Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!

Местан: "Атака", БСП и ГЕРБ са антиевропейско мнозинство
Обновена: 22 фев 2014 21:59 | 22 фев 2014 19:16, Красимир Ангелов
572
Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!
Лютви Местан. Снимка: БТА

"Ние забелязваме нещо прекалено сериозно, дори опасно – етническото напрежение, което за съжаление, не е само мит. То е една реалност, бих казал опасна реалност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикоff" на Нова телевизия.

По думите му трите останали парламентарни групи в парламента – тези на на „Атака”, БСП и ГЕРБ, са в бясна надпревара за това кой ще има по-голям принос "не за гарантиране на права и свободи, а те се надпреварват пред очите на избирателите - кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права“.

Още по темата

"Те образуват едно парадоксално антиевропейско мнозинство, с което смачкаха предложението на ДПС и България остана една от няколкото държави, в които председател на партия, в мое лице, ще бъде глобен и в тази предизборна кампания, ако изтърве няколко думи на майчин език. Ние водим кампанията на български и само когато се налага, казваме по две изречения на майчин език. Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан.

По думите му когато става въпрос за етническо напрежение, трябва да бъде зададен въпросът, кое реално го провокира. Лидерът на ДПС припомни изказване на Бойко Борисов преди години, че целите на Възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация. 

Местан призова депутатът от ДПС Делян Пеевски да дойде в парламента и да говори. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити. Аз мисля, че господин Пеевски има много неща, които трябва да каже. Аз бих го призовал - да говори за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов.

Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание. Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие", призова Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 "...До софиянец 462Само да предположим, че имаме общ backgroud, само с тази малка разлика, че моят е в областта на "common law". " Е- това именно означава, че нямаме допирни точки:) "Още един въпрос - законите на България върху "правова" система ли са изградени или върху "легална" система?" В България НЯМАМЕ ОБЩНОСТНО БЪЛГАРСКО ПРАВО, НЯМАМЕ "ЛЕГАЛНО" И "ПРАВОВО" ПРАВО" ИМАМЕ САМО ЕДНО ПРАВО, ИЗГРАДЕНО ВЪРХУ РОМАНОГЕРМАНСКАТА ПРАВНА СИСТЕМА И РИМСКОТО ПРАВО!
433
0
 
1
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 462Само да предположим, че имаме общ backgroud, само с тази малка разлика, че моят е в областта на "common law". Та, защо не се опиташ да отговориш на въпросите ми, вместо да ги увърташ по удобен за теб начин. Още един въпрос - законите на България върху "правова" система ли са изградени или върху "легална" система?
432
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И още нещо- всяка държава има държавен фиск, т.е. държавна хазна. Основните приходи на почти всяка държава в Европа идва от данъците, които плащат гражданите/ поданиците на тази държава. За това е толкова важно гражданството - напр. срещу правото да гласувате на избори стои задължението Ви да си плащате данъците. НЯМА ЧОВЕК, НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА И ГРАЖДАНСТВОТО/ ПОДАНСТВОТО МУ, КОЙТО ДА ХАРЕСВА ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ.
431
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
qstreb4o prestani da izpitvasch tcoveka po pravo.Men me vylnuva drugo.zaszhto onq vashiq Mestan ne govori i ne obqsnqva spokoino i s razumni dovodi i polojenie e pravist i filolog, ami samo grathi i se zaqjda.E utre pak ste izleze da bylva zmiii i gusteri.Maxnete go taq gad slojete spokoen tcovek toq xem agent predatel xem prestypnik xem komonist .Izgorqlo mu uxoto na Erdogan za komunisti i predateli
430
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 избере да кандидатства за саудитско гражданство. НЯМА ДЪРЖАВА БЕЗ ЗАКОНИ! НЯМА ДЪРЖАВА БЕЗ ГРАЖДАНСТВО/ ПОДАНСТВО! Във ВСЯКА държава гражданите/ поданиците й имат ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- ДОРИ В САУДИТСКА АРАБИЯ, както и във Ватикана- теократичен град-държава с население 866 човека- само мъже.
429
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
да впоследствие да се откажете от българското гражданство?"...а след 18, трябва да напусне земята на която е роден, ако не е съгласен с легалната система на държавата, в която е роден. Правилно ли те разбирам, юристе?..." ДА- ПРАВИЛНО МЕ РАЗБРАХТЕ! Когато човек действа в съответствие с убежденията си и не е съгласен със задълженията, които му се вменяват от законите, може да си избере, ако ще, и Саудитска Арабия и ако тя има ПРАВНА процедура за кандидатстване за поданство/ гражданство, да
428
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667- Не можете да ме накарате да "прогледна" през Вашите очи/ образно казано/ по обсъжданият въпрос, защото имаме разлика в бекграунда. Това, което пиша, не е само мнението ми като гражданин, а и част от обучението ми по право. Ако Вие не сте изучавал тази правна основа, няма как да срещнем разбиранията си в една допирна точка и не можем да постигнем разговор на един език. И така- ще ми посочите ли текст в български закон, който Ви забранява да кандидатствате за друго гражданство и
427
0
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 459Значи, до 18 годишна възраст това дете е под юридикцията на закони, които той не е приел доброволно, а след 18, трябва да напусне земята на която е роден, ако не е съгласен с легалната система на държавата, в която е роден. Правилно ли те разбирам, юристе?
426
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 Едно дете няма гледището/ опита/ знанията на възрастен, а и неговите права. детето спира да бъде дете- т.е. лице, чиито права са ограничени, след навършване на 18 годишна възраст. Тогава детето вече не е дете и може да носи отговорност за действията си.Пак Ви питам- има ли закон в Р. България, съгласно който след навършване на 18 годишна възраст и придобиване на пълнолетие, да Ви се забрани да кандидатствате за друго гражданство? Освен това нашите закони ДОПУСКАТ двойно гражданство!
425
1
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 455И все пак не ми отговори на въпроса "...как едно дете, родено на територията на, да речем България, доброволно е приело законите на същата държава? Наблягам на ДОБРОВОЛНО..." Защо не можеш да ми отговориш аз знам, само искам да ти помогна да прогледаш и ти. Можеш ли да ми кажеш, общо колко закона са присъединени към българските закони през изминалата 2013? Като брой и обем в страници?
424
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Verno qstreb4o ti scheriat li iskasch tuk aa togaz aide iSsaudutska Arabiq Iran i t.n.
423
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
qstreb4o po nqkoi vyprosi sto nese otnesesh do Vasghiq guru Mestan zavyrschil e bylgarska filologiq i bylgarsko pravo.Tova dava li mu pravo da naruschava bylgarskite zakoni.Ne tce ako naruschiTturskite erdogan ste mu prosti poneje bil miusiulmanin.
422
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 И още нещо- Вие сигурен ли сте, че не изповядвате светогледа за теократична форма на държавно управление? Щом не харесвате законите, създадени от хората, вероятно предпочитате религиозните закони? Съжалявам- този спор е безсмислен за мен. Убеден съм и вярвам в принципа на секуларност на държавното управление, а като форма на демокрация предпочитам швейцарският тип пряка демокрация. Считам, че вероятно нямаме допирни точни в светогледа си...
421
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 "...как едно дете, родено на територията на, да речем България, доброволно е приело законите на същата държава? Наблягам на ДОБРОВОЛНО. .." Закон за българското гражданство Чл. 10. Български гражданин по месторождение е всяко лице, родено на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход.Какъв е проблема да кандидатствате за друго гражданство след навършване на 18 годишна възраст и след получаването му да се откажете от българското гражданство?
420
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a ti s marsianeca edno li ste mai samo mars vi ustroiva kato gledam
419
0
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянецТи сигурен ли си, че си юрист? Ако си, дали можеш да ми обясниш, как едно дете, родено на територията на, да речем България, доброволно е приело законите на същата държава? Наблягам на ДОБРОВОЛНО. Така наречената юридическа система на всяка държава всъщност се състои от две различни системи, като едната е наричана "правова", а другата - "легална" система. Да си чувал за нещо такова?
418
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A sega poblagodari na Sofiqneca momcheto bezplatno ni iztylkuva zakonite.
417
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
e toi veche strada ot razdvoenie na licnostta lichi mu po dvete znamena
416
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 - Ако сте апатрид/ т.е. лице без гражданство /- мога да разбера становището Ви. Но ако сте бипатрид- т.е. имате 2 гражданства на 2 държави едновременно/ както подсказва аватарът Ви/, то не Ви е леко- подчинявате се едновременно на законодателствата на 2 държави:) ВИЕ ЛИЧНО сте избрал/а това положение, така, че - не се оплаквайте сега -бипатрид се става само по желание. Комуто ползите, нему и вредите...:)
415
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ti stana vetce globalist.Ami xodi protestirai po drugite saitove po sveta.A ako ne ti xaresa nikyde nai-dobre idi na nqkoi ostrov i si napravi dyrjava i kostituciq .pischi si zakoni izpylnqvai gi i tyi.Sik tranzit gloriq mundi