Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!

Местан: "Атака", БСП и ГЕРБ са антиевропейско мнозинство
Обновена: 22 фев 2014 21:59 | 22 фев 2014 19:16, Красимир Ангелов
572
Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!
Лютви Местан. Снимка: БТА

"Ние забелязваме нещо прекалено сериозно, дори опасно – етническото напрежение, което за съжаление, не е само мит. То е една реалност, бих казал опасна реалност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикоff" на Нова телевизия.

По думите му трите останали парламентарни групи в парламента – тези на на „Атака”, БСП и ГЕРБ, са в бясна надпревара за това кой ще има по-голям принос "не за гарантиране на права и свободи, а те се надпреварват пред очите на избирателите - кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права“.

Още по темата

"Те образуват едно парадоксално антиевропейско мнозинство, с което смачкаха предложението на ДПС и България остана една от няколкото държави, в които председател на партия, в мое лице, ще бъде глобен и в тази предизборна кампания, ако изтърве няколко думи на майчин език. Ние водим кампанията на български и само когато се налага, казваме по две изречения на майчин език. Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан.

По думите му когато става въпрос за етническо напрежение, трябва да бъде зададен въпросът, кое реално го провокира. Лидерът на ДПС припомни изказване на Бойко Борисов преди години, че целите на Възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация. 

Местан призова депутатът от ДПС Делян Пеевски да дойде в парламента и да говори. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити. Аз мисля, че господин Пеевски има много неща, които трябва да каже. Аз бих го призовал - да говори за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов.

Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание. Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие", призова Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Wikipedia :"религиите в услуга на обществото" и : На зададен въпрос към пръдливците-попа,ходжата(Али Баба),юдаисткия и Хорхето: "Кой е най-хитър?"- Всичките пръдливо отговорили в един "глас" : "Ние!"- в първо лице-единствено число.
373
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MESTAN DQVOLYT SI ZAVYR6IL BYLGARSKA FILOLOGIQ KUPIL SI I PRAVO A DRUGITE DA DUXAT SUPATA NAMESTO DA U4AT XAIDE V DJAMIQTA.PROST NAROD LESNO SE MANIPULIRA.NAMESTO DA RABOTI ZA BYLGARSKOTO OBRAZOVANIE NA TIQ BYLGARSKI GRAJDANI TOI TYRSI POD VOLA TELE.KOMUNIST AGENT KAKVO DA O4AKVA6 OT NEGO.VYN OT PARLAMENTA.
372
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"Краят/ пардон- султанът/ е гол'!" да се чете "КРалят/ пардон султанът/ е гол"!"
371
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 402- Лично аз го коментирам единствено за да разсея заблудите около ореола му на "мъченик и борец за права и свободи". Време е някой да каже "Краят/ пардон- султанът/ е гол'!
370
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Е те тоя ще разбуни България с приказките си. Защо никой не коментира, че според конституцията етнически партии са ЗАБРАНЕНИ. И трябва да се разтурят ВЕДНАГА. Дано има умни мюсюлмани, които разбират че живеят в България и че тяхната незаконна партия само ги ограбва и оставя неграмотни. Така по-лесно се управляват.
369
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО КОМЕНТИРАТЕ бай павел , агент на ДС не виждате ли къв бъзик си прай с вас
368
0
 
7
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Начина по който Местан "докача" темата "етническа карта",ясно показва принадлежността му към нея.Местане,етническият мир ще бъде опазен,най-вече чрез игнориране на такива предпоставки,които си мислиш,че държиш в ръцете си.Планът "Баязид" вече няма да проработи никъде,затова не се напрягай много за да задържиш "статуквото".И понеже фактора "ДПС",която всъщност вече "виси на косъм",не от решението на Конституционен съд с "един глас-"за"".Но как е спазена Конституцията която казва,че :"Партия на етническа и верска основа не може да се основе",каква тоест е легитимността и(ДПС)-в противоречие на з
367
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 398- В качеството на гражданин на коя държава се извинявате на българският народ за 500те години османско робство и искате обезщетение? Коя държава представлявате и ако Р. Турция е юридически правоприемник на османската империя, защо това Вашето извинение не е от страна на турската държавна дипломация? Вие еднолично се изживявате като представител на несъществуваща юридически държава, разпаднала се на над 30 други държави, всяка от които е суверенна държава?! Твърде нагло !
366
0
 
5
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Фестане(Зидаров) ти и твоето обкръжение сте най-голямата опасна реалност
365
1
 
2
 
! Отговори
Otoman преди 10 години
До Румен221Izvinyavam se za 500 te godini...no az sam sashto s balgarski koreni i az iskam obestetenie
364
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MESTANE ZNAESCH LI KAKVO KAZVAT V KLAS TUK UCHITELITE V BELGIQ SEDALISCHTETO NA EREVROPA.PITAI TVOITE ***. GEEN TURKS,GEEN BULGAARS ENKEL NEDERLANDS.
363
1
 
5
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Местанов, признай!Османската държава няма официален наследник... А от нея са се освободили точно 50 днешни държави...!!!Защото, ако има... Първо трябва да плати на България, чакайте да го сметна...:- Бюджета ни е 20 милиарда долара..., по 500 години, това прави - 1 трилион долара обещетение..., само за откраднатите данъци... и още толкова за пропуснатите ползи...!!!- Та кой ще ни плати този дълг...???.
362
2
 
3
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
В КУБРАТОВА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯСа живели само българи! Тя се дели на Волжка (Русия), Киевска (Украйна и Полша) и Дунавска (България), а тангризма е заменен с трите писани религии...- От Дунавска се отделят Панония, Влахия, Молдова, Хърватска, Албания и Сърбия и днес се състои от географските области:- Мизия, Македония и ТракияТракия се дели на:Северна (християнска), Източна (ислямо-христ.) и Южна (христ.-ислям.)В ТЯХ, според ДНК, от 9800 г. ЖИВЕЯТ САМО БИОЛОГИЧНИ БЪЛГАРИ независимо кой е събирал данъци(по ДНК, българи са дори и нашите турци).
361
1
 
1
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,- Византия пак се предаде на Исляма и с Гърция и Сърбия пак сме Първи ешалон", в борбата с новото, старо Световното зло, чиито владения вече започват от Капъкуле, а петата му колона ДПС свирепства! - Политическите огризки - партиите на прехода са напълно неадекватни... Договора за Стратегическо сътрудничество - САЩ и Турция, съгласно който България е Турски вилает не е денонсиран!- Сега, Великите сили ще ни накарат да възстановим Армията и Православен Балкански пакт за борба с Ислямската Агресия тук на Балканите, а не в Афганистан Дано успеем да направи това, к
360
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
izbiratelite na dps imat nujda ot sapun,u4ili6te i xlqb ne ot djamiq
359
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Що се отнася до оправданието на дпс, че неговият електорат не разбирал български език, то от това следва, че електоратът на дпс НЕ ИЗПЪЛНЯВА СВОЕ КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ - КРБЧл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право И ЗАДЪЛЖЕНИЕ на българските граждани. Никой не може да очаква правомерен резултат от своите неправомерни действия- т.е. не може да не изпълняваш задължението си, а да искаш за себе си повече права и свободи, отколкото имат останалите.
358
0
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И така- ще е добре симпатизантите и членовете на дпс ДА ИЗИСКАТ от ръководството на дпс отговори на поставените от мен въпроси, за да се убедят, че наистина тяхната партия не подклажда етническо напрежение.Ако пък искате да притежавате всички права и свободи, които си въобразявате , че бг. държава ви дължи, но нарушавайки правата и свободите на останалите бг. граждани, тогава нещата са други- те се разрешават с калашници, а не със закони. КАЖЕТЕ КАК ТОЧНО ИСКАТЕ ДА РАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМА!
357
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
с 2 думи- ако местан действително не подклажда етническо напрежение, моментално да даде примери за имената и бвроя на държавите- членове на ЕС, в които е разрешено да се прави предизборна агитация на майчин език, различен от официалният/ официалните език/ езици на държавата за политически избори! Ако не го направи- това означава, че дпс генерира етническо напрежение.
356
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"... Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан. ..." Фустане, я кажи- можеш ли в една Германия да водиш предизборна политическа кампания за каквито и да е било политически избори на друг език, освен на немски? Кажи го публично от трибуната на българското НС! Ако искаш, разгледай и решенията на германският федерален конституционен съд в Карлсруе и отговори на въпроса. Задавам същият въпрос и по отношение на Р. Турция!
355
0
 
11
 
! Отговори
някой преди 10 години
какво етническо напрежение,никога го е нямало,вие го палите..винаги българи и турци са живели заедно,и има уважение,виж с ромите е друго...жалка партия това сте вие....