Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!

Местан: "Атака", БСП и ГЕРБ са антиевропейско мнозинство
Обновена: 22 фев 2014 21:59 | 22 фев 2014 19:16, Красимир Ангелов
572
Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!
Лютви Местан. Снимка: БТА

"Ние забелязваме нещо прекалено сериозно, дори опасно – етническото напрежение, което за съжаление, не е само мит. То е една реалност, бих казал опасна реалност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикоff" на Нова телевизия.

По думите му трите останали парламентарни групи в парламента – тези на на „Атака”, БСП и ГЕРБ, са в бясна надпревара за това кой ще има по-голям принос "не за гарантиране на права и свободи, а те се надпреварват пред очите на избирателите - кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права“.

Още по темата

"Те образуват едно парадоксално антиевропейско мнозинство, с което смачкаха предложението на ДПС и България остана една от няколкото държави, в които председател на партия, в мое лице, ще бъде глобен и в тази предизборна кампания, ако изтърве няколко думи на майчин език. Ние водим кампанията на български и само когато се налага, казваме по две изречения на майчин език. Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан.

По думите му когато става въпрос за етническо напрежение, трябва да бъде зададен въпросът, кое реално го провокира. Лидерът на ДПС припомни изказване на Бойко Борисов преди години, че целите на Възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация. 

Местан призова депутатът от ДПС Делян Пеевски да дойде в парламента и да говори. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити. Аз мисля, че господин Пеевски има много неща, които трябва да каже. Аз бих го призовал - да говори за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов.

Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание. Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие", призова Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 Хахахахахаха...Моля , обърнете се към Ердоган и му предайте това Ваше мнение писмено:) Не знам дали ще бъде очарован, но е сигурно едно нещо- Вашите разбирания не могат да бъдат извинение да нарушавате турската Конституция- ако сте турски гражданин или българската Конституция- ако сте български гражданин. Доброволното приемане на законите се извършва с приемането на Вашето гражданство . Не сте единственият , който иска само права без задължения, но не сте и последният:)
413
1
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянецАз, като *** селянин да ти кажа - не може! Само защото някои си хора са седнали там, надрискали закони и ги нарекли КОНСТИТУЦИЯ не я прави магическа. И да не ме обвиняваш, че съм само срещу българската конституция - същото важи за всички закони, навсякъде по света, написани ЕДНОСТРАННО от хора, които по една или друга причина си мислят, че те имат аворитет върху другите хора. Нещо, което ти не си го приел ДОБРОВОЛНО се нарича ДИКТАТУРА и не те обвързва!
412
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 443 - Именно това оспорва ник "9667 Ястреб" - върховенството на закона в Р. България спрямо всички български граждани. Сега разбирате ли какво иска дпс? Искат да няма върховенство на закона; искат гражданите на Р. България с турско самосъзнание да имат повече права от останалите граждани без нито едно поето насрещно задължение, искат суспендиране на чл.6 от Конституцията на Р. България в полза на българските граждани с турско самосъзнание, които са едва 8% от населението на Р. България.
411
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1da pishem i govorim za segashna sila na TURSKATA DARJAVA!!!!
410
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vyrxovenstvoto na zakonyt ne mojesh da osporvash koi si ti tce da go podpisvash toi se predlaga v narodnoto sybranie i tam se priema i odobrqva ti kyv si nikoi .vednuj priet e zadyljitelen za vsitcki .oste malko ste iskasch da podpiscesh ievropeiskite zakoni q ti gi naruschi pyk aide u pandelata.tova da ne ti e spor v maxalata
409
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Дака,вземи прочети и турските исторически документи,за битките при одрин,дедеагач и Лозенград пише обратното,така че не ти вярвам.
408
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 - Просто влезте на правна консултация при който и да е български адвокат и го попитайте същият въпрос + въпроса "Какво представлява гражданството и защо то е юридически обвързващо за едно физическо лице?"
407
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дакаnedey da podsenyavash turskata sila!
406
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 "... може ли един закон/спогодба/договор и т.н., който не е подписан лично от тебе или от лице, което е оторизирано от тебе специфично да те представлява за това, да те обвързва?..." МОЖЕ! ЕТО ЗАЩО КОНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ ЧЛ.1 (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
405
4
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 433Мога ли да те помоля най-вежливо да не ми крещиш!? Сега тръгни обратно из постингите по надолу и преброй колко от коментарите, написани от етнически българи НЕ СЪДЪРЖАТ обиди към турското малцинство. И понеже си юрист, да ти закова един въпрос - може ли един закон/спогодба/договор и т.н., който не е подписан лично от тебе или от лице, което е оторизирано от тебе специфично да те представлява за това, да те обвързва?
404
1
 
