Калфин зове за дебат за приоритетите ни в ЕС

"Българите трябва да върнат вярата си в институциите"
9
Калфин зове за дебат за приоритетите ни в ЕС
Снимка: Булфото, архив

„Преимуществата на водачите на листи за евроизборите могат да се видят ясно при един дебат“. Това заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ  за предстоящия вот Ивайло Калфин по Нова телевизия. В тази връзка той отправи призив към вече известните водачи на листи от БСП и ГЕРБ Сергей Станишев и Томислав Дончев, за открит диалог, по време на който да бъдат обсъдени приоритетните за България политики в ЕС, както и начините за това страната ни да започне да защитава по-добре своите каузи на стария континент. „Надявам се от тези разговори да излезем и с някои общи позиции“, посочи Калфин.

Една от основните ни цели трябва да бъде и това да подредим собствената си държава, заяви още Ивайло Калфин. Българите трябва да върнат вярата си в институциите, което ще утвърди и възроди националното ни самочувствие и ще ни накара да отстояваме още по-ярко националната си идентичност, категоричен бе той.
Калфин сподели отново и впечатленията си от проведената преди дни среща между управляващите и медиите в България. Според него по време на разговорите за пореден път българите са станали свидетели на спекулации от страна на лидера на ДПС Лютви Местан на тема защитават ли се правата на гражданите на България в собствената им държава.

„Всичко това стана пред срамежливите погледи на Пламен Орешарски и Сергей Станишев“, посочи Ивайло Калфин. Той бе категоричен, че страната ни отдавна спазва всички международни норми и изисквания, касаещи правата на нейните граждани и подобни користни заигравания с етническата карта са опит за насаждане на изкуствено разделение на нацията ни. „Този, който си играе с огъня не трябва да забравя, че може да предизвика пожар. В случая с огъня си играе Местан“, предупреди Калфин. В заключение той припомни, че българския народ от години живее сплотено и в разбирателство, без значение на това кой какво етническо самоопределение има и каква религия изповядва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приоритет 1 - напускане на ЕС.
3
1
 
2
 
! Отговори
кофти преди 10 години
Свършен си Калфин ,няма надежда за АБВ ,само се изложи пред народа !
2
0
 
2
 
! Отговори
1878 преди 10 години
Лъжлив, некадърен лицемер и крадец!
1
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Този, който си играе с огъня не трябва да забравя, че може да предизвика пожар"Който седи на два стола нали знаеш къде се намира накрая. Или взимаш позиция - или не. Не със едва оли не заплахи да сдухваш българския народ и вечно да искаш дипломатичност, толерантност и търпение с думите "Българите трябва да върнат вярата си в институциите". Трябва да има причина да си я върнат. И играещия си с огъня не само в случая е Местан ами постоянно го прави. Ще съжалява.