Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост

"Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи"
Обновена: 15 мар 2014 11:14 | 15 мар 2014 11:10, Камелия Цветанова
189
Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на опозицията Бойко Борисов за породен път разкритикува управляващите.

„Категорично Местан управлява държавата“, отсече той по bTV. „Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”, добави експремиерът.

Той определи лидера на ДПС като „смел, красив, чаровен”, така че нямало за какво да завижда на опозиционния си колега.

Още по темата

Според него обаче председателят на БСП Сергей Станишев със сигурност му завижда, „защото досега не ме е побеждавал на избори. Ако сега ме победи на евровота, ще видите каква еуфория ще настане. Първанов е съвсем различна класа”.

„Аз съм спортсмен и трябва да признаваш успехите на противника. Нашите състезания са изборите. Когато за 24 години г-н Доган поне 5 пъти е управлявал държавата, не мога да не му призная резултата. Почетен председател, не подписва нищо, не ходи в парламента. Затова питам - ако Станишев ни обясняваше, че е най-подготвеният за премиер, защо не стана премиер”, коментира Борисов.

На въпрос дали депутатът от ДПС Делян Пеевски „го страхува“, бившият министър-председател отговори лаконично,че „те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.

Борисов изрази увереност, че партията му пак ще управлява още след следващия парламентарен вот. Причината успешния му предишен мандат и провалите на сегашното правителство.

„Парите за добавки на пенсионерите не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система. След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, посочи той.

„Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи. Дано близките на загиналия полицай имат силите да го понесат. Не познавам обстановката, не обичам да давам оценки, но не е добре, щом има загинали и ранени”. Така Бойко Борисов коментира акцията в Лясковец отпреди ден, когато 53-годишен мъж с психически отклонения уби спецполицай и рани други трима.

„В случая е трябвало да се подходи с повече внимание. В такива случаи навсякъде по света първо се пази живота на полицаите, на гражданите и едва след това на опасния човек”, добави експремиерът.

По-рано на своя сайт той коментира, че „при четирима простреляни полицаи, по-добре от МВР да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките”. В публикацията Борисов припомня случая с Чакъра в Харманли, когато лидерът на ГЕРБ беше главен секретар на МВР, като уточнява, че само късметът тогава е оставил спецполицаите живи.

Борисов оправда действията на полицаите, ранили убиеца Петко Петков и вижда вина в областния директор на полицията в Лясковец. Не било правилно да се говори за „МВР на Цветанов” или „МВР на Йовчев”, а за работата именно на областния директор и на полицията.

„Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност, не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения”, смята лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то за Борисов е по-добре БСП да спечели изборите, за да може ГЕРБ малко да поуправлява. Нали така става при нас - който спечели, отива в опозиция.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
We are collecting signatures for a national referendum on whether to remain a failed state an economic basket case run by criminal oligarchs or to join the Russian Federation under a President with a proven track record of bringing oligarchs to heel, said Bill Blatsky, head of the Join Russia Putin for President committee. АЛЯСКА СКОРО ЩЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ ,СТАВА ИНТЕРЕСНО ТОВА Е ИЗКОНО РУСКА ЗЕМЯ СТАВА МНОГО ИНТЕРЕСНО ХАХАХАХАХАХ
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GLEDAH TAZI KREATURA BORISOV, NE IZGLEJDA6E DOBRE.PODPUHNAL,JAVNO NATUPKAN S LEKARSTVA ZA6TOTO GO 4AKAT KILIITE V CENRLANIQ ZATVOR. NE ISKAL VLASTTA AMA 6TQL DA SPE4ELI IZBORITE.I KAKVO 6TQL DA NAPRAVI, DA STQGAME KOLANITE!?!TOZI TAKA I NE RAZBRA, 4E VLASTTA E OTGOVORNOST A NE VLASTVANE.I POSE6TENIETO NA SMOTANIQ PREZIDENT V KATAR NE E SLU4AINO!TAM SA IZNESENI PAITE NA BBUDA I 6TE SE VURNBAT V BG KATO INVESTICII.PRANE NA OTKRADNATOTO. CRETAN JOSI4 SE BAVI, VSEKI DEN NA BUDA E SMURT ZA BG
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕСЕТА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА КОЛКОТО ТИ УПРАВЛЯВА ,ВСИЧКИ ДЕТ СТЕ НА МЕГДАНЕ СТЕ ЕДНИ ПИОНКИ БЕ БОЙЧЕ,НА ДАЛИ МЕСТАН УПРАВЛЯВА ПО ЗЛЕ ОТ ШИМОН ДЯНКОВ,СТИГА ВЕЧЕ СТЕ ПЛАШИЛИ ХОРАТА КАТО САТАНИЗИРАТЕ ТУРЦИТЕ,ВИЕ СТЕ ЧЛЕНОВЕ НА РАЗНИ БОГОХУЛНИ БРАДСТВА,ВИЕ СТЕ КУКЛИ В РЪЦЕТЕ НА ЕВРЕИТЕ КОИТО УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ,СТИГА ВЕЧЕ СТЕ ЗАБЛУЖДАВАЛИ ХОРАТА
86
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е най вредния човек в държавата ,за кратко време отрадна милиярди и после искаме да сме добре няма как да стане.
85
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата няма никакво място в политиката ,не може доказат престъпник като него да бъде премиер но лошото е и това стана и сега се чудим къде се намираме.
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не иска да става премиер, а се точи за голямата баница. Говори и за безработица. Какво е направил тоя сулец за безработицата!??!
83
13
 
10
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Отново точен Борисов. Браво!
82
4
 
11
 
! Отговори
до Тиквата преди 10 години
Че нали точно ти му легализира хонорарите! Нали ти му подари куче за вечна любов. Нали ти Тикво го коткаше 4г. Нали ти помогна на Пеевски да си напарви империята. Нали пак ти Тикво охраняваш на Пеевски офисите и имотите. Какво все не си разбрал и все не знаеш за какво става дума?
81
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Светът не се върти около Борисов " но българските журналисти продължават да пърхат около него
80
7
 
5
 
! Отговори
Абдулкарим преди 10 години
българите като не искате доган и Местан да ву управляват, гласувайте си за ваши политици, вместо да се скатавате като мишки, когато има избори.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dragi politici ne obremenqvaite naroda s po polovin milion na vash imot ot 100 kvadrata .... ima kade po izgodni oferti 72 000 ?Вила за продажбаПлощ 150 m2Стаи:5 , Бани:2 , Спални:2 Характеристики на имотОбзаведен, Климатична Система, Охрана, Контролиран достъп, Интернет, Изглед към парка, Тераса, Джакузи, Басейн, Тенис корт Тайланд/ Пукет / Пукет - ID 27446
78
8
 
10
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Факта, че простаци като Бойко Борисов, все още се изказват публично, ясно показва какво е интелектуално ниво на българина. След като идолите ви са Бойко, Азис, Преслава и всякакви подобни ***, няма как да очаквате да живеете добре.
77
9
 
4
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Егати и Държавата щом като не се знае кой е премиер и кой командва парада. Сега всеки граби и взима заеми и пак граби. Явно това е цената , която трябва да плати народа за да разбере, че проклятието на България е БСП-ДПС-ДС / тесни социалисти /.
76
10
 
5
 
! Отговори
Абдулкарим преди 10 години
Нормално е Доган и Местан да управляват, след като повечето хора са гласували за тях.
75
6
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Доган не упавлява нещата в България, но е крайният законодател на тях. Работата е там че ти си по-вреден за страната от него. Защото едно е да си в съюз с ДПС която се интересува предимно от пари и има отношение само към турският етнос в България. Друго е да си срещу ДПС(поне пред медиите), а да си в съюз и дори подчинение на самата Анкара. В Анкара стават решенията и плановете за България(а те не са никога добри за България), не в ДПС! За какво им е ДПС на ония от Анкара, като имат тебе??!
74
6
 
7
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Почти всички спонсори на герб, вече са оттеглили подкрепата си, а и държавната субсидия на пратията е намаляла почти двойно. На гербавите *** надницата им е паднала до 10 кинта на ден.
73
5
 
6
 
! Отговори
USA преди 10 години
Za Stanishev i Dogan Mestan trjabva ni nov Xitler za taja Sgan..
72
7
 
7
 
! Отговори
Кире преди 10 години
боико пак с две прикаски навре команизите миша дубка боико е наи голямиа
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 75 ХАЙДЕ ,НАМЕРИ СИ ДРУГО ЗАНИМАНИЕ ,НЕДЕЙ СИ ПРОДАВА ЖИВОТЕЦА НА СТАНИШКО ЗА 5 ЛВ.КОЙТО ТИ ДАВА ЗА простите И *** коментари