Местан очаква Плевнелиев да свика КСНС за "етническия мир"

Лидерът на ДПС зове да се спазва заветът и мечтата на Левски
Обновена: 18 фев 2014 15:08 | 18 фев 2014 13:58, Веселина Йорданова
213
Местан очаква Плевнелиев да свика КСНС за "етническия мир"
Местан при Плевнелиев. Снимка: БТА

ДПС очаква от президента Росен Плевнелиев да свика заседание на КСНС по въпросите на етническия мир, "ако ситуацията в страната наложи това".

След среща при държавния глава в рамките на т.нар. месец на политическите консултации, лидерът на партията Лютви Местан заяви, че има остра необходимост от диалог.

"Изживяваме месеци на остра политическа конфронтация", подчерта Местан, според когото КСНС и консултациите при президента са сред малкото форми на диалог между институциите.

Още по темата
От ДПС се надяват утре - Денят на Апостола, да не се използва за реализиране на партийни цели и ескалиране на напрежение.

"Апостола е знаме на всички български граждани и не може да бъде експлоатиран като знаме на крайния национализъм, като основание да се разгръщат ксенофобски, антисемитски настроения", подчерта Местан.

Лидерът на ДПС напомни мечтата на Левски за "демократска република, в която българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение".

"Трябва да се научим да четем следващата част на този завет – и всички ще спадат под един общ закон", допълни Местан.

Той бе категоричен, че няма развитие за нито една страна, която не е осигурила гражданския мир и етно-религиозния мир.

Днес ДПС ще подкрепи инициативата на председателя на Народното събрание Михаил Миков парламентът да гласува нарочна декларация във връзка с ескалацията на напрежение от последните дни.

"Ще се разграничим от неприемливи изказвания, които звучат и провокативно, и могат да доведат до противопоставяне на български граждани, които биха могли да засегнат конституционно заложения принцип за единство на българската нация", заяви Местан.

Той уточни, че утре няма да е до паметника на Левски с официалните лица за отбелязване на 141-годишнината от гибелта на Апостола, защото е включен в делегацията на премиера Пламен Орешарски за двудневната му визита в Баку, но в столичния център ще има представители на ДПС.

Според Местан проблемът с изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов е в начина, по който е било разбрано.

"Имената, които той сподели, се възприеха едва ли не като имена на небългарски граждани. Това породи реакцията", уточни той отново и допълни, че това са имена на български граждани, пострадали от тоталитарния режим в името на борбата за борба и свободи.

Лютви Местан смята, че когато става въпрос за толкова деликатна тема, е хубаво езикът да бъде "една идея по-прецизен", за да се избегне рискът от грешно разбиране и споделил това с Хафъзов.

По темата за референдумите, председателят на ДПС заяви, че национални допитвания трябва да се провеждат при много ясно формулирани въпроси и след много широка разяснителна кампания, за да бъде информиран вотът на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До cCcЩом не уважаваш Левски и аз не те уважавам,а тези Калън и тем подобни също са терористи убили невинни хора
144
4
 
4
 
! Отговори
cCc преди 10 години
Американският посланик е изпратил писмо до Парламента на Република България:...Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист, отколкото борец за демокрация (в подобен смисъл се изказа и един ваш известен социолог, Андрей Райчев)....смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма....
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До cCcЯ си затваряй плювалника бе, за да не видиш и ти българските затвори отвътре. Никой не е ограничавал ничия свобода тук, това преди време за смяната на имената е било съвсем полезно деяние, в крайна сметка вие българи ли сте или турци, ако сте турци, ходете си в Турция в крайна сметка, ако сте българи, бъдете българи. А в днешно време хич няма право никой от тия *** турци и *** да говори за ограничаване на свободата му, защото тук е повече от свобода за жалост - свободия.
142
2
 
2
 
! Отговори
5 преди 10 години
БСП и ДПС подтикват България към гражданска война.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Мегдан, какво търси под вол теле. Печеният фарисей непрекъснато подстрекава, подбужда с приказките си доверчивите си съетносци, измисля проблеми, лъже и злепоставя. Така подбутва към размирици. Да няма поставена задача. Не може да се допуска такова ежедневно подстрекателство. Чуйте злобните му думи, анализирайте ги и ще разберете, че този човек внушава лоши идеи. Властта трябва да вземе мерки да го озапти, защото неговото словоблудство е опасно за гражданския мир.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V BYLGARIQ ISTINSKI TURCI NQMA.RABOTIL SYM 10 G S ISTINSKI TURCI V GERMANIQ KOITO SA GOLEMI NACIONALISTI I SYM GOVORIL S TQX MNOGO ZA BYLGARSKITE TURCI ZA TQX TAKOVA JIVOTNO NQMA TOVA SA *** I POMACI I TE NIKOGA NE SE ME6AT S TQX NE GI ISKAT I NE IM VARVAT TOVA E ISTINATA BRATQ *** I POMA4OR LYJLIV I KRADLIV TIQ TUK DA PRIKAZVAT KVOTO SI ISKAT V TURCIQ NE GI ISKAT ZA TQX TE SA 6KARTO
139
12
 
3
 
! Отговори
cCc преди 10 години
Васил Кунчев е убиец на десетки българи,влючително и включително и на деца.
138
7
 
4
 
! Отговори
cCc преди 10 години
Осман Кълъч, Ахмед Давутоглу, Нури Адалъ и Ахмед Доган са все борци за свобода.Препоръчвам ви романа на Осман Кълъч "Съдба".Кълъч е лежал във всички български затвори.
137
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Ако разрешим на турците да си лепят плакатите на турски, после ще трябва да разрешим и на *** да лепят плакати на руски, което е по-страшното. Затова - НЕ! На европейски езици може.
136
2
 
9
 
! Отговори
до гневен българин преди 10 години
В България няма турци.тези хора са потомци на българите,които са се спасили от ятагана и са приели мюсюлманската вяра.проблема е,че живеят в изолирана среда и депесарите успяват да им промият измъчените мозъци.жалко за тези българи.дай боже да дойдат политици,които да се престрашат да променят учебниците по история,които са за изхвърляне в сегашния си вид,както за нашата история писана от група анти българи,така и за историята на тези изстрадали хорица.
135
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да има мир е крайно наложително вредното ДПС да бъде забранено.
134
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слаба държава-всякакви болести и гадове избиват отгоре! Всяко бясно псе гледа да откъсне по-голям къс от България. Гордеем се с миналото и какви сме били велики, но замисляте ли се какво е било тогава и как е постигнато това величие? Отнесли сме турците по време на Балканската война, но тогава сме имали армия и за всеки е било гордост да служи. Семействата са били здрави, селски, държали са хляба в ръцете си, имали по 5-6 и повече деца. Смеел ли е тогава някой Доган или Местан да надигне глава?
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
етнически мир ще има като изколят всички *** и изгонят турците към тъпата им страна и съборят всички джамии...и елате да видите етнически мир ли няма даима..иначе ще стане като косово страната ни след няма и 10 години!
132
1
 
19
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Така е, защото ние българите 24г. се оставяме да ни управляват *** и разните им юдеиски покровители да ни промиват мозъците по контролираните медии колко това е нормално видите ли и колко е нормално също ние способните хора и интелигенцията на страната да търпим всички включително и това да обедняваме чрез контролираната политическа система, независимо от това, че постоянно генерираме пари. По- важно е парите ни да отиват при *** и при юдеите, а не да стоят при нас, това е целта им.
131
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците са нагли, прости и злобни. Няма турчин, който да не мрази България. Живеят си с мечтата някой ден да върнат тези земи пак към турска власт, като естествено те да са бейовете тук. ДПСто на това ги научи - че могат да искат каквото си искат, че могат да крадат и да вършат каквито си поискат мръстоии и да остават безнаказани. И за всичко оправданието е "етнически мир". Плюя на тази нагла ***! Рано или късно ще си го получите каквото си го търсите!
130
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Точно агент "Павел" и неговата мафиотска шайка - ДПС подклаждат етническата омраза! Президента Плевенлиев не трябваше да се среща с този лицемер,доносник и манипулатор на ДС! Основен приом на агентите на ДС -" Крадеца вика дръжте крадеца"!
129
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане аз очаквам колкото може по-рано да ти гледат доволната мутра в Анадола където ти е мястото заедно с крадливите и гнусни продажници от ДПС да не забравите др.Бисеров,Цонев и всички българи от ДПС КОИТО СЕ ОГЪЗИХА НА Доган
128
1
 
19
 
! Отговори
Борко преди 10 години
Отзад ги гледа Захария Стоянов и цъка ли цъка с език! Таков срам и такова падение! А Ботйова се е отвърнал да не вижда как българският народ, воден от мижитурка, е само едно стадо ***(или кучета, както преди време се изрази един друг мутроуправник)!
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗЕ С ДЕКЛАРАЦИЯ И ВИК ЗА ПОМОЩ СРЕЩУ ПОЛИТИЦИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА СПИРАНЕ НА СЕИТБАТА НА ЗЛОБА И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ . НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ТОВА ИМ Е МЕТОДЪТ. -РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
126
0
 
15
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Фестане ти клатиш етническия мир