Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!

Местан: "Атака", БСП и ГЕРБ са антиевропейско мнозинство
Обновена: 22 фев 2014 21:59 | 22 фев 2014 19:16, Красимир Ангелов
572
Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!
Лютви Местан. Снимка: БТА

"Ние забелязваме нещо прекалено сериозно, дори опасно – етническото напрежение, което за съжаление, не е само мит. То е една реалност, бих казал опасна реалност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикоff" на Нова телевизия.

По думите му трите останали парламентарни групи в парламента – тези на на „Атака”, БСП и ГЕРБ, са в бясна надпревара за това кой ще има по-голям принос "не за гарантиране на права и свободи, а те се надпреварват пред очите на избирателите - кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права“.

Още по темата

"Те образуват едно парадоксално антиевропейско мнозинство, с което смачкаха предложението на ДПС и България остана една от няколкото държави, в които председател на партия, в мое лице, ще бъде глобен и в тази предизборна кампания, ако изтърве няколко думи на майчин език. Ние водим кампанията на български и само когато се налага, казваме по две изречения на майчин език. Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан.

По думите му когато става въпрос за етническо напрежение, трябва да бъде зададен въпросът, кое реално го провокира. Лидерът на ДПС припомни изказване на Бойко Борисов преди години, че целите на Възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация. 

Местан призова депутатът от ДПС Делян Пеевски да дойде в парламента и да говори. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити. Аз мисля, че господин Пеевски има много неща, които трябва да каже. Аз бих го призовал - да говори за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов.

Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание. Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие", призова Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Islqma e nai-novata i nai-retrogradna tcovekonenavistna i falschiva religiq na sveta.V nqkoi strani e zabranena sys zakon.moxamed bil na lunata nqma go tam amerikancite irrusnacite bqxa tam xaxaxa
393
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее майка България!Амукел *** сокереса гьотверени такива!Сикем джисини сизин!
392
3
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянецВ тази твоя конституция пишува ли нещо и да не се обиждат хората на етническа и религиозна основа?
391
2
 
5
 
! Отговори
Дака преди 10 години
Мазен турски ***.Така те мразя, че дори дедите ти треперят в гроба.Ония дето нашите деди ги трошиха при Одрин, Дедеагач,Лозенград и т.н.Не се *** с твоя етнически мир, че покръстването при бай Тошо , ще ти се стори честване на рожден ден.Не плаши гаргите бе ***. То турци в България няма,има разпадаща се общност остаряла.*** са опастността за България.
390
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Студент в Германия Да оставим намира Азия и Конфуций. По-добре кажете каква е германската конституция и какви са германските закони - позволяват ли предизборна агитация на майчин език, различен от официалният немски език, на държавни политически избори- напр. за членове на Будестага или на местните парламенти?
389
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 421 - Кой го забранява? НО- В Р. БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ И СПЕЦИАЛНО В ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗБОРИ, СЕ АГИТИРА САМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Така, че - местан много да внимава какви ги къдри! ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, КОГАТО НЕ УЧИ И НЕ ПОЛЗВА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЗА ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕТЕНДИРА, ЧЕ ПОНЕЖЕ НЕ ИСКАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ПРЕДИЗБОРНАТА АГИТАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ И НА ТУРСКИ ЕЗИК!
388
6
 
3
 
! Отговори
не може преди 10 години
Майчиния език е свещен , не може да бъде забранен
387
3
 
2
 
! Отговори
Студент в Германия преди 10 години
Само ще оставя това за размисъл: Един ден Конфуций докато е вървял из едно село видял край пътя двама да се карат, обиждат и бият. Попитал ги той, защо са толкова злобни. Отговорили: "Злобни сме, защото сме бедни и мизерни!". И, той им отговорил: "А, да не би да сте бедни и мизерни, защото сте злобни?" и продължил напред...
386
1
 
8
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Лютфийчо, ти си болен бе комшу!
385
1
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Който не изпълнява конституционните си задължения, с какво право претендира за нарушени граждански/ конституционни права и свободи в Р. България и с какво право твърди, че е "борец за права и свободи"? НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕРПЯТ ПРАВА ОТ НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ- това е правилото на правната теория в целия ЕС. "Юристът" местан да вземе да си "припомни" предмета "конституционно право",в който се изучават тези неща.Ако не- марш към СУ на лекции по този предмет, преди да си позволи да говори на гражданите!
384
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO SOFIQNEC NATRIVAI NOSA VSEKI PYT S KONSTITUCIQTA DA SE RAZBERE 4E DPS E NEZAKONNA TERORISTI4NA KOMUNISTI4ESKA ORGANIZACIQ
383
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 КРБ Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и ЗАДЪЛЖЕНИЕ на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, устан
382
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O6TE EDIN PLATEN AGENT SE POQVI ASTREB NE MU VQRVAITE NA TOQ
381
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOTUK MESTAN NARU6I MASA 4LENOVE OT BYLGARSKATA KONSTITUCIQ I AKO IMAME ISTINSKI BYLGARSKI UPRAVLQVA6TI TOI E PRESTYPNIK E ZA ZATVORA NE ZA PARLAMENTA.TOVA E ISTINATA KAZAX.
380
0
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 412Прав си, че българският трябва да се владее от всеки един български гражданин. И особено от етническите българи. Всеки ***, който пише с латиница и големи буви по форумите, трябва да се налага с 50 бича на гол гръб!
379
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TUK E IMOMENTA DA KAJA4E AKO NQKOI OT DPS NE ZNAE BYLGARSKI DASKALYT PO BYLGARSKI MESTAN DA GO NAU4I.BYLGARSKIQT E ZADYLJITELEN V BYLGARIQ PO KONSTITUCIA.
378
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMI AZ OTKOGA PEQ NAPI6ETE LIUTVI MESTAN V NETA I GO VIJTE BYLGARSKIQ DASKAL AGENT SAVA KVI GI PRAVI
377
0
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
И разбирате ли защо тарикатите като "Мести" и наш Бойко се активират все-повече в такива "паралелни времена" ?
376
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Така, че от моя гледна точка, хипотезата за купена диплома за юрист става 99% вероятна. Възможно е и друго- да е изкарал следдипломна квалификация "право"/ като цветанов/. Това обаче не е равносилно на юрист- т.е. човек с такава диплома не може да бъде адвокат, нотариус; ЧСИ; ДСИ; съдия; прокурор; юрисконсулт; следовател или съдебен помощник.
375
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Сега погледнах биографичната справка за него в уикито и да- виждам, че пише:"...Завършва Българска филология във Великотърновския университет Кирил и Методий (1985) и Право, работи като учител в Угърчин, Ловешко и Момчилград. ..." Това е просто смешно. Не виждам логика човек, завършил право, да работи като учител. За да е правоспособен юрист, местан трябва да притежава и Удостоверение за правоспособност за юрист от Министерство на правосъдието - знам, защото аз съм юрист.