни очакванията си с решенията на вчерашния форум на ГЕРБ. Той уточни, че не знае как е протекъл конгресът, но чул изказването на Бойко Борисов от медиите, че ГЕРБ не е лидерска, а демократична партия. 

„За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете”, обясни Марков. Той се надява напусналите да останат като независими депутати.

„Ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира той.

Марков не е разговарял с Красимир Стефанов и дори е учуден, че той напуска ПГ на ГЕРБ „след като седеше зад г-н Цветанов, правеше му данъчните проверки и т.н“.

„Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин", коментира депутатът. Той отново обясни, че е напуснал заради държанието на партийните секретари и „фидосовщината“ в групата на ГЕРБ.

Според него обаче, ако има натиск върху Стефанов, той може да дойде от ГЕРБ. „Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, разясни Марков.

Попитан, защо е подкрепил възможността предизборната агитация да се води и на майчин език, Георги Марков каза, че това е една стъпка към демокрацията. Той припомни, че много хора са осъдили смяната на имената, извършена по времето на режима на Тодор Живков.

Независимият депутат не вижда заплаха за сигурността на страната, ако в тези райони, в които се говори предимно на турски език, агитацията се прави на майчин език. Това, което направи депутатът от Бургас Хюсеин Хафъзов, страшно много ме разочарова, отбеляза обаче Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
12
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Има много случайни и внедрени от БСП в ГЕРБ. Време е да си отидат, защото без такива порове ще е по-добре и за симпатизантите и за партията им.Аз познавам поне 3-4 такива внедрени и се чудих , как ги търпят. Доносници, слагачи , перикендета , пълно е в държавата с такива , а пък в политиката да не говорим.
75
1
 
7
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Тоя пък следващия......А за фирмичките бушони нещо да е споменавал.
74
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партията на българските мутри - ГЕРБ, се разпадна тотално ! Депутатите напускат, членовете на партията също напускат масово, симпатизанти също вече няма, на много места в страната ГЕРБ е вече без структури. ГЕРБ вече официално е на политическото гробище !
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дон Тиквоне мрачно бе вперил стъклен поглед в консилиерито си и си мислеше: Ех, да можех поне в затвора да го вкарам, но ще се разприказва. Да го премахна, току виж някой чужд нотариус публикува нещо. Май ще е най- добре да изляза в пенсия...
72
1
 
8
 
! Отговори
ууууу преди 10 години
Този прилича по - скоро на Гинчлер Мерсин отколкото на Георги Марков!
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев не се е показвал от десет дена и мисля , че е зает да измисля поредния грандиозен скандал и компромат за ГЕРБ до дни ще има пак екшън в парламента до дни ще чуем чудовищтни обвинения
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, тоя само като го видиш и разбираш, че е абсолютен шлифер.Как може да го направиш депутат?Кой всъщност е виновен за създалата се ситуация?
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навремето в СДС имаше един поп - Христофор Събев. Викаха му ядрения поп, защото преди да сложи расото учил ядрена физика. Та точно този Събев измисли прословутата дума в българския език, тхй като дотогава нямаше такава дума - ОТЛЮСПВАНЕ. хахаха
68
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафията Герб се разпада! Ура другари!
67
2
 
9
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
И аз това се чудя, щом напусне някой гербер и троловете в нета веднага го наричат платен, турчин, ***, предател, а напусналите станаха толкова много, че е редно троловете да се замислят.
66
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 10 години
Лъха толкова интелект от физиономията на този.
65
4
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Вчера,Б.Б. ("Баш "Буда"-лата) се изцепи...:- "НИЕ РАСТЕМ, А... БСП СЕ ЦЕПИ..."- Ето на това му се казва - "Държавнически поглед"...!!!- "Боже, колко мъка има по този сват, боже...".
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СтършелТо в ГЕРБ някой читав има ли? Как е възможно лидер на партия която се има за Европейска да е човек с 3 висящи дела и още 2 дето му се пекат на зад***а. Това не е партия, а силова групировка от най селско - мутренски тип.
63
4
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
...този, какви злоупотреби е правил с фирмите около Свищовската автогара....не може да си представите.....много хубаво, че се разкара от ГЕРБ.....много е подходящ за групата на БСП-ДПС!
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчин! Колко ти плати Доган?
61
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
правителството се изчерпа, а според мен от ден 1!Айде дигайте седянката! другарю Орешарски!ОСТАВКА!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги Кръстев от Монтана бе издал "Тайните на българския календар" и прочитайки там как дедите ни са строели държавата си ми се ежеше косъма. Правели са център- черни българи и периферия- жълти, червени и още два цвята, не помня точно. ТА ТОВА Е ДАОСКАТА ЙОГА И МЕДИЦИНА, ВЪРХУ ТОВА НАШЕ ПРАДРЕВНО УЧЕНИЕ Е ИЗГРАДЕН КИТАЙ!Търновци са най- добрите българи!
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който е влязъл в ГЕРБ излиза ***, затова и Горанов реши да спаси кариерата си.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това братлето на Цвъко ли е? Жалко, трябваше да остане!
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата се пръсна.Аде на тиквеника