1
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Местанов, признай!В България нямаме турци, а само Българи с мюсулманска вяра! Държавата Турция е основана 1923г от червената армия на маршал Тухаченски, а днешният турски език е измислен, през 1927 г., като за азбука с малко мнозинство е приета латиницата, вместо кирилицата- Този изкуствен език е съставен от арабски, кюрдски, български и ирански заемки и НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 51-та НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- ТА, КАК БЪЛГАРИТЕ, МЮСУЛМАНИ, МОГАТ ДА ЗНАЯТ ДНЕШНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК И КАК ИЗМИСЛЕН през 1927г. ЕЗИК, МОЖЕ ДА ИМ Е МАЙЧИН???.
403
2
 
1
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,- Византия пак се предаде на Исляма и с Гърция и Сърбия пак сме Първи ешалон", в борбата с новото, старо Световното зло, чиито владения вече започват от Капъкуле, а петата му колона ДПС свирепства! - Политическите огризки - партиите на прехода са напълно неадекватни... Договора за Стратегическо сътрудничество - САЩ и Турция, съгласно който България е Турски вилает не е денонсиран!- Сега, Великите сили ще ни накарат да възстановим Армията и Православен Балкански пакт за борба с Ислямската Агресия тук на Балканите, а не в Афганистан Дано успеем да направи това, к
402
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za ibiratelite na dps sapun:xlqb i u4iliste pri daskalyt po bylgarski Mestan -agent Pavel
401
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Освен това, 9667, в България живеят и арменци, евреи, руснаци и други етноси. ЗАЩО ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ДА АГИТИРАТ НА ОФИЦИАЛНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НА ДЪРЖАВНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ, А ВИЕ- ЛИЦАТА С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ, НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО КОНСТИТУЦИЯ И ИСКАТЕ АГИТАЦИЯ НА ТУРСКИ ЕЗИК? ВИЕ ДА НЕ СТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ ХОРА? Може би искате "повече права" БЕЗ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ? ТОГАВА- БЕГОМ В ТУРЦИЯ- ТАМ ТУРСКИЯТ ЕЗИК Е ОФИЦИАЛЕН ДЪРЖАВЕН ЕЗИК!
400
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Следователно, 9667, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ НЕБЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД, ИМАТ СЪЩИТЕ КОНСТИТУЦИОННИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КАТО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ БГ. ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД. НИКОЙ НЕ ВИ ОБИЖДА- АЗ ПИША САМО, ЧЕ ВИЕ ИМАТЕ И З А Д Ъ Л Ж Е Н И Я, ОСВЕН ПРАВА- ТОЧНО КАКТО ОСТАНАЛИТЕ БГ. ГРАЖДАНИ. НЕ МОЖЕ ДА ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ САМО ПРАВА, БЕЗ ДА ПОЕМАТЕ СРЕЩУ ВСЯКО ПРАВО И НАСРЕЩНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ! А ЕДНО ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВИ Е ДА УЧИТЕ И ПОЛЗВАТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК НА Р. БЪЛГАРИЯ!
399
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 В МОЯТА конституция, която е КОНСТИТУЦИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ, ПИШЕ СЛЕДНОТО:КОНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯЧл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.(2) Религиозните и другите убеждения НЕ СА основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.
398
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 430 Българите са турски *** знаеш ли?
397
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kai tova na USA poslannika i na Ruskiq xaxaxa nestastnik
396
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ave vie maslinite zashto ne idete v prexvalenata viTturciq da tyrsite tam prava i svobodi.Ako gi I masce tam da sa v ES otdavna.Slava bogu tova xristianska Evropa nikoga nqmq da dopusne.
395
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 427 Да приятел и американците бяха и руснаците бяха на луната само че си купиха билет от Мохамед